En bra dag

Promenad.
Tack vare promenad så har jag kommit upp i mitt dagliga antal steg per dag. Gick hemifrån omkring 13:15 tiden och lillan vaknade vid 14:45. Då gick vi till parken. Så innan vart det ändå en promenad på över 60 minuter. I både solsken och snö. Dock hade jag inte ett snabbt tempo, utan lunkade i lugnan ro. Man behöver inte alltid flyga fram när man är ute och går.

Kristallparken.
Innan vi gick till parken. Så stannade vi och kollade på två grävskopor. Stod säkerligen där i 15 minuter och bara stirrade på maskinerna. Snackade även med någon pratglad snubbe som jobbade. Lillan var verkligen fascinerad av maskinerna. Antar att vi går dit imorgon, igen.

Till Kristallparken gick vi sen. I gungade bredvid oss var det ett 4 månader äldre barn. Undertiden lillan och den ungen socialiserade sig. Så snackade mamman och jag om COVID - 19 (vad annars?) och hur samhället har påverkats. Trevligt ändå att snacka med en vuxen människa när man annars pratar med en 11 månaders.

Prata.
Den här motoriska biten har jag aldrig varit orolig över, alltså för lillans del. Däremot så har jag varit fundersam över snacket. Alltså, för flera flera flera månader sedan. När hon öppnade munnen förr - var BARA för att skrika/ gnälla. MEN idag så går munnen konstant - och jissus vad hon snackar. Inte tydligt men helt förståeligt. Och jag märker att hon förstår. Det gör mig som mamma, lugn.

Här nedan kommer några ord som hon säger, på ett ungefär:
• kak = katt (dock är även hundar, katter 🤦🏼‍♀️)
• anka
• där
• bajsch = 💩 säger hon när det behovet är gjort
• bbrrr = bil
Däremot förstår hon så mycket mer, än vad hon säger. Men jag är superglad att det äntligen har lossnat.

Ikväll.
Vi har kollat serie och nu ligger jag i sängen och ska sova. Lillan ligger bredvid och fiser. Sambon spelar tv-spel. Jag är nöjd med dagen, lillan har varit på ett strålande humör. Herregud vad dagarna - eller timmarna kan variera i hur hon är. Men, glatt barn - glad mamma. Glad mamma - glatt barn.

🌟.

Gillar

Kommentarer