Buzzning av Flora mat!

I sammarbete med Flora har jag fått testa deras växtbaserade mat, den är 100% sojaprotein, glutenfri och laktosfri och är perfekt för alla sorters matlagning.
Jag testade att använda den i kycklinggryta med både champinjoner, basilika, soltorkade tomater, senap mm. och alla i familjen tyckte det smakade jättegott och kände ingen skillnad jämfört med vanlig grädde.

Vad har hänt annars då, ja igår jobbade jag hemma skönt för då hann man ju med en liten lunchpromenad i solen som faktiskt kom fram och vad varmt det var, helt otroligt.

På kvällen fick jag städa hela huset hade inte hunnit det i helgen och innan när jag inte jobbade heltid så brukade jag hinna det innan helgen, det är ju ändå då man vill ha det som finast, men det är andra tider nu.
Idag har jag jobbat inne från kontoret, men vi var bara tre stycken på plats, märks att det är hårdare restriktioner igen, men jag var tvungen för det var meningen att vi skulle ha strömavbrott halva dagen och då är det lite svårt att jobba hemifrån, skulle varit strömavbrott imorgon oxå men nu när vi kom hem så hade de inte gjort nåt idag och ska inte göra nåt imorgon heller utan nu är det flyttat till nästa vecka, så vi får väl se hur det blir då, imorgon måste jag ju i alla fall jobba från kontoret eftersom alla mina saker är kvar där, typiskt.

Ikväll blev det oxå en kvällspromenad medans Jocke var med twinsen på deras kurser nere i stan, tisdagar är en sån dag som vi typ bara går om varandra ungefär, men jag ska väl läsa för barnen när de ska sova sen i alla fall det tycker både de och jag är mysigt.
Här kommer receptet på kycklinggrytan.

Kyckling i smakrik basilikasås

800g kycklingfilé, strimlad
1st gul lök, finhackad
250g champinjoner, skivade
salt, peppar
2tsk olivolja
3/4 kruka basilika
1st vitlök solo eller 3 vitlöksklyftor
4dl grädde eller gräddmjölk
150g naturell färskost
1st citron, skalet
50g soltorkade tomater
2msk dijonsenap
1,5msk konc. kycklingfond
1msk tamarisoja
1dl vitt torrt vin (matlagningsvin går bra)
40g oliver, svarta urkärnade
Resterande basilika



Fräs kyckling, lök och champinjoner i oljan. Salta och peppra. Lägg över i gryta.
Mixa 3/4 av basilikakrukan (bladen) i en mixer med grädden och vitlöken. Rör ner i grytan med färskost. Strimla soltorkade tomater, riv citronen och rör ner i grytan med dijonsenap, fond och tamarisoja. Låt allt puttra ihop i 10 minuter. Smaka av. Rör ner oliverna och servera med resterande basilikablad och valfritt tillbehör.

Gillar

Kommentarer