Idag hade jag ingen vanlig skoldag utan tomtarna på loftet som det kallas på prolympia i Umeå. Vi går runt i alla klassrum på skolan och tävlar i grupper, olika grenar och samlar poäng som sedan slås ihop. Mitt lag var bra och alla kunde peppa varandra och vi klarade av de olika grenarna väldigt bra! Efter det åkte jag, Ebba och Filippa till stallet och till piris för att mocka och gå på en promenad. Vi tog en mysig promenad på 30 min ute i det kalla vädret. Efter det åkte vi tillbaka till stan för att gå på våran skolavslutning i Umeås stadskyrka med hela skolan. En av mina bästa vänner Alice sjöng och hon är så himla duktig. Julavslutningen var bra och lov förtjänade vi alla. Kan ni fatta att julafton är om 3 dagar?! Helt sjukt!!!

Iallafall så gick jag till stan efter avslutningen men när mamma och pappa kom och hämtade mig så halkade jag till och sträckte mitt lår så vi får se hur det går med min ridning nu. Hoppas att det onda går över SNART!!!:((


Klara

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Irpir från gårdagens träning. Studsboll utan samarbetsvilja i början, hur fin som helst i slutet! Hon är en svår ponny denhära, men så länge jag klappar henne och inte blir irriterad på henne (som jag förövrigt var påväg att bli i början, fy skäms) så löser vi det mesta. Hon var iallafall superfin!

Idag tränade vi för Camilla på min specialidrott. Vi försökte få henne låg i formen och lätt i handen samtidigt som hon skulle jobba med hela kroppen. Till en början förstod hon inte riktigt vad vi (jag och camilla) menade när vi tvingade henne att göra framdelsvändnigar och hålla på. Men efter att hon blivit helt uppvärmd och vi jobbat skänkelvikning på ökad och minskad volt i alla gångarter så blev hon SÅ fin!! Hon jobbade med alla 4 ben hela tiden och gjorde klockrena skänkelvikningar iallafall för höger skänkel! Det var jobbigare för vänster tyckte hon men hon gjorde det så fint ändå! I slutet gjorde vi samma sak som i början och OJOJOJ vilken skillnad!! Camilla funkar så bra att rida för på iris när det gäller grundridning och hon säger alltid åt mig något nytt att göra för att förbättra ännu mer. Känner att jag fått in knapparna på iris mycket mer nu oxå! Toppenpass både idag och igår! Imorgon får hon en välförtjänt vilodag!Klara

Likes

Comments

Igår red jag och fröken piris ut en sväng och joggade efter ett hårt pass för Eva i söndags. Hon var riktigt pigg trots det hårda passet dagen innan! Ute på slingan vi red hade ett litet träd lagt sig över spåret och vi var tvugna att ta ett skutt över den. Det tyckte hon var väldigt kul och vi red över den både påväg bortåt och hemåt. På vägen hemåt var det extra kul tyckte hon för då var vi ju påväg i rätt riktning! Efter det lilla skuttet blev hon själv som ett litet skutt och for bara upp och ner! Eftersom hon hade landat i galopp så skulle jag då bryta av då gångarten inte gjorde saken bättre. Men när jag försökte sakta av drog hon till med ett bocksprång, haha! Hon ville inte alls trava, galopp is the thing, hehe.. Efter hennes lilla studskalas travade jag en bit för att checka att hon lyssnade på mig och det gick bara bra!

Idag har vi hoppträning och jag hoppas att hon lugnat sig lite så hon går att handskas med!😂


Klara

Likes

Comments

Iris står just nu på hippologum eftersom det är svårt att rida hemma. Underlaget är helkasst, ena dagen snö, sen regn och det blir till is. Ridbanan är mer som en ishockeyrink och där går det definitivt inte att rida!

Iris har det dock bara bra på hippo och har fått nya hagkompisar. Igår drog hästen i hagen mittemot av henne utetäcket! Iris verkade nöjd och täcket var inte sönder någonstans. Ingen skada skedd, alla glada! Idag red jag och hon övergångar och vi flyttade lite sidvärts. Flyttandet går rätt stelt eftersom hon är stel i kroppen då hon inte gått ordentligt. Anledningen till det är underlaget hemma, men hon skötte sig otroligt fint när det gällde övergångarna! Skritt - galopp och galopp skritt gjorde hon jättebra. Hon är lite dålig på att bära sig och därav blir hon rätt svår att få ifrån galopp till skritt men idag funkade det verkligen! Hon var jätteduktig iallafall.

Igår red vi ut och småskrattade i skogen på cavalettis mellan 20-50 cm och jag fokuserade enbart på lugnet. Även det skötte hon fint och imorgon ska Eva Jonsson (min tränare) rida henne! Blir nog ett bad för henne efter att Eva är klar med henne. Hon kommer inte slippa undan svetten iallafall...😅

Vi ska iallafall byta tillbaka till URF istället för VRF igen pga. Att jag vill behålla min plats i träningsgruppen för Eva Jonsson! Jag hoppas även på ett div. 1 lag!
Klara

Likes

Comments

Brimstone åker om 30 min, vet inte hur jag ska hantera det. Vi har haft så fin tid och jag älskar honom så mycket. Och det kommer vara för alltid.🌟


Klara

Likes

Comments

Nu när den första snön kommit är många glada, men många inte. I Stockholm konstateras det snökaos pga. Deras 5 cm snö som täcker staden. Det kanske faktiskt blir ett vitt Sverige i år. Men den stora frågan är: hur gör vi ryttare? Det ligger is under pudersnön och för oss som inte har ridhus inom några kilometer har man rätt svårt att rida varje dag. Jag tror inte jag ridit på 3 dagar nu. Det är hemskt men så är det. Hästarna får snöstyltor och halkar omkring som Bambi på hal is på vägarna, så någon ridtur där har jag ändå faktiskt ingen lust med. I skogen är träden täckta med snö och hänger rakt över mina stigar, så det är svårt att rida där med.. Men när man skor första veckan i november och inte kollat vädret för veckorna efter är det inte lätt att veta att det ska komma massa snö - så såklart har hästarna inga snösulor heller.

Jag vet inte hur jag ska göra. Jag är ute och sköter dem varje kväll, borstar och myser. Men inga ridturer blir det pågrund av all snön. Det känns så elakt att bara låta dem stå och de blir som tickande bomber. De skulle kunna få ett dampryck vart som helst om jag skulle ta mig ut på en tur och på nån sekund skulle vi båda ha stupat. Ja, vi får se hur det blir men som tur är så är tävlingssäsongen slut iallafall.

Men såhär såg det ut utomhus för 4 dagar sedan. Om isen försvann skulle jag vara sååå lycklig! Men då kommer man och tänka på regnet som ska falla över Norrland under torsdag och fredag. Ingen lycka!!Klara

Likes

Comments

Igår var veterinären här och vaccinerade Iris, samt försäljningsbesiktade Brims. Han gick igenom UA och är nu såld. Han åker troligtvis inte kommande måndag men måndagen efter det, alltså v. 48. Är såklart jätteledsen att han ska åka och bo hos nån annan, men samtidigt har jag inget att gråta över. Jag och Brimme har haft 2,5 fantastiska år tillsammans som har varit otroligt värdefulla för mig, men han kommer få en superbra familj att bo hos. En tjej på 10 år vid namn Clara som är jättesöt och superduktig på att rida är den som kommer fortsätta förvalta honom på tävlingsbanan. De har 3 väldigt fina år framför sig och jag tror det blir superbra med dem som nytt team. Nackdelen är att de bor i Skåne, men det får jag leva med! Vi kommer nog ses igen ändå❤️ min fantastiska Brims❤️


Klara

Likes

Comments

Igår fick Brimme jogga en sväng på en åker (joggar honom bara nu eftersom han måste vara hel till besiktning). Han var duktig och fick jogga i kanske 10-15 min efter att vi skrittat en lång tur till åkern. Samma sväng skrittade vi sedan hem.

Iris stog idag eftersom det hunnit bli så mörkt redan då jag kom hem med Brimme.

Brimme har fått så otroligt lång päls nu! Antagligen är det eftersom den första snön kommit här i Umeå. Idag var det -10* när jag kom till skolan. Helt sjukt är det! Och det är fortfarande bara november!Hoppas vi får snö till jul. Iris har fått ny päls men inte tjock alls, bara väldigt len, haha. Men vi gillar det med! ;)


Klara

Likes

Comments

Detta är några bilder från min och Iris första start. Det är endast en regional Lc på Umeå ryttarförening men ändå var det nog mycket folk på läktaren för att ponnyn skulle reagera en del på det. Men så är det om man är orutinerad på banan, allt kan inte gå som naturligt redan från början.

Hon var iallafall otroligt duktig och vi tog oss runt med noll fel. Nästa säsong mjukstartar vi med en Lc igen. Efter det ligger Lb bara runt hörnet. För Iris har höjden har aldrig varit något problem alls, det är bara då kombinationer bli lite högre som hon har lite svårt att räcka. Vi tränar på det och hon blir bara bättre och bättre, men än finns en del att jobba med på den fronten. Lägger jag bara min tid på det är det fixat på bara ett kort tag.
Tur jag har en så snäll ponny som alltid gör sitt bästa iallafall!


Klara

Likes

Comments

Denna lilla tjejen heter Trewmount Tynan. Hon är ett sto f. 09 som vi importerat ifrån Irland. Henne har jag gjort en enda start med, då hoppade vi en regional Lc. Iris som hon kallas (eftersom hon är irish, haha) är en genomsnäll ponny. Ibland kan hon nypa fast i bettet och mest springa och ibland går hon så avslappnat och buret att jag skulle kunna sluta försöka men hon skulle fortsätta gå superfint. Hon har sina dagar så att säga. Därför har det gått massor upp och ner för oss men vi fortsätter nöta och har nu kommit närmre varandra. Vi har även börjat lära oss att vara ett team.

Lc, Lb nivå kommer vi fortsätta nöta som en grund för större uppgifter som hon kommer söta på nästa tävlingssäsong. Vi längtar tills tävlingssäsongen 2018 och alla fina människor man möter på tävlingarna. Jag är säker på att hon kommer fixa oss några fina rundor den säsongen.


Klara

Likes

Comments