Header

BOTOX eller Vistabel (som det heter i estetiska sammanhang) och som vi på Kliniké valt att arbeta med, är ett godkänt läkemedel, baserat på proteinsubstansen är botulinumtoxin typ A. Botulinumtoxin förhindrar frigörandet av signalsubstanser mellan nerv och muskel, vilket orsakar en avslappning av muskeln. Det är för oss en okomplicerad behandling som oftast ger ett mycket fint resultat. Vi hyser viss kärlek till effekten och möjligheten till att "sudda" Botox är alltid det föredragna valet för behandling av rynkor i den övre delen av ansiktet. Här kan du jämna ut rynkor i pannan linjen, oros rynkor eller kråksparkar. Det är också möjligt att göra ett diskret ögonbryns lyft med Botox. I den nedre delen av ansiktet kan Botox användas för att släta ut rynkor runt munnen orsakade av rökning eller dra ledsen mun uppåt. Resultatet skall se naturligt ut och inte begränsa dina gester och ansiktsuttryck.

Behandlingen svider lite men är över på ett fåtal minuter. Effekten träder i kraft efter ett par dagar upp till två veckor. Under denna period är det inte ovanligt med huvudvärk och viss asymmetri. Från att den fulla effekten har infunnit sig består vanligen resultatet mellan 3-6 månader. Kika in vår instagram för mer bilder @klinike


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Idag var underbara popduon Iconapop (Caroline och Aino) hos oss och gjorde sin andra microneedlingsbehandling. Trots mycket jobb (med bland annat ELLE-galan) har deras hudstruktur redan efter en behandling blivit avsevärt bättre (givetvis i kombination med bra hudvård).

Microneedling är en allt mer populär metod att behandla hudproblem. Det kan vara behandlingsindikationer med allt från acne, milier, stora porer, pigmenteringar till ärr eller rynkor.

Vi på Kliniké använder oss av Dermapen som var den första ”pennan” på marknaden år 2010. Idag finns det ett antal olika microneedlingspennor. Dermapen är alltså inte en typ av behandling utan ett märke/leverantör.

Under behandling med Dermapen förs pennan med det vibrerande nålhuvudet över huden vilket skapar tusentals vertikala nålstick/microkanaler som givetvis känns en del men som är över på ett par minuter. Nålarna som används är otroligt små, fina sterila engångsnålar som givetvis byts efter varje behandling. Vi, som sjuksköterskor, ser att det är stor vikt att behandlingen utförs så sterilt som möjligt för att undvika komplikationer. Vi tvättar huden grundligt innan den spritas med klorhexidinsprit (5mg/ml- samma som vid operation). Behandlingen utförs med sterila handskar så att vi kan röra vid huden i ansiktet utan större risk. Efter att huden i ansiktet penetrerats klart appliceras en svalkande mask som kyler och boostar huden med hyaluronsyra, kopparpeptider, zink och vitamin B5. 

Likes

Comments

Vi tänkte bjuda med er i vår vardag på laser- och skönhetskliniken Kliniké. Vi, Josefin och Johanna, är systrar och de som driver kliniken. Vi tänker oss (initialt dagligen) kunna ge er ett axplock av dagens behandlingar, produkter, bilder, känslor etc som förhoppningsvis kommer ge mersmak. I vår värld ”behöver inget vara för evigt” utan möjligheterna är oändliga. Häng med oss!

Likes

Comments