Jag behöver förändring NU

Snälla berätta för mig hur vi ska få någon jävla skillnad i detta samhälle. Jag kan stå och skrika om feminism hur mycket jag vill. Men så länge ingen lyssnar så är det ingen som hör. Hur länge ska män få fortsätta ta sig frihet till kvinnors kroppar, hur länge ska män få högre lön, hur länge ska vi fortsätta vara rädda för att bli våldtagna när vi går hem på natten. Sara Danius avgick för att ett gubbslem har antastat och våldtagit kvinnor, hon står emot, men istället för att backa den som kämpar för ett jämlikt samhälle så får HON avgå? Detta är bara en bekräftelse på hur i helvete skevt samhälle vi lever i.


Jag såg ett instagraminlägg av Clara Henry som bar en knytblus för att backa Sara. Varpå en man kommenterade “Men det finns snälla och bra män också” JAG VET! Men det handlar inte om er! Det handlar inte om dom bra och snälla männen! Det hanldar om alla vidriga jävla gubbarna som inte kan hålla fingrarna i styr och tycker att man har rätt att utnyttja kvinnor för deras egna njutning. NEJ NEJ NEJ det är inte OKEJ. Det är inte okej, det har aldrig varit okej och det kommer aldrig någonsin att vara okej.


Det enda jag vill är att inte bli våldtagen, antastad, sexuellt trakasserad eller ofredad. Är det så mycket begärt? Jag tar inte dig på kuken utan tillåtelse så tar inte du mig på fittan utan tillåtelse. Jag trycker inte upp mitt kön mot din röv så trycker inte du upp ditt kön mot min. Jag kan inte förstå hur detta inte går in i folks huvuden. Jag kan inte förstå hur man som man tycker att det är viktigt att visa att man är snäll genom att säga “inte alla män”. Visa istället genom att AGERA! Säg ifrån, starta diskussion, ta konflikter, skrik högre än dom som säger emot, gå emellan om du ser att någon blir ofredad, GÖR NÅGOT! AGERA MERA! Män som inte tycker att jämställdhet är viktigt kommer inte heller att lyssna på någon kvinna som snackar om det. Då behövs det vettiga män som tar sitt ansvar och förklarar varför det är viktigt.


Jag vet inte hur vi ska få skillnad i världen. Just nu känns det som att vi tar 100 steg bakåt. Hur förändrar man något som inte vill bli förändrat men som BEHÖVER förändring. Det är inte det att jag VILL ha förändring. Jag BEHÖVER förändring. Jag behöver sluta sexualiseras, jag behöver att folk lyssnar på vad jag har att säga och jag behöver att ALLA kön och ickekön behandlas precis likadant. Ingen ska vara orolig eller rädd för att bli nedslagen, våldtagen eller riktigt allvarligt skadad av att man bara är ute och går själv.


Gillar

Kommentarer