Alltså det är så idylliskt ute just nu, helt magiskt med alla höga snövallar och snötäckta träd, så härligt att vara ledig en dag mitt i veckan och kunna njuta av det fina vädret.
När jag gick min pw idag efter jag lämnat av barnen vid skolbussen var helt perfekt, snö som sakta dalade, solen som började komma fram och alldeles vitt överallt, tänk om varje vinter vore så här.

Sen var det min vanliga inköpsrunda, hem och packa upp allt, slappade lite i soffan faktiskt och bara tog det lugnt, efter jag ätit lunch idag en god ugnskyckling rätt, recept kommer nedan, så väntade jag på att barnen skulle komma hem för jag tänkte att de kanske ville åka lite pulka, men där trodde jag fel, för de ville leka med Alma istället, så de gick ner dit och jag blev själv igen, lite snopet, men jag fick pyssla och fixa lite här hemma istället.

Sen var jag bara tvungen att gå ut och göra nåt när det var så fint väder ute, klarblå himmel och solen sken, så jag skottade upp hela rondellen, infarten och runt huset, inte för att det kommit så jättemycket direkt idag, men ett litet lager var det allt, så det fick bli lite extra träning, plus att jag hade nåt att göra ute i solen.
Sen på kvällen var vi ute i Ölmstad hos mina föräldrar och hämtade två sparkar, tjejerna har ju aldrig testat det och mamma och pappa hade några små sparkar som är perfekta till twinsen.

Nu har det ju varit sparkföre i några veckor och det verkar ju ska vara så de närmsta veckorna oxå, så det gäller ju att passa på, är ju inte alla år man kan åka spark.
Det var lite sent när vi kom hem men de var ju bara tvungna att gå ut och prova, så de körde runt här hemma, blir väl mer imorgon kan jag tänka mig, kul i alla fall.

Lättlagad kyckling i ugn

4st stora mogna tomater
2st rödlökar
1st röd paprika
1st gul paprika
6st kycklingfiléer
4st vitlöksklyftor
1/2knippa färsk timjan
1tsk rökt paprikapulver
2msk olivolja
2msk balsamvinäger

Sätt ugnen på 220°.
Tärna tomaterna och lägg dem i ett stort ugnsfat eller i en långpanna. Skala löken och skär i stora klyftor, kärna ur och grovhacka paprikorna och lägga allt i pannan.
Krossa de oskalade vitlöksklyftorna men sidan av en kniv och lägg i pannan.
Plocka timjanbladen och stör dem över paprikan.
Tillsätt olja, balsamvinäger och en rejäl nypa salt och peppar. Blanda allt så att smaken fördelas och sprid sen ut det i pannan, lägg därefter ner kycklingen i grönsaksblandningen.
Stek i ugnen i ca 25-30min eller tills kycklingen är gyllenbrun och genomstekt. Vänd på den ibland under stekningen och ös den med härlig grönsallad till.
Som tillbehör kan du även ha ris eller bulgur.

Zoe & Lexie på väg till skolbussen

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Japp då var sportlovsveckan slut, men vilket härligt snöigt lov, det är ju inte ofta det är snö på sportlovet men i år har det verkligen varit precis som man önskar, så härligt.
Mycket vinteraktiviteter har det blivit, i fredags kom min kusin med familj och vi åkte tillsammans till Isaberg för lite skidåkning och grillning i backen, det var lite dimmigt och snöade en del i början, men det var bra underlag och inte så mycket folk, men sen framåt lunch bara exploderade det köerna till liftarna var megalånga, tidigare hade man bara kunnat köra rätt in i både bygeln och sittliften, men vi började bli ganska nöjda ändå, vi hade ju åkt sen de öppnade i stort sett, så vi åkte hemåt efter några åk till.
Sen hem och mös med lite varm choklad och fika innan barnen tog på sig utekläderna och gav sig ut för att åka pulka, bygga snöskulptur, och lite på en snöborg.
Vi vuxna var inne, Jocke och Jimmy i vardagsrummet och lyssnade på musik och jag och Elin i köket där vi drack bubbel, skvallrade och fixade med maten, blev fajitas kyckling, men det glömde jag fota så det blir annat mattips denna gång.
Lördagen ägnades åt, pulkaåkning, skid- och snowboardåkning här hemma, snöbollskrig mm. och vi var ute ända till det mörknade och då var vi hungriga igen och det var dags att gå in.
Idag har det varit lite samma sak nästan, twinsen hade skridskoskola på fm och sen efter lite varm choklad hemma så var det pulkaåkning och skidåkning som gällde idag igen, byggde hopp idag med, måste ju variera sig lite.
Så en heldag ute blev det idag med.
Nu badar barnen och jag ska bara ta det lungt nu tror jag, ladda inför en ny jobbvecka.
Till middag idag blev det en god currygryta som barnen verkligen älskar, och vi vuxna med, mums.



Kycklingcurry 4port.

400g kycklinglårfilé
2tsk curry
1krm malen svartpeppar
2st gula lökar
4st vitlöksklyftor
4msk rapsolja
2msk riven ingefära
1 1/2msk garam masala
2msk tomatpuré
2 1/2dl vatten
2dl grekisk yoghurt (10 %)

Till servering
kokt basmatiris


Skär kycklingen i strimlor eller kuber, vilket du föredrar.

Skala och hacka lök och vitlök.

Fräs löken i lite olja, lägg i kycklingen efter hand, bryn tills den fått fin färg, innan du kryddar med curry och garam masala.

Riv ingefäran och rör ned den oxå.

Tillsätt vatten, tomatpuré och låt koka upp och koka sen på svag värme ca 10 minuter, eller tills det fått en fyllig smak.

Ta grytan från värmen och rör ner yoghurten.

Servera med ris och sallad.

Likes

Comments

Valentines day, mysigt.
Idag var alla hemma för frukost tillsammans innan jag skulle jobba, Jocke och barnen hemma, fast de åkte sen till en kompis för att leka och Jocke fick ta veckohandlingen för en gångs skull, skönt att slippa den. Men i alla fall, barnen hade pysslat ihop egna alla hjärtans presenter och slagit in dem, så gulligt, av mig fick de varsin ny kjol med tillhörande topp, plus varsin hjärtklubba och en chokladbit i hjärtform, Jocke fick nya badbyxor, inte jätteromantiskt kanske men han behövde faktiskt nya och jag hade hittat ett par coola, sen fick han också sitt favoritgodis Jelly beans i alla möjliga olika färger.
Min present hade Jocke lagt i bilen så jag blev glatt överraskad när jag kom ut och satt mig, en härlig påse med de svarta Lindtkulorna, älskar dem, plus ett gulligt kort.
Sen var det jobb för hela slanten, innan det äntligen var dags för fyra dagars ledighet, ska bli så skönt.
Vi fortsatte vårt firande på restaurang Ksara, ett ny öppnat ställe här i Jkpg. Det var jättegott, min favvo babaganouch (hoppad det stavas så) vitlöksdipp, och en massa andra goda röror, spett mm. älskar att mysa hela familjen, tur att alla gillar att gå på restaurang.
Väl hemma så blev det mys i soffan, tjejerna med ipads och jag och Jocke bara pratade och mös med lite bubbel och pralinerna jag gjorde härom dagen.
En världsbäst alla hjärtans dag❣️

Likes

Comments

Söndag kväll och ännu en helg är slut, men denna vecka som kommer blir en kortvecka, så skönt, jobbar bara mån-ons, sen tar jag sportlov tillsammans med resten av familjen.
Igår tillbringade vi fm i Järabacken (ligger ca 10min från oss) de premiäröppnade backen för säsongen, och underlaget var perfekt och lagom mycket folk, så det blev många härliga åk nedför backen, lite uppvärmning för nästa veckas skidåkning i Isaberg som är planen en av lovdagarna.
Sen hem tog det mest lungt, barnen lekte, Jocke i garaget och jag softade i soffan inne, lite plock till kvällsmat innan tjejerna ville kolla film och mysa.
Idag började jag med en pw, sen fick vi packa till barnen som skulle iväg till farmor och farfar nu några dagar, kommer sakna dem så.
Men vad mycket man får gjort när man inte blir ”störd” hela tiden, började direkt med att göra två olika sorters praliner, ett par med kokoskrämfyllning och de andra med chokladjordnötssmörsfyllning, lite mastig men väldigt god.
Sen bakade jag briochebröd till hamburgarna vi sa grilla på utflykten senare i veckan, och däremellan hann jag oxå laga lite middag till mig och Jocke och idag blev det en enkel favorit, Senap- och tabascokycking, det receptet hittar ni här.
Nu ska vi bara ta det lungt och titta på nån film och kanske ett glas vin till det, imorgon är det jobb som gäller igen.

Likes

Comments

Då var det redan torsdag igen, denna vecka har verkligen gått fort, fast den har varit kul.
Min närmsta kollega på jobbet (oxå den enda som gör samma som mig) har åkt på semester i två och en halv vecka och lämnat mig ensam kvar!!!
Alltså jag kan ju inte allt ännu, är så mycket att lära sig, så det känns lite läskigt men kul att få prova att ta allt ansvar ett tag, (har ju en kollega som har jobbat med detta för många år sedan som jag kan få lite hjälp av, men hon kan ju inte det allt det dagliga vi gör, men skönt att ha någon att fråga när det kniper) det är väl därför veckan känns som den gått så fort, har ju tusen gånger flera saker att göra nu och mail att svara på, nya boknings system för både flyg och väg som vi passande nog började med i slutet på förra veckan.
Varför är det alltid så?
Imorgon ska jag dock vara helt själv, så hoppas det inte händer nåt oförutsett.

Igår var jag ju ledig väldigt skönt att pausa mitt i, passade på att baka lite mer kakor, samma variant som i helgen fast nu gjorde jag chokladvarianten med vita chokladpellets istället, de fick mer än godkänt av Lexie, men Zoe är lite som mig och är inte så förtjust i vit choklad, men hon gillade dem ändå sa hon men inte så mycket chokladen.
Jag smakade bara smeten och den var hur god som helst, kanske skulle göra naturella till mig och Zoe istället.
Sen passade jag på att klippa twinsen oxå, det började bli lite slitet, eller kanske inte jätteslitet men ojämnt.
Blev en ordentlig bit på Zoe, hennes hår snuddade rumpan så långt var det, Lexies växer ju inte på så mycket men hon hade nog det längsta hon haft nånsin.

Dagens lunch har jag redan tipsat om här innan, men den är så god att den tål att tipsas om igen.
Är så goda smaker tillsammans, halloumi, med grillad paprika, chiliflakes i dressingen mm. bara mums!!!!
Ni hittar receptet här.

Likes

Comments

Ännu en helg över, men den har varit skön och mysig, och glad att det känns som riktig vinter igen.
I eftermiddag passade jag och barnen på att vara ute i solen, vi gick på en promenad, åkte Snowkick och de lekte lite lite i snön.

Innan dess var det skridskoskola som vanligt och till fika efteråt idag hade vi ett par nya kakor som jag bakade igår, riktigt goda och perfekt konsistens, degen nästan ännu godare, men det tycker jag ofta det är. Hittade receptet här.
Länsade julgranen på trappen på några av polkagriskäpparna oxå och hade i den varma chokladen, blev lite god mintsmak faktiskt.

Igår var tjejerna på kalas hos en gammal dagiskompis, och när vi skulle hämta dem på kvällen blev vi kvar där tills långt över läggdags, men de lekte så bra och det var skönt att bara sitta och prata ett tag, så när vi väl kom hem var det bara hopp i säng för tjejerna och jag och Jocke satt uppe en stund till och tog ett glas vin.

Likes

Comments

Idag var det dags för broddar på igen när jag skulle ta min morgon pw, hade dem i handen när jag skulle följa barnen ner till skolbussen, men fick ta på mig dem redan i backen ner för det var halt.
Men det var ju i alla fall lite fruset så jag passade på att gå i skogen idag, så skönt.
Sen frukost framför nyhetsmorgon, därefter iväg till stan för matshopping, lämnade in en klädpåse på HM, men hittade ingen kul att köpa så den kupongen jag fick sparar jag till ett annat tillfälle.
Sen i eftermiddag har vi varit hos veterinären med Ragge för den årliga vaccinationen, han var jätteduktig och det gick bra, han hade ett blåsljud på hjärtat sa de men det behövde inte vara nåt farligt men vi fick lite varningstecken att hålla utkik efter.
Så skönt att vi har en bra veterinär här i Tenhult nu, tar bara tio minuter att åka, så smidigt.
Ett härligt vegetariskt lunchtips som jag tycker ni måste testa är Squash med rostad majs, bönor och fetaost, jag hittade inspirationen i en Coop-broschyr, eller jag har väl Lexie att tacka för det då det var hon som tog broschyren i affären, sen har jag bytt ut lite till det som passar mig bättre, och så gott det blev, verkligen en ny favorit här hemma, Jocke verkligen älskade det, jag med, så den kommer åka upp på den stående matlistan.



