Kycklinggratäng med grillad paprika och Mozarella!

Första jobbdagen för mig denna vecka, och så är jag ledig imorgon igen, känns ju redan som semester i stort sett speciellt med vädret som varit denna helgen, kanske inte i em då när jag var ute och gick, det började regna så jag såg ut som en dränkt katt när jag kom hem, det var ju inte kallt men det är ju inte skönt för det.
Annat var det igår, sol och varmt hela dagen, så det blev en stund i solsängen, annars var det mest handling och städning som stod på schemat, förberedelser för firandet av vår 18-åriga bröllopsdag oxå, shit vad åren går alltså, känns både länge men ändå inte.
Firade med lite plock, svenska jordgubbar, en god rabarberdrink gjord på min egengjorda rabarbersaft, den blev jättegod så det blir nog en sådan drink som välkomstdrink på midsommar tror jag allt.
Barnen badade i poolen och jag kollade lite campingar inför semestern och så tog Jocke och jag varsin drink till sen när barnen lagt sig, och så satt vi ute ikväll igen tills solen gick ned, alltså det är ju så underbart det är ju precis det här som är den svenska sommaren när den är som mest idyllisk och som man nästan bara kan drömma om och kanske få en känsla av på en film ibland, men nu är det på riktigt, hoppas det bara håller i sig över midsommar oxå, minst, helst hela sommaren.
Här nedan kommer en god och smidig rätt som jag alltid återkommer till, krämig, smakrik och väldigt enkel.

Kyckling med mozarella och grillad paprika 8 pers

900g kycklingfilé
2,5 dl creme fraiche
1 dl grädde
2 tsk sambal
salt och peppar
Paprikapulver
300 g grillad paprika (jag använde Fontanas)
2 bollar mozzarella
4 vitlöksklyftor
Färsk basilika
En liten påse pinjenötter

Sätt ugnen på 225grader. Dela kycklingfileerna i två, så de blir tunnare. Lägg i en smord ugnsform. Salta och peppra. Blanda samman fraiche, grädde, sambal, paprikapulver, salt och peppar. Häll smeten över kycklingen.
Hacka paprika, mozzarella och vitlök i rätt stora bitar. Fördela det över fraichetäcket och strö över pinjenötter och hackad basilika. Ställ in i ugnen i ca 15 min, tills det fått färg och du bedömer att kycklingen är klar.

Gillar

Kommentarer

elinm
elinm,
Grattis till 18 år, och vad gott det där såg ut! ☺️
nouw.com/elinm
Knivgaffel
Knivgaffel,
Tack, vad gullig du är. 💕
nouw.com/knivgaffel