Header
inspiration, stil

Bilder från www.mosscopenhagen.com


Har fått en liten besatthet av mom jeans, vilket inte känns helt oväntat nu när jag faktiskt är morsa. Jag har egentligen aldrig haft någonting annat än riktigt tighta jeans med hög midja (om vi tillåter oss själva att bortse från mellanstadiekrisen då alla bar baggyjeans med matchande troskant). Jag tror mycket har att göra med att 90-talet influerar dagens mode så pass mycket (jag är inne på min säkert tjugosjunde sväng av Vänner) och dessutom, vem gillar inte att vara bekväm?

Ett märke som jag är inne på just nu är Moss Copenhagen. De gör grymt fina, enkla och stilrena kläder. Bland annat köpte jag en cashwooltröja - vit med polokrage - för några veckor sedan som jag helt enkelt vill bo i! Jeansen på bilden tillhör deras nyheter.

Hoppas ni har en bra dag!
Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

inspiration, mat


Tillåt mig att skryta lite. Jag köpte en pralinform från Wish i hopp om att den inte skulle vara urkass - en sån där i polykarbonat med fin form. Igår kom den äntligen (ca två veckor tidigt) och var över förväntan vad gäller kvalité!

Självklart bar det av till affären för att inhandla ingredienser. Jag valde att köra på riktigt mörk choklad, då den är enklare att temperera för att få så hög glans och krisp som möjligt. Som fyllning blev det en vit chokladtryffel smaksatt med honung, citron och havssalt.

Termometern gav såklart upp ungefär halvvägs genom tempereringen. Det var spänt när jag knackade ut dem (för när jag gjort i andra formar har de spruckit åt höger och vänster) men resultatet blev så himla bra. Jag vet inte om det var chokladen eller formen i sig, men pralinerna gick på riktigt att spegla sig i!

Det är kanske en liten vinst att vara glad över, men att göra praliner är lite av en grej för mig. Jag älskar choklad och att pyssla i köket, så då är praliner en perfekt blandning. Det är på många sätt ganska likt kemi (och det ÄR kemi). Med John Mayer i högtalarna och ett glas vitt vin i handen är mysfaktorn helt klart uppskruvad till max!


Chokladskal
300 gram mörk choklad (>70%) .........

Fyllning
150g Vit choklad
1 dl grädde
2 msk honung
Rivet skal av 1 citron
Havssalt efter tycke

Den mörka chokladen tempereras enligt princip -
håll noga koll på temperaturerna.

Till fyllningen kokas grädde, honung och citronskal upp.
Därefter får det dra i 15 min innan det värms upp igen
och hälls över den hackade vita chokladen. Låt stå 2 min
och rör sedan ihop till en kräm. Spritsa fyllningen i skalen.

Temperera ny choklad och gjut igen botten på pralinerna.
Jag gjorde detta med en liten mängd choklad
i micron. Det blev minst lika bra.

Skrapa noggrant av kanterna av formen
för att säkerställa att pralinerna kommer ut enkelt.
När chokladen ska stelna är ett tips
att ställa formen i frysen några minuter!

Förvara svalt och inte i kontakt med fukt.
Hade lite vatten kvar i min pralinform
och vatten och choklad är ovänner.

Likes

Comments

perspektiv

Som ni kanske redan vet så började Ebbe förskolan den 8e augusti. En liten förskola, bara här i vårt kvarter. Jag ville skriva en liten uppdatering då det är en stor förändring att faktiskt inte ha honom hemma på dagarna längre.

Inskolningen gick långt över förväntan. Vi var där några timmar tillsammans första två dagarna och den tredje dagen lämnade jag honom där ensam över lunch och vila. Dag fyra gick han nästan en hel dag och sedan dess har han gått heldagar, dvs. från nio till halv fyra, då det är den perioden vi vanligtvis kommer köra med när skolan drar igång.

Bara på dessa tre veckor som gått har han utvecklats så himla mycket. Bland annat så går han mycket bättre än innan. Över trösklar, i sandlådan och nu även i stövlar! Jag är imponerad.

Det är alltid så roligt när man hämtar honom efter en förskoledag, för han sitter då oftast i sandlådan, omgiven av tre till fyra äldre barn som klappar på honom och tålmodigt visar hur man häller sand i en hink. Igår när jag kom satt han med Vera, 4 år och lekte. Hon sa hela tiden att "Han är så liten". Jag sa att "Ja, han är det, men han kommer att bli stor som du en dag". Då vände hon sig till mig och bara: "Det är så konstigt, för jag kommer inte ihåg honom från när jag var liten". Alltså! Jag fullkomligt älskar barn och deras logik!

Den övervägande känslan nu när han är på förskolan "på riktigt" är bara ren stolthet. Man vet faktiskt aldrig hur barnen kommer reagera på en ny miljö, nya vuxna och barn. Lite har vi nog vunnit på att han börjar så pass tidigt och att han fortfarande är väldigt anpassningsbar. Jag säger inte att han inte bryr sig när vi lämnar, för denna vecka har varit lite tuff på så vis, men den exponentiellt växande utvecklingskurvan talar för sig själv - Ebbe trivs på förskolan!

Kram!

Likes

Comments

inspiration

Ja, jag har redan börjat tänka på höstgarderoben... Kanske beror det på vädret men också på att jag varit föräldraledig i ett helt år och fortfarande har problem att avgöra vad som är socialt accepterat att ha på sig och ej.

Någonting som verkligen saknas i min garderob är byxor! Jag har för vana att alltid bära svarta jeans eller leggings. Det vill jag göra ändring på - med svarta byxor! Ett litet steg ifrån min comfort zone, dock tror jag att någon av dessa ovan (alla från Zara) är mitt i prick vad gäller att vara bekväm. Helt perfekt när jag ska fortsätta mitt stillasittande liv som student!

Kram!

Likes

Comments

perspektiv


Nu har vår lilla kille fyllt 1 år! Vi firade i fyra hela dagar med vänner och familj. Bland annat har vi smaskat tårta så det står ut genom öronen, öppnat paket i säkert ett tjugotal och passat på att njuta av det vackra vädret som erbjöds! Det kunde inte vara bättre, helt enkelt!

Puss och kram!Likes

Comments