Header

Det är ingen som har saknat mig, väl? Tänkte väl det! Har nog aldrig haft ett såhär långt uppehåll på bloggen, så nu kan jag väl inte riktigt skylla på att jag inte har nåt att berätta för er. För så händelselöst liv har jag väl ändå inte att två månader hinner gå utan någonting att berätta?

Såatteee... Jag har fått min sjuksköterskelegitimation! Oj, menade inte att bara slänga ur mig det sådär, men det är väl det största som hänt egentligen. Tog examen, fick min legitimation på alla-hjärtans-dag och ikväll gör jag mitt första jobbpass på egna ben. Har fått anställning på min drömavdelning och har haft fem riktigt nyttiga upplärnings-veckor under januari-februari. Om ni är sånna som jag och gillar att-göra-listor med stora fyrkanter att kryssa för - så är det här ett enormt kryss på livslistan.

Nästa fyrkant är att hitta en lägenhet, för studentlägenheten kan man inte bo i för alltid. Här tar jag emot alla tips jag kan få, så om någon har den minsta koll på Västerås bostadsvimmel - skriv! Här ska man bo, här ska man inte bo, känner nån som hyr ut i andra hand... Ni vet. Har lite koll efter 3,5 år i denna stad, men det gäller ju framför allt studentboenden och det hjälper ju ingen som redan är klar med skolan.

Ha en toppenfin solig februaridag. Nu ska jag äta ofrivillig brunch i min morgonrock, dricka upp mitt te och ladda inför jobbkväll på bästa sätt - med ett avsnitt Grey's Anatomy. Men först ska jag självklart lyssna klart på podden i öronen. Jag lyssnar just nu på Bianca's och Alice podd och det bästa sättet jag kan beskriva den på är att den har tagit hit vårkänslorna ett par månader tidigare än väntat. Veckans lilla vårglädje-stund!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Nejdå, jag har inte gått i vinteride än! Faktum är fina ni att jag faktiskt har varit upptagen med att skapa en till blogg. Tror jag startade en tränings-mat-blogg i gymnasiet nån gång, övertygad om att det skulle hjälpa mig gå ner i vikt. Men världen var läskig när man var 16 år och jag var snäppet för sårbar när innehållet väl skulle publiceras. Jag vågade inte. Jag skrev ett par inlägg för min egen del med antal kilo vågen visade och centimetrarna runt mina lår och midja, men det var inte speciellt effektivt och höll inte alls länge. Ingen fick ju läsa det. Kanske finns denna blogg kvar nånstans. Kanske raderade jag den, det minns jag inte...

Vi vet att året 2016 var aldrig mitt år, på många sätt. Och detta resulterade i 10 extra kilo på de extra jag redan hade. Nu har jag äntligen insett att jag inte längre orkar bära runt på dessa, låt oss vara ärliga, 30 kg övervikt. Det räcker nu. Har en rejäl resa framför mig, men jag tror att man kan vinna så mycket mer på att göra den än att bara tappa överflödiga kilon. Vad vinsterna blir... det får vi se. Jag har öppnat den nya bloggen för allmänheten idag... följ med om ni vill. Jag har lovat mig själv att vara helt öppen och ärlig. Men var snälla! Att det där lilla 16-åriga hjärtat må vara 7 år äldre och 7 år starkare nu betyder inte att det är oslagbart.

http://nouw.com/kring

Likes

Comments

Som sagt, denna lördag skulle bli perfekt. Sist jag var i Kristinehamn hann jag inte träffa Julia, Peter och Gunilla så nu kom de istället hela vägen och hälsade på mig och Lucas i Västerås. Snacka om extra fint besök! Nere på stan kan man börja se gatorna strösslas med julpynt här och där, så när vi visade dem runt kände jag äntligen årets första julkänslor. För att inte tala om att Global Living (där vi smaskade på denna gudomliga chokladkaka) bjöd på nån sorts 20-tals känsla med livemusik. Det fattades bara att det skulle vara jul-låtar.

Mörkt och suddigt, men alldeles underbart. Kvällen var också mysig, pizza och filmmys, följt av att tjejerna körde slut på mig med en timmes fuldans i Jennys kök/vardagsrum/sovrum. Är fortfarande helt mör i kroppen nu morgonen efteråt så har bäddat ner mig i soffan med täcke, citron-te och inviger jul-spellistan på Spotify. Det måste vara så man laddar upp inför en pluggsöndag i skolan.

