Det här med mat

Sovstund.
Idag har lillan bara sovit EN gång! Somnade från boxen, kanske vid 11:15 - eller något i den stilen. Och sov till 14:15. Det är det. Ska bli spännande och se om hon sover bättre i natt, tydligen så en vila lösningen för sömn HELA natten. Varje fall varit det för en del, förmodligen inte för oss. Ens förvånad att hon pallade hela förmiddagen från 07:00 (typ) till 11:30 (typ) tiden. Och att hon sen orkade från 14:15 (typ) till 19:30! På ett blandat humör, men har skrattat betydligt mer denna eftermiddag än igår eftermiddag. Och då sov hon ändå en stund under eftermiddagen igår 🤷🏼‍♀️. Är det här lösningen på våra nätter, då blir det aktiviteter både för och eftermiddag. Och så blir det inte allt för lång resväg till själva aktivitet så hon hinner somna påväg dit. Men allt sådant löses då, först ska vi ta oss igenom natten.

Mataffär.
Drog till affären, handlade ingredienser till middagen. Fyllde på med barnmatsburkar. Klemmisar. Men lillan äter mer och mer den mat vi äter. Det är verkligen lätt att bränna pengar i matbutiken. Men tycker ändå vi är duktiga med att hålla nere kostnaderna. Sambon har inte varit och handlat för veckan när vi varit på Gotland, så handlade lite nu. Men sen ska vi veckohandla på söndag. Göra matplanering och liknande.

Burkmat.
Vi köper en del burkmat. I början kände jag mig som en dåligare förälder som inte gjorde egen mat. Sådär speciellt, endast för henne. Puréer, fruktefterrätt, lunch & middag åh gröt. Finns säker massvis med annat man kan göra också. Men jag har släppt den där förfärliga känslan över att det är dåligt, av mig som mamma. Vi ger lillan, icke burkmat när det fungerar. Dock äter vi på olika tider. Lunchen är lätt att få till samma, mer än vad den är. Sen äter hon middag 17:00 och vi middag 18:00 sen käkar hon gröt 19:00 innan läggning. Undertiden vi äter middag så brukar hon få plock, hennes favorit är ärtor. Och idag fick hon även spaghetti. Men på fredag ska både hon och jag äta köttfärssås och spaghetti. Men det är svårt det här med att laga till henne. Visst skulle jag kunna ge henne falukorv, köttbullar osv när vi äter det. Men att ge det ”rått” känns fel och stekt mat bör de inte äta, än. Ni hör ju, många funderingar. Men tänker såhär, hon växer och värkar må bra. Så vi kör på som vi gör!

Nu.
Ska googla på vad vi ska hitta på imorgon, vet inte om något bibliotek erbjuder något kul & så blir det Big Brother - sen sova.

Gillar

Kommentarer

enhemlighet
enhemlighet,
Jag hade gett stekt, men lätt stekt och inte typ halvbränt 🙈 du kan annars koka korv och köttbullar om det känns bättre 😊
nouw.com/enhemlighet