Liljeholmskajen

Valborgsmässoafton.
Förra året så satt jag med mattallriken på ena sidan av kudden. Och så hade jag Penny på andra sidan, också ätandes. Sambon hade köpt alkoholfri skumpa, lagat köttbit och pommes. Och undertiden hade Penny sovit. Nice! Då kunde vi få käka i lugnan ro, men icke. Lagom när vi skulle käka så skulle självklart hon också. Men det är klart, hon vill ju umgås! Hon är ju vår dotter liksom..

Ikväll så ligger jag nerbäddad i sängen bredvid en snarkande 1 åring. Redan borstat min tänder, flätat håret, vattenflaskan är fylld och jag har dubbelkollat att nycklar & kort finns de ska. Lägenheten är iordning så imorgon när man vaknar så är det bara att trycka på kaffeknappen då den är laddad. Härligt! 👌🏼

Liljeholmskajen.
Som sagt. Idag hängde Penny och jag i Liljeholmen tillsammans med tre andra mammor åh deras kids. Först drog vi till en närliggande park för gunga och lek. Penny är ju inte direkt något stillasittande barn, så ganska svårt att snacka och samtidigt hålla koll på henne. Har dock lärt mig att det skadar inte med distansering. Sålänge jag ser vart hon är, så fixar hon det mesta själv.

Det bjöds på kaffe. Jag hade köpt choklad. Och sen fanns det chokladbollar, muffins och dadelbollar. Både Penny och jag gick loss på dadelbollarna. Åt ABSOLUT 5 stycken och förmodligen någon mer. Jag har alltid varit ett stort fan av just dadelbollar. Och det är med lagom, finns inte i mitt liv. Penny tyckte även om dem. Hon är sin mor, upp i dagen!

Sen vart det playdate hemma vid Ellinor & Wille. Barnen verkade tycka det var roligt. Penny lekte bland annat med Willes bilar. Och jag upptäckte att hon nu drar bilarna fram och tillbaka på golvet. Som att hon verkligen leker med bilen åh samtidigt låter hon ”brrrrrmm” otroligt charmigt att se! Dessutom så har barnen börjat intressera sig för varandra. Jag försöker jobba stenhårt med Penny, att klapp försiktigt. Det är en del barn under denna tid som har fått stå emot ett par hårdare klapptag.

Vi vuxna verkade också tycka det var roligt. Jag gillar att vara iväg. Och ibland är det verkligen SKÖNT att inte ha några mål eller måsten med det man ska göra. Att endast hänga gör jag för sällan. Ofta ska det flängas. Först gå två timmar innan man kommer till platsen. Och på platsen måste det finnas en aktivitet. Aktiviteten ska gärna ta lång tid. Och sen ska man gå två timmar hem. Och finns det ytterligare en aktivitet påväg hem så är det ett plus. Men idag så gick vi bara hemifrån, ingen stress. Mötte föräldrarna och drog till parken. Var en spontanare efteråt hem till Ellinor & Wille. Satt där, tills de var dags för Pennys kvällsmat. Så den var 60 minuter senare. Men det gjorde ingenting. Det var bara härligt att få hänga, som sagt.

Kvällen.
Som sagt. Så har vi INTE gjort mycket denna kväll. Penny har snackat på utav bara fasiken. Vet inte vad som flög i henne? Ofta lät det som att hon sa något ord från Harry Potter, tänkte att jag skulle komma ihåg det. Men jag glömde det 🤦🏼‍♀️. Annars ikväll har vi inte gjort mycket. Och det kommer inte hända mer.

Jag tänker nog sova, strax. Får se om jag kliver upp när sambon kommer hem. Bör vara vid 22:30 tiden. Men, tror jag stannar i sängen. Det var riktigt skönt att ligga här!

🌟.

Gillar

Kommentarer