Har nyss vaknat efter gårdagens midsommar firande, Vi firade med två familjer. De kom hem till oss vid halv 12 för att käka midsommarmiddag, för att sedan dra oss mot Vettlösa där vi dansade kring midsommarstången. När vi dansat och varit dären stund åkte vi hem till en av familjerna för att fortsätta fiirandet. Där badade vi, käkade mat, efterrätt och spela spel mm. Det var riktigt sköjj!!

I torsdags var jag hos Nils, jag blev upphämtad 07.20 för att börja åka mot stallet. När vi kom dit började vi i vanlig ordning. Ta ut hästar, mocka, sopa osv medans Nils red Fjompen. När det var kart tog vi fikpaus. För att sedan hjälpas åt och göra iordning Einar så att Nils kunde rida honom. När han red honom tog jag in Lunah och började fixa henne och sedan tog jag in Eminem och fixade även honom. När Einar var klar duschade jag honom och Nils gick iväg och red Lunah. För att sedan fortsätta fixa Eminem och gå ut och rida honom. Passet gick över förväntan, där jag fortsatte med tänket som jag hade dagen innan, alltså att han skulle vara framme för skänkeln mm. När jag ridit klart Eminem. Fixade jag honom och släppte ut honom i hagen igen. Medans Nils packade och Nathalie badade Tina och Rameo. Då Nils skulle iväg för att träna. Men först åt vi mat och började sedan fix Rameo o Tina sm skulle med. För att linda benen och sedan lasta dem. Sedan åkte Nils och efterhand även Nathalie så jag blev ensam och fortsatte med allt arbete. Jag startade med att ta in och fixa Pinar för att rida honom. Passet gick helt okej men i slutet blev han riktigt fin. När Pinar var klar började jag putsa och bortsa ur alla benskydd. Sedan la jag fram hö och kraft för att sedan börja ta in hästarna och sedan sopa överallt. För att sedan mocka alla hagar. När allt var klart blev jag upphämtad runt 20 i 5 för att bege sig hemåt. När jag kom hem bytte jag om snabbt som satan för att springa ner till min träning som började 5 och det tar typ 20 min hem från stallet. När jag kom hem från träningen duschade jag och städade överallt. För att sedan äta och kolla på fotboll. Sedan gick jag och la mig.

Ha det så bra!

Ella

Pinar<3

​Eminem<3

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Tisdag, onsdag och Sommarlov= STALLET

Igår var jag somsagt hos Nils och jobbade lite. Jag var uppe där vid 08.00 där vi började mocka, släppa ut hästar och sopa stallet. Föra att sedan ta en fika och börja rida. Jag började rida Einar och Nathalie började longera Pinar. Sedan kom Nils tillbaka efter att ha varit iväg med den riktiga Fia (Ej Fiorentina). Där vi sedan tog in Lunah och Fiorentina och red varsin. Jag red Fiorentina och han Lunah, vi gick ner till ridhuset som är grymt snyggt! Jga gillar Tina mer och mer för varje gång asså! Vilken underbart personlig häst, helt underbar. Jag jobbade på lite olika saker och hon trampa under sig riktigt fint under hela passet. Under tiden som jag och Nils red longerdae Nathalie Rameo. När vi duschat av de svettiga hästarna, alltså Tina och Lunah var det dax för lunch. Föra tt sedan fortsätta med ridandet är jag red Eminem och Nils Fjompen. Där vi red ut i skogen och vilka ridvägar det är alltså. Vi galopperade förbi vattnet så att man hade utsikt över det. Helt otroligt! När vi ridit klart duschade vi dem. Sedan red Nils en till häst och jag började putsa, borsta alla benskydd och sopa över allt. Medans han släppte in och fixade kraft och hö.

När allt i stallet var klart, började vi mocka alla grushagar. När det var klart var det dax att bege sig hemåt, där min träning väntade.

