Folket på gymmet..

Utomhus.
Efter att lillan vaknat, vid 14:00 tiden. Så drog hon och jag ut. Kollade på stora maskiner, gick till parken och gungade. Det var mysigt! Men kallt. Gick hem vid 15:30 tiden. Där möttes vi av sambon som dragit fram sitt PA system och hela kalaset. Lillan ÄLSKAR när sambon sjunger & spelar, dessutom delar de samma musikgenrer.

Gymmet.
Hur som helst. Fixade iordning potatisen till middagen. Och drog sen iväg till gymmet. Tänkte köra lugnt - trappmaskinen var ju mitt mål. Därför jag gick till stora gymmet i Västberga.

Kom dit. Började med uppvärmning på ski erg och air bike. Därefter gjorde jag iordning en plats för en AMRAP. Körde två varianter, varje på 10 minuter. På första hade jag: 5 HSPU, 30 kilos släde & 12 kilos enarms KB swingar. Den andra körde jag: 12 kilos OH Carry, 35 kilos power clean, 3 stycken & 12 kilo utfallssteg, 5 per ben.

Sen lattjade jag lite. Testade att köra snatch med endast stång. Avslutade allting med maskinen, benpress. Körde en pyramid, från 10 till 4. Två gånger per vikt. Började med 10 kilos på varje sida, så 20 kilo - 10 gånger. Sen körde jag 25 kilo, 9 gånger. Sen 30 kilo, 8 gånger. Ja ni förstår. Avslutade sen med 110 kilo, på 4 rep. Kändes SÅ bra! Dessutom väger ju själva ”släden”/ ”platta” eller vad man nu kallar den, typ 30 kilo?

Ett oroligt bra träningspass. Och jag som skulle ta det lugnt. Kan aldrig.

Gymfolk.
Jag blir trotsig när jag kliver in på ett hederligt gym. Jag AVSKYR stämningen! Oftast - nu generaliserar jag. Och är det någon som tycker jag har fel, vad BRA! För tycker detta är SÅ trist. Nämligen följande:

Brudarna befinner sig (oftast) i bakgrunden. De står på någon konditionsmaskin eller använder maskinerna i gymmet. Grabbarna står framför spegeln - vid fria vikter. De är de som hörs och tar plats.

Jag blir då allergisk mot detta. Och tar nog ganska mycket plats. Vill inte stå vid någon konditionsmaskin eller ligga och träna mage i ett hörn. Visst skulle jag behöva det kanske. Men jag får sådan energi och vill liksom bara visa att tjejer också är kapabla till att svettas, låta, ta plats och lyfta ”tungt”. Nu lyfter ju inte jag tungt eller så. Men ni förstår poängen?

Trött.
Och jag lyckas! Jag blir svettig och matt. Jag har tagit i - jag har liksom tagit plats. Underbart. Så det vart en snabb visit in på affären. Potatisen som jag förberedd på spisen, lyckades brännas. Sambon skyllde det på att de var för lite vatten i kastrullen. Kanske 🤷🏼‍♀️. Men det var hans ansvar att hålla koll på det. Vart lax med potatisgratäng från frysen sedan vi åt de förra veckan. Det satt fin fint och jag åt massor. Nu ligger jag i sängen och ska SOVA. Jag känner hur musklerna jobbar. Och hoppas på en natt med MYCKET sömn.

Så natti natti.
🌟.


Gillar

Kommentarer