Enkel kycklingcurry i kokosmjölk!

Lördagen började med träningstävling i konståkning för twinsen, det är tävling om några veckor så idag hade de chansen att få tävlingsträna på hemmaplan, jättebra och välbehövligt då det var ett tag sen de tävlade, de hann ju bara med en tävling förra säsongen innan Corona gjorde sitt inträdande och ställde in resten av säsongen.
De var jättepeppade och det gick så bra och de var så duktiga, de har verkligen utvecklats, Lexie hade ändrat lite i sitt program, eller det hade de båda, men Lexie hade med sittpiruett, och eftersom vi inte får titta på när de tränar längre (corona-restriktioner) så hade jag inte sett henne klara det för i våras när vi fortfarande fick titta så trillade alla i gruppen när de försökte sig på den rörelsen, så det var jättekul att se.
Båda var jättenöjda oxå och var så glada, mina fina tjejer.

Sen åkte vi och handlade lite och de fick välja varsin hårtoning, så sen när vi fikat och ätit lite mellanmål hemma var det dags för den stora färgningsdagen, det blev jättebra och de blev nöjda, jag gjorde inget med mitt hår idag, men köpte i alla fall så tror jag gör det i veckan.

Igår var det mest fredagsmys för hela slanten efter jobb och skola, vi åt charkisar och ostar, drack gott vin och bara mös, så härligt och välbehövligt efter en jobbvecka med heltid!!

En väldigt härlig helg än så länge
Till lördagsmiddagen åt vi en god Kyckingcurry som jag hittat från början inne hos 56-kilo, och sen kollade jag Harry Potter och åt praliner med tjejerna


Enkel Kycklingcurry med kokosmjölk

600g kycklingfilé
2st morötter
2st gula lökar
2st vitlöksklyftor
1st röd paprika
kokosolja att steka i
1msk gul curry (indisk i pulver)
400ml kokosmjölk eller kokosgrädde
skal och saft av 1 lime
½dl chilisås (gärna Felix utan socker)
1msk tamarisoja
salt
1krm cayennepeppar
buljong motsvarande 1 buljongtärning


Skär kycklingfilén i strimlor.
Skala och skiva morötterna i slantar, skiva löken och finhacka vitlöken. Skär paprikan i mindre bitar.
Fräs grönsakerna och kycklingen i kokosoljan. Krydda med curry.
Tillsätt kokosmjölk, lime och chilisås. Smaka av med tamarisoja, salt och peppar.
Servera med grovt riven blomkål (blomkålsris).

Gillar

Kommentarer