Idag var jag i stallet igen där vi började i vanlig ordning med att släppa ut hästar, mocka, sopa osv. Samtidigt red Nils Fjompen och Pinar medans jag och Nathalie gjorde stalljobbet. Sedan var det dax för fika tillsammans med typ alla som jobbade där. För att sedan fortsätta med arbetet, där Nils började rida en häst och jag fixa Tina och Eminem, Nr Nils kom tillbáka gick vi ner till ridhuset med Tina pch Eminem där vi red markarbete. Vilket blev ett mördarpass för både mig och Eminem. Nils hjälpte mig mycket i slutet. Men pågrund av att jag blir väldigt liten och svag på stora Eminem har jag svårt att nå om honom och får ta i allt vad jag kan i alla rörelser typ hahah. Jag skulle få in 6 galoppsprång mellan första och andra bommen även andra och tredje bommen. Så det gällde att bromsa på ytter men samtidigt driva på för att ha kvar energin. Vilket blev svårt då jag fick svårt att sitta emot den stora tunga galoppen. När de blev klara duschade vi hästarna och gick och åt. För att sedan fortsätta där vi gjorde iordning Einar tillsammans, när Nils gick iväg för att rida honom började jag fixa Rameo och Lunah för en uteritt. När vi ridit klart dem började stallsysslorna återigen. Jag gick ner till ridhuset för att ta bort alla bommar samt mocka så att Nils kunde harva där. Sedan gick jag upp till stallet igen för att börja putsa, lägga fram hö, ta in hästar och sopa. För att invänta Nils från harvningen för att börja lägga fram kraft. Sedan var vi klara med stallet och började dra oss hemåt.

När jag kom hem duschade jag och gick sedan ner och kollade när in kusin spelade match. Sedan gick jag hem igen och åt och har lappat sen dess. Imorgon riger klockan 06.30 igen och det är dax för jobb återigen!

Ha det bäst

Ella


Fiorentina<3

Enrique

Likes

Comments

Hej efter ett långt uppehåll...

Har just nu sommarlooov!! Så härligt. Fick det i fredags men har varit borta hela helgen.

I fredags åkte jag nämligen till åby för att Grooma åt Nils. Han hade med sig 5 hästar. När vi anlän till Åby hade Nils hoppat 4/5 hästar (jag kom senare än dem pga skolavslutningen). Så när jag kom dit gick vi till stallet och började göra iordning Rameo som var den sista hästen för dagen. När han hoppat klart började vi fixa i stallet samt gå med hästarna för att sedan gå tillbaka vi kom sedan därifrån runt 22.30-23.00. För att sätta oss och käka kvällsmat. När vi gjort det gick jag och Nora (en till tjej som var med) o duschade. För att sedan gå och lägga oss runt 24.00

Klockan ringde sedan 06.30 på lördagsmorgonen, för att sedan börja bege oss mot stallet. Där började vi med att promenera med alla hästar i 15-20 min var. För att sedan börja göra iordning Sixten och därefter Nina. Nina hoppae sååååå himla bra!! Det gjorde även Sixten men fick tyvärr 4 fel på första hindret. När de var klara fixade vi hästarna och fortsatte gå med några hästar. Sedan gick vi och kollade lite på banan. För att sedan gå till lastbilen för att vila lite där jag somnade... När vi vilat i några timmar och käkat lunch gick vi till stallet igen för att fix med små saker såsom byta vatten osv. När det var klart med allt började vi fixa Eminem och Fiorentina. Som endast hade 8 starter emellan sina två starter. När Eminem, som var först ut, hoppat klart sprang jag ner med honom till stallet för att bada honom (vilket vi gjporde med alla hästar efter att de hoppat) och sedan börja fixa Rameo. och sedan invänta de andra med Fia. När Rameo hoppat klart tog vi över honom och Nils drog hem, Jag o Nora fixade då allt i stallet, gick med 4-åringarna (Sixten o Nina) och kom från stallet vid 23.00. Där vi sedan åt kvällsmat när vi kom tillbaka, för att sedan gå och duscha och fixa iordning morgon kraften. Sedan gick vi och la oss runt 00.00- 00.30.

På söndagen ringde klockan 08.00 där vi sedan begav oss mot stallet för att börja gå med alla hästar i 20 min. Även fixa allt i stallet och bada Rameos bakben. När allt var klart i stallet började vi fixa iordning Eminem, när han lämnat stallet började vi göra iordning Fiorentina. När Eminem hoppat klart och kommit tillbaka till stallet bytte vi häst så att Fia fick gå mot banan och vi tog över Eminem, så att vi kunde duscha honom och fixa honom. När allt var klart där gick vi och kollade på när Fia hoppade. När hon hoppat klart gick vi tillbaka till stallet och fixade allt där samt gå med 4-åringarna så att de kunde få beta mm. Sedan gick vi och åt lunch, för att sedan gå och lägga oss en stund där jag även somnade i någon timme När vi sovit och vilat upp oss var det dax för Nora att åka hem och då gick jag tillbaka till stallet för att fixa där, sedan gick vi och kollade på hoppningen. När klockan var runt halv 5 gick jag till stallet för att fixa Rameo . Sedan var det dax för honom att hoppa. När han hoppat klart och var färdig duschad var det dax för att packa ihop allt och lasta in det. För att sedan även linda alla hästar och lasta in dem. Sedan lämnade vi Åby och drog oss hemåt. Jag var hemma sedan runt 23.00.

På måndage sedan fick jag lite ledigt där jag träffade min kusin och spelade match på kvällen där vi vann med 6-4.

Nytt inlägg kommer imorgon om dagens arbete i stallet! Håll utkik;)


Ella

Fia<3

Eminem

Sixten DM

Rameo

Nina

Rameo och Nils

Älskade Fiorentina

Världens bästavän!!

Likes

Comments

​Hej! Ligger helt slut i min säng just nu, små förkyld, halsont och huve värk. Sådana smällar man får ta efter 3 långa dagar av slit. 

Idag ringde klockan 04 då jag ställde den på det igår, då jag inte visste tiden ännu förrens imorse och insåg att jag inte behövde gå upp förrens 06. Så det var skönt. 

Efetrsom det är Sveriges nationaldag idag så jobbade ej Emelie så vi var tvungna att fodra och släppa ut hästarna idag. Jag fixade med det medans Lisa och Nils fixade de tre små hästisarna 

När vi var på väg var klockan runt halv 8 skulle jag gissa på. Och vi var framme runt kvart, tio över 8 sedan. När vi kom fram lastade vi ur Tina aka Fia aka Fisen aka Fiorentina. Dr vi fixade henne och gick med henne. För att sedan kasta upp Nils så att han kunde börja rida henne. Medans Nils och  Lisa red o hoppade fram så började jag med att linda ihop alla lindor samt vika ihop alla padar o täcken som blivit använda för att sedan lasta ut Lunah och gå med henne,  när det var dax för Nis o Tina att hoppa sin 1.10m runda gick vi och kollade på den.. Hon hoppade fint och blev felfri. 

Sedan var det dax för Lunah där vi började fixa henne och sedan kasta upp Nils medans jag gick med Tina och sedan lastade in henne. När hon var inne gick jag och åter igen började linda ihop lindor, vika paddar o täcke. Sedan gick jag för att kolla på Lunah och även Lunah blev felfri i sin 1.10m o hon hopapde också väldigt fint. När hon var klar gick jag med henne och sedan lastade in henne när hon var lindad och klar. För att sedan ta ut Eminem och fixa honom samt gå med honom. När det sedan var hans tur satte jag igång med samma igen alltså lina ihop lindor mm. Eminem hoppade sin 1.20m klass och även han var felfri och hoppade grymt bra! När Eminem blivit inlastad var det dax för lunch, och även käka glass. 

Sedan drog vi oss hemåt. Även idag somnade jag på vägen hem... Men hade världens huve värk så behövde lite vila. När vi kom fram började vi ta ut hästar fix dem och sedan gick jag för att mocka det lilla stallet och fixa där. Sedan gock jag upp till det stora sopade stallgångarna och började sedan packa ner alla saker. Då de flyttar upp till Råbeck imorgon. Nils åkte så jag, Emelie och My packade ihop näst intill allt som fanns i sadelkammaren och i putsrummet. Sedan när allt var inne i trailern efter typ 1h  så åkte vi upp mot Råbeck för att lasta ur allt. Vilket gick dubbelt så fort! Vi lastade upp typ det mesta och det som inte tog allt för mycket plats. När det var klart gick vi och kollade på de två fölen som var i hagen varav en skulle förmodligen heta Spirit en svart, sket söt litet föl. När vi var klara i Råbeck körde de hem mig.

När jag kom hem sprang jag på toa tog en ipren samt en clarityn mot min polleallergi och hämