Kärleksmums!

Idag har det bakats kärleksmums, jag var sugen på att baka och twinsen var sugna på dessa så det fick det bli, men först så hade de skridskoträning, sen lunch men därefter bakades det, men när kakan var i ugnen så upptäckte vi att vi inte hade allt till glasyren så då fick det bli en sväng ner till Lidl och så passade vi på att springa in på Ikea oxå för att komplettera mattallrikarna som vi köpte häromdagen.
Sen hem och göra glasyr, och mums vad gott det blev, de får allt följa med på utflykten vi ska göra imorgon.
Igår var jag och tjejerna lediga oxå, så då gick vi först en promenad runt sjön, de vill inte cykla idag utan gå och det är ju sju km. så det tog sin lilla tid, var inte alltid så jätteeffektiv gång, men mysigt var det.
Sen åkte vi till Dollarstore för jag tänkte köpa vinglashängare som jag sett sist vi var där, och vi ska sätta upp en hylla över sideboardet ute på inglasningen där vi kan hänga upp alla glas under som vi använder där, så det shoppade vi, och så alltid en del annat smått och gott som det gärna blir i sådana affärer, skulle egentligen åkt till Jem & Fix oxå för att kolla på några krukor jag sett till entrén, men jag orkade bara inte så får väl göra det nån annan dag, men nu ångrar jag mig faktiskt lite, är ju ändå en liten bit dit, ja, ja får väl se om det blir i helgen eller kanske nästa helg.
Här kommer receptet på kärleksmumsen jag brukar göra, har hittat dem inne hos Fridas bakblogg från början.

Kärleksmums 20st

Ingredienser Kaka:
200 g smör
2 dl mjölk
4 ägg
4 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1.25 dl kakao
2.5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Ingredienser Glasyr:
150 g smör
7.5 dl florsocker
4.5 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
0.75 dl kokt kaffe

Garnering:
2 dl kokos

Börja med att sätta ugnen på 175°C och klä en form (25×35 cm) med höga kanter med bakplåtspapper.
Smält smöret, rör ner mjölken och låt det svalna.
Vispa ägg och socker på hög hastighet i din assistent eller med elvisp, tills det blivit ljust och fluffigt, i 5 minuter.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta sedan ner det i smeten. Vänd runt försiktigt så att du får en klumpfri smet.
Tillsätt smörblandningen och rör ihop en jämn smet.
Häll upp smeten i formen och grädda den ca 20 minuter i mitten av ugnen.
Kolla så att kakan är klar: Stickan ska vara torr.
Tag ut kakan ur ugnen och gör ca. 20 hål i kakan med t.ex skaftet av en slev. Medan kakan står och svalnar kan du göra glasyren.
Börja med att smälta smöret och tillsätt sedan resterande ingredienser.
Rör ihop till en klumpfri smet och häll den sedan över den avsvalnade kakan.
Strö till sist över rikligt med kokos. Låt sedan kakan stå och svalna ordentligt så att glasyren stelnar i ca. 2 timmar. Skär sedan upp i rutor och förvara i tätslutande burk med lock

Gillar

Kommentarer

Sandrasjoberg
Sandrasjoberg,
Knivgaffel
Knivgaffel,
Verkligen. 💕
nouw.com/knivgaffel
Emmamehrali
Emmamehrali,
Något jag tycker om extremt mycket är just kärleksmums!! 😍
nouw.com/emmamehrali
Knivgaffel
Knivgaffel,
Ja, med riktigt mycket fyllig glasyr, magiskt! 🤎
nouw.com/knivgaffel
Soffiaz_85
Soffiaz_85,
Åh så gott
nouw.com/soffiaz_85
Knivgaffel
Knivgaffel,
Ja, såå gott 😋.
nouw.com/knivgaffel