Squash med rostad majs, bönor och fetaost 2pers

olivolja
150g majskorn
400g kidneybönor, avsköljda
1st röd chili, hackad
500g squash, strimlad till spaghetti
1st gul lök
lime
150g fetaost
koriander, efter behag
salt, efter behag

Hetta upp olja i en stekpanna och stek majs, zucchinispaghetti och lök tills de fått fin färg och glans.
Vänd ner bönor och chili, rör om tills allt är varmt, ca 2-3min, vänd runt hela tiden.
Pressa över lime och smula tillsist över fetaost och koriander.

Likes

Comments

Vilken skön helg det varit, tagit det lungt och njutit och gjort allt i min takt och när jag vill en lyx som man inte riktigt har när barnen är omkring hela tiden. Men vad jag har saknat dem, så igår när jag åkte ut till Ölmstad och äntligen krama dem så var det jättemysigt.
De var i full gång med att borsta Dixie och göra iordning henne till ridturen, och idag blev de en uteritt, det hade de önskat sa Ida. Det gick jättebra och de tyckte det var så kul, trava i solen och bara njuta.
Sen när de borstat av Dixie igen och gett henne godis så fixade de i ordning hö, sopade stallgolvet och släppte ut hästarna, innan vi gick in till Ida för att kolla och leka lite med hennes kattungar, så söta är de men var inte så leksugna idag, gömde sig mest under soffan, så kan det vara ibland.
Sen blev det lunch inne hos mamma och pappa, jättegott, kyckling i ugn med sambal, grädde, spenat och lite kryddor, ugnsrostade grönsaker till det mycket smaskigt!!!!!
Sen åkte vi hem, packade upp och fixade innan vi hade myskväll med lite plock och sen filmkväll, kollade på Sing, barnen tyckte den var jättebra, Zoe hade till och med drömt om apan Johny inatt sen.
Idag var det ju skridskoträning på fm och det gick jättebra och de övade lite nya saker idag oxå, det går verkligen framåt nu känns det nu, kul.
Sen hem för lunch och idag blev det Qournpastasås med parmesan och valnötter, har lagt ut det receptet innan så det finns i arkivet.
Därefter var det bara att slå in paket och ta på sig kalaskläder för twinsen skulle iväg till Viggo på kalas
Jag passade på att gå ut och gå medans de var iväg, så skönt även om jag höll på att blåsa bort ibland i den hårda blåsten.
De hade haft jättekul på kalaset, lekt, ätit god tårta och så kollade de på film när jag kom. Zoe är för rolig, hon hade inte öppnat sin godispåse för hon ville spara den tills nästa lördag sa Viggos mamma, så häftigt, alla andra barn satt och smaskade men inte Zoe, gullig.
Till kvällsmat blev det stekt ägg och kalkon till barnen och jag gjorde goda avocado toasts till mig på Schärs glutenfria flerkornsbröd, mums älskar den kombinationen plus att glutenfritt passar mig så mycket bättre, lite riktigt starka chiliflakes på den ”smälta” mosade avokadon är ett måste oxå.
Sen hade de gympa-pass med olika stationer bestående av hopprep, karatesparkar, rodd med gummiband, armbrytning och så la de in lite konståkningspiruetter oxå, de var alldeles svettiga sen.
Nu sitter jag här i soffan, barnen har somnat för nån timme sen och jag väntar på att Jocke ska komma hem ifrån sin skidresa, men jag hinner nog lägga mig innan han kommer, men förhoppningsvis inte somna.

Likes

Comments

Fredag, så härligt.

Känns som om jag alltid skriver så men det är ju så det känns, dock så känns det ju annorlunda idag eftersom jag är helt själv ikväll och var det igår också, men visst är det skönt, man behöver det ibland.

Igår efter jobbet kunde jag åka lite ärenden utan att känna mig stressad och sen hem för att ta en pw och allt i min egen takt, fixade matlåda tills idag och åt kvällsmat när jag kände för det, och vad jag kände för, kan hända att det slank ner en liten 81% chokladbit fast det bara var torsdag.

Jocke har det skönt i Sälen och njuter av skidåkning och barnen har fullt upp hos mormor och morfar med allt möjligt, leker med kattungarna, hjälper till i stallet och myser i soffan tillsammans.
Lexie hade sagt till mormor igår att -Det är tur att mamma har Ragge i alla fall. Så gulligt av henne att tänka på mig så. Gör ju inte att man längtar mindre efter dem precis.

Tog en pw ikväll också, så skönt att man inte behöver använda pannlampa längre, visst det blir ju lite skumt det sista men man ser ju ändå vägen framför sig.
Sen mös jag ner mig i soffan och kollade på Gåsmamman, tredje säsongen hade ju börjat nu och det fanns redan fyra avsnitt ute som jag kunde kolla på samtidigt som jag tog ett glas bubbel och en härlig capreese, körsbärstomaterna som vi köpte den här veckan var så goda helt perfekt att njuta av dem till en krämig mozarella, var lite sugen på Quisadillas också men det fick bli capreesen ikväll.

Om jag känner mina barn rätt så kommer de vilja ha charkis-kväll imorgon och det är ju väldigt gott det också, så vi kör nog på deras linje då, därefter vill de säkert ha myskväll i soffan och kramas när vi inte sett varandra på flera dagar.
Men det är imorgon det, nu ska jag njuta av min alldeles egna tysta härliga kväll, inte så ofta man får det.

Likes

Comments

Redan onsdag igen och ikväll är sista gången för den här veckan som vi alla är hemma tillsammans, Jocke åker till Sälen imorgon kommer hem sent på söndag kväll och barnen har studiedag på fredag och ska till mormor och morfar till lördag, så jag har hela huset för mig själv, ja Ragge är här förstås, får mysa med honom.
Barnen tycker så synd om mig som ska vara hemma själv och de har ritat teckningar och lagt vid min säng, och Lexie har ställt ett ”hus” hon pysslat och limmat med på bordet så jag har nåt att titta på när jag äter, så gulligt!

Helgen som gick var ju så härlig, först skridskoåkningen på sjön i lördags med grillningen, sen på söndagen efter skridskoträning och det obligatoriska söndagsmyset med varm choklad och pepparkakor, men nu är de slut, så gick vi ut och åkte snowracer, klättrade i träd, inte jag dock men barnen och sen lekte twinsen med käpphästarna och pulkorna, en red på käpphästen och drog en pulka bakom sig som de lastat full med snö på (det var hö) och den andra satt på och åkte med, så höll de på och drog fram och tillbaka uppifrån huset och ner in i den riktiga hästhagen, vilken fantasi de har alltså, det var knappt de ville komma in när vi skulle äta kvällsmat, tur att vi har lampor som vi kan tända på framsidan så det blir ljust som på dagen.

Den här veckan har det varit jobb och skola som vanligt, inget speciellt har hänt, till lunch idag blev det min smarriga ceasarsallad, älskar verkligen den, dressingen smakar precis som den ska göra, ni får receptet här nedan.
Jag använder alltid kalkon bacon men det kan man ju göra som man vill.


Ceasardressing

2st äggulor
1msk dijonsenap
1msk vitvinsvinäger
2tsk pressad citronsaft
1st vitlöksklyfta
2st sardeller
3dl raps/olivolja
1/2dl finriven parmesan
salt och peppar
vatten

Mixa äggulor, sardeller, vitlök, senap, vitvinsvinäger och citron slätt.
Tillsätt oljan i en fin stråle samtidigt som du fortsätter mixa.
Tillsätt finriven parmesan och vispa för hand eller med mixern till en tjockare vit kräm, likt majonnäs.
Späd dressingen med vatten om du vill ha den tunnare.
Smaka av med salt och peppar.

Likes

Comments