6-års kalas!

Idag har verkligen dagen gått i kalasens tecken, på fm var det kalas för tjejernas kompis Annie som fyllde sex,år, där var det maskerad så twinsen kläder ut sig till en geting och en nyckelpiga, och sen bar det iväg med paketen i högsta hugg.
Alla barnen på kalaset var jättefint utklädda, det var bl.a. en Hulk, Tingeling, Elsa mfl.

När de kom hem var det lite lunchdags och sen fixade vi färdigt inför släktkalaset, hängde upp några ballonger, serpentiner och vimplar och dukade, mer pynt blir det imorgon på barnkalaset.

Det blev härlig sol oxå lagom till ka,aset oxå, så till största del satt vi i sol på, altanen och det blev bara bättre och bättre. Barnen badade efter fikat tills de blev alldeles skrynkliga och härliga.

Barnen fick så fina presenter oxå, smyckeskrin med Anna och Elda som dr önskat, ett Bamsespel som de oxå önskat, varsin jumpsuit Lexie fick den hon hade på modevisningen och Zoe fick oxå en jumpsuit (hon hade ju andra kläder på modevisningen men vi tyckte att hon mer "behövde" en jumpsuit än de kläder hon hade då), hon blev väldigt nöjd i alla fall och fin. Sovsäckar med luftmadrass i Trollstema fick de oxå, jättefina och mysiga, kommer de absolut få användning av. De var så nöjda med allt tjejerna.

Lite av det vi bjöd på var Chokladcheesecake, Havrekakor med choklad, McDonalds muffins och Chokladkakor med snabbkaffe.  Receptet på chokladcheesecaken hittade jag här
Sen gjorde jag den laktosfri och då jag inte hittade någon laktosfri mascarpone så "gjorde jag egen" genom att ta färskost 400g och créme fraiche ca 8mskoxh blandade ihop, lite grädde rörde jag oxå ned, så jag hade alltså i lite mera än 400g men det blev bra ändå, men kanske att ugnstiden blir något kortare om man håller sig till receptet. Chokladcheesecake

Botten:
100g rumsvarmt smör
2,5dl mandelmjöl
5msk kokosmjöl
5msk riven kokos
10tsk sötströ
2,5msk kakao
2,5krm vaniljpulver

Fyllning:
1st ägg
400g mascarpone
100g mörk choklad
100g ljus choklad, utan tillsatt socker (kan uteslutas)
5msk + 5tsk sötströ
5krm vaniljpulver

Botten:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla ingredienser. Tryck ut i botten av en 26 -cm springform och förgrädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

Fyllning:
Smält de två chokladsorterna var för sig.
Blanda mascarpone och ägg så att alla klumpar försvinner. Rör ner 1 msk sötströ och vanilj.
Dela smeten i två delar och rör ner den mörka chokladen samt 1 tsk sötströ i den ena smeten.
Fördela de två respektive smetarna i ett mönster i springformen. Ringla över den ljusa smälta chokladen. Grädda mitt i ugnen i ca 45 min

Gillar

Kommentarer