Likes

Comments

Men ÄNTLIGEN! Det är inte så att jag brukar gapa efter helg, men denna vecka har jag nästan svalt den hel. Den här veckan har kanske inte heller varit den bästa. Har krånglat med examensarbetet, krossat min mobilskärm på tågperrongen och har en sån där trötthet över mig som vägrar släppa taget. Igår kväll somnade jag innan åtta och sov genom natten, och det händer aldrig. Ändå är jag lika trött idag, så jag var tacksam när jag fick sluta lite tidigare från praktiken. Hänger numera i Kolsva, ett litet kallt mysigt ställe nån mil norr om Köping. Detta ligger verkligen ute på vischan och från att jag lämnar lägenheten på morgonen tills jag kommer hem igen hinner det gå nära 12 timmar. Jag har inte sett dagsljus på flera dagar så den här lördags-sovmorgonen är efterlängtad! Har en känsla av att hela lördagen kommer bli toppen.

Det finns självklart mer guldställen att se, men detta är vägen mellan bussen och vårdcentralen.
Så nu har ni sett mitt Kolsva.

Likes

Comments

Denna cheatday och denna tjej. Bland det bästa med att komma tillbaka är att få träffa henne och prata ikapp allt man missar när man bor tjugo mil ifrån varandra. Och att få göra det med en hälsoboll och nöt-kladdkaka framför sig är verkligen rosetten på paketet. Det här är det första sötsak-fusk jag haft sedan... förra måndagen. Det låter inte mycket för världen kanske, men det är stort för mig som är den största chokladfanatikern. Så ta er bästis i handen och åk till Panncentralen i Kristinehamn imorgon. Nej, det finns inte mycket annat att göra i denna lilla stad men framför allt gör de där små hälsobollarna det värt ändå. Mums!

Nu, examensarbete för resten av kvällen förhoppningsvis med idol i bakgrunden. Och mina föräldrar i soffan bredvid. Lyxhelg!

Likes

Comments

Oups, sjunger till vårt examensarbete och råkade ändra texten lite. Det finns så mycket jag hellre gör hela dagarna än att dyka med näsan före ner i den där högen med böcker. Rensa tvätt, diska, lär mig spela gitarr, laga matlådor och bygga nya Spotifylistor... Det låter väl roligt? Allt är roligare än examensarbetet. Och jag är så van vid att hela tiden spara det jag skriver, så nu efter knappt tre rader har jag alltså sparat ner fyra versioner av denna webbsida på mitt skrivbord. Make that five..

I helgen åker jag till mina föräldrar i Kristinehamn och ska sitta i fårull-stolen och stryka nästippen i gamla biblioteksböcker istället. Känns ändå lite bättre, för då kommer det äntligen bli klart!

Och förhoppningsvis, förutsatt att vi blir godkända och att jag räknar rätt, så ska arbetet vara reviderat och inlämnat för sista gången den 3e december. Den dagen kommer allt vara mer än okej - helt fantastiskt. Då har jag ju faktiskt tid att lära mig resten av "Say you won't let go". Idag lärde jag mig första takten. Stort steg för en icke så musikalisk tjej med mini-händer.

Likes

Comments

Tyvärr måste jag meddela att jag inte är kvar i London. Fyra nätter senare gick det ett plan tillbaka och jag fann mig själv inlåst bredvid två fulla spanjorer närmast vingen. När vi landade hemma igen var Björnö ett orange-gult hav av vackra höstlöv i ett grå-disigt oktoberväder. Mina flyggrannar hade aldrig varit i Sverige och hängde över mig för att se ut på skogen, vattnet och de små stugorna. "Mira!" sa de med vin-andedräkt och pekade mig nästan i ögat. Jag som redan saknade Londons tusentals blinkande gatuljus och högintensiv trafik var inte lika hänförd.

Och min kamera diskuterade vi sist. Jag är förälskad. Så djupt. Har tagit så många bilder under de fyra veckor sedan jag sist sa hej. Eftersom att jag har lovat så bifogar jag några turistiga från resan här idag.

Likes

Comments

Vi ska till London imorgon och jag har nog inte förstått det än. Har inte packat, men har åtminstone rakat benen och hämtat ner resväskan från vinden. Och jag vet exakt var mitt pass och mina 24 megapixlar av ren kärlek är. Det är väl allt som behövs?

Fyra dagar i städernas stad och det är dags att börja tänka på det engelska språket. Har fått rollen som reseguide och ska valla runt mina vänner mellan allt de vill se; Big Ben, London Eye, marknader och telefonkiosker. Och självklart även de guldkorn som de ännu inte vet att de vill se.

Önska mig lycka till med packningen imorgon, och flygningen. Det är alltid ett äventyr! När vi hörs nästa gång andas jag in den brittiska fuktiga luften och är äntligen hemma.

Likes

Comments