Kyckling couscous sweet chili!

Idag var Zoe frisk igen så det blev skola som vanligt, och jobb för mig, på em hade vi utveckling/välkomstsamtal på skolan så mormor fick ta tjejerna till simningen idag för både Jocke och jag ville ju vara med på samtalen.

Det gick väl hyfsat, lite delade meningar om en del saker men överlag positivt, skönt att de tycker att de är gulliga, mysiga och kärleksfulla som folk alltid brukar kommentera att de är, sen har de ju sina sidor och starka viljor, men det tycker jag att man ska ha.

Allt hade gått bra på simningen fast de hade kommit lite sent så alla hade redan hoppat i, för det var en olycka på vägen dit så de hade fått ta en annan väg, men det är ju sånt som händer.

Sen blev det mystisdag som vanligt med lite charkisar, och lite koll på olika klipp på youtube innan det var läggdags.

Kommer här ett recept på en gammal favorit, tror jag gjorde den för första ggr, för ca femton år sedan, men god är den fortfarande.

Kyckling couscous sweet chili 4port

4dl couscous
4dl hönsbuljong
4st. kycklingfiléer, ca 500 g
1-2st purjolökar
2st vitlöksklyftor
smör
2dl apelsinjuice
3/4dl sweet chilisås
1st hönsbuljongtärning
1tsk japansk soja
2dl matyoghurt
salt

Koka upp buljong och rör i couscous.
Lägg på locket och ställ kastrullen åt sidan ca 6 min.
Skär kyckling i tärningar och purjolök i strimlor. Skala och hacka vitlök.
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Fräs vitlök och purjolök. Tillsätt juice, sweet chilisås, buljongtärning, soja och kyckling. Låt koka några minuter.
Ta pannan från värmen och rör i hälften av yoghurten. Smaksätt med salt.
Rör couscousen fluffig.
Servera med kycklingen och resten av yoghurten.


Gillar

Kommentarer