Postad i: Kost

Fortsätter väl att lägga upp lite förslag på mat <333 Här har vi en laxhistoria, kyckling"sallad", torskgryta och en kycklingtallrik! Jag går aldrig efter recept när jag lagar mat så detta är eget ihop-plock/tänk. Skulle inte kalla det recept, men här är vad jag har i:

Blå text: en röra som består av 50 g lätt creme fraiche, 70 g naturell kvarg, 4 skivor pastramiskinka, 2 skivor kalkonbröst (skär i mindre bitar/strimlor)+ salt&peppar, 90 g ungsrostad potatis+ 50 g rödbetor, 60 g gravad lax och två kokta ägg

Röd text: två nävar babyspenat (eller annan sallad), 190 g "grönmix" (broccoli, sötärtor, haricots verts m.m), 120 g kyckling filé stekt i kokosfett, 2 kokta ägg och plommontomater.

Orange text: grytan består av: 165 g torsk, 100 g naturell kvarg, 150 g krossade tomater och 80 g keso. Jag börjar med att steka torsken i kokosfett (nej det ger ingen kokossmak) o sen när jag kollat så den är klar så blandar jag bara ihop allt det andra ner i stekpannan och kryddar med önskade kryddor, jag har i muskot, salt och vitpeppar (KRYDDA ALDRIG MED FÄRDIGBLANDADE KRYDDPÅSAR, inlägg om det kommer). Till detta har jag 50 g (okokt vikt) matvete.

Grön text: 125 g "grönmix", 110 g ungsrostad potatis, 130 g kyckling stekt i kokosfett+en halv hackad gullök (för smak).

"Mitt" sätt att ungsrosta rotfrukter: Sätt på ugnen på max, vår ugn går till 250 grader. Jag brukar aldrig skala potatisarna, jag skrubbar istället bara av jorden. Sen skär jag dem i småbitar eller i stavar. Andra rotfrukter skalar jag och skär i lika stora bitar så att det blir jämn tillagning. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper, se till att separera allt för att få de krispiga. Strö över önskade kryddor, återigen inga färdigblandade kryddor som t.ex grillkrydda. Salt, peppar, chilipulver, muskot, oregano etc. Skjutsa in plåten högst upp i ugnen. Har du fler plåtar, se till att sätta ugnen på varmluft, max grader (tror de flesta ugnar har 250). Jag sätter aldrig tid utan håller ett öga på det istället. När det börjar bli lite bränt i kanterna, då tycker jag att de är perfekta! Detta är otroligt lätt och det går snabbt, bara förjobbet som är lite tråkigt.

(Jag har under planering att skriva ett inlägg om det värsta vi har i vår vardag, och vad det är kan ni säkert lista ut. Men jag vill verkligen sammanfatta det enkelt och det är svårt och det tar tid för mig, men har som mål att det ska vara uppe nästa vecka, can't wait! 😍)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments