Denna Målning heter Skriet, den är målad av Edward Munch. Jag tycker att bilden föreställer en man som står på en bro över vattnet. Jag tycker det ser ut som mannen på bron är ett spöke/vålnad som skriker ett skrik av fasa innan den ska attackera och döda dem två männen den har bakom sig. Jag tycker bilden väcker känslor som rädsla och skräck. För jag tycker att den här vålnaden ser läskig ut och när jag ser den så känns det som den den skriker ett iskallt skrik fyllt med skräck så man ryser av skräck, och det verkligen isar i ryggmärgen.


Bilden är uppbygd genom att uppe i vänstra hörnet så finns det rätt så mycket ljus som går ner över bilden. Nere i högra hörnet där kommer de väldigt lite ljus för att ge lite skugga till bilden skulle jag tro. Himlen har väldigt mycket ljus i sig medans marken o vattnet har mycket mörker.


När jag ser på denna bild tänker jag på skräck. Jag tänker på alla möjliga skräckfilmer och vanliga filmer med det övernaturliga i. Jag tänker på en demon från Harry potter eller bara en demon som vill döda. Och som sagt så ryser jag av den. Jag tycker den är rätt så speciell, väldigt läskig men också väldigt häftig, för dem kan väcka så många känslor och går att tolka på massa olika sätt.

Bildens syfte är nog att få folk att bli kreativa och använda sin fantasi om vad dem tror bilden föreställer. Och för mig är budskapet att det övernaturliga inte är helt omöjligt att det inte existerar.


Konstnären som målat denna bild heter Edvard Munch. Och han föddes 12 december 1863 i ådalsbruk i Norge. Han dog den 23 januari 1944. Han föddes som sagt i ådalsbruk i Norge. Och jag tror att han bodde i ekely nära Oslo


Mr. Munch fader ordnade så att han skulle kunna gå på Christiania tekniske skole. Men efter ett år hoppade han av och bestämde sig för att bli konstnär.

Edvard målade konstilen Expressionism där man utrycker sig genom att måla. Vem vet kanske var Munch skräckslagen när han målade skriet.


Expressionism är en konstliv som beskriver vad konstnärer har i huvet eller hjärtat. Konstnären målar helt enkelt det han känner som känslor ungefär.


Skriet är ett konstverk som Edvard har målat och det berör mig genom att jag blir inspirerad av den. Den är skräckinjagande men samtidigt väcker den många känslor och det är coolt.

Jag valde konstnären för jag tyckte skriet var en cool tavla och eftersom det var Edvard Munch som målade den så blev det honom.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har jag printat ut bilder för mitt sista projekt
Jag är nöjd över att det är jag som har tagit bilderna
Hade inga problem
Löste problem genom att inte ha några

Likes

Comments