8E
Hej.

Jag skulle vilja att ni går in på länken nedan:

https://todaysmeet.com/Geografi8E

Där vill jag att ni skriver lite om vad ni tycker om geografiundervisningen som vi haft efter jullovet. Man kan inte skriva mycket varje gång, men skriv flera kommentarer om ni vill.

Skriv om vad som varit extra bra, vad som skulle kunna göras bättre. All respons som kan göra att jag kan utveckla min undervisning och göra den så bra som möjligt är välkommet!

När du kommer in på sidan så står det att du ska skriva in ett nickname - Du behöver INTE skriva ditt eget namn om du inte vill. (Men jag vill självklart inte ha något opassande heller, men de där kan ni redan;) ).

Sidan som ni kan skriva på är öppen i en vecka, alltså till nästa tisdag, så gör det så fort ni har möjlighet.

Tack för hjälpen :)

Likes

Comments

Geografi
På torsdag är det prov i geografi.

Ni ska ha koll på begreppsmallarna (både orden och namngeografin) samt delarna som finns med i lärandematrisen.

Det här kommer gå asbra! :D

Likes

Comments

Övrigt
Hej. Inte långt kvar till sportlovet nu, men några dagar till måste ni hålla ut :)

Imorgon är det studiedag, så vila upp er rejält! På onsdag är det friluftsdag, glöm inte att klä er varmt!

Vad jag vet så är det inga läxor denna vecka, men på torsdag och fredag har ni engelskaprov.

 

I so:n ska vi både idag och på fredag skriva analysen om livestoryn som ni fick höra!

Glöm inte - Ni är BÄST!

Likes

Comments

Religion
På fredag börjar vi med islam, och vi ska ha en genomgång med powerpoint. Här kommer den för de som vill titta igen :)

Islam.

Likes

Comments

Geografi
Denna vecka repeterar vi under alla lektioner, för nästa vecka är det prov och lektionerna innan går bort p g a studiedag och friluftsdag.

Vid repetitionen har ni lärandematrisen som visar precis vad ni ska ha koll på inför provet, ni har två begreppsmallar som ni ska kunna och powerpointen ligger ute här på bloggen.. :)

Likes

Comments

Samhällskunskap
Idag skriver vi klart analysen om instagramupploppet. De som varit sjuka eller missat någon lektion av annan anledning behöver inte lämna in idag, men ni kommer inte ha någon mer lektionstid att arbeta med detta. Så då gäller det att man antingen utnyttjar IS-tiden eller arbetar hemma.

För de som inte lämnar in idag vill jag ha in arbetet senast på fredag (17/2).

På onsdag kommer en föreläsare hit, 10.30 ska vi vara i lilla idrottshallen för att lyssna på honom. Viktigt är att lämna mobiler i skåpen (eller ha dem på ljudlöst och i fickan) och att man visar respekt genom att vara tysta och inte störa. :)

Likes

Comments

Okategoriserade
Denna veckas läxor för 7E är:

Engelskaläxa - Till fredag. Sidan 68 i boken (text och glosor, ni ska kunna läsa texten och översätta den)

Fysikläxa - Lära er namnen och platsen på solsystemets åtta planeter samt solen och månen, och lära er minst två fakta om varje himlakropp.

Kemiläxa - Till fredag. Uppgift 1-20 i häftet, sidorna 73-80 i boken.

Språk - Spanska, franska och tyskaläxa.

So - Lyssna på podden innan onsdagslektionen.

Länk till podden: https://urskola.se/Produkter/176228-Barnaministeriet-Dokumentar-Instagram-upploppet

 

Likes

Comments

Religion
Denna fredag är sista som ni kommer jobba med uppgiften om att vara jude i Sverige. Vid lektionens slut ska man lämna in.

OM man inte är klar, på grund av att man varit borta eller sjuk, så får man jobba hemma och/eller på IS-tid också och måste då senast lämna in den 17/2, alltså nästa fredag.

I några inlägg längre ner finns ord som man kan ta stöd i när man ska resonera, se ur olika perspektiv och så vidare, använd er gärna av de fraserna :)

Likes

Comments

Geografi
Denna vecka börjar med att vi ska jobba med fattigdomscirkeln. Den finns med i häftet som ni fått och det finns en textsida som tillhör. Vi ska läsa och lära oss cirkeln och hur den hänger ihop. Sedan har vi två lektionsuppgifter som vi ska jobba med under lektionerna och så avslutar vi veckan med att börja repetera inför provet som är vecka 8. (Under vecka 8 så har vi ingen lektion före provet på torsdagen eftersom det är studiedag på tisdagen och friluftsdag på onsdagen, därför börjar vi repetera redan på fredag) :)

Likes

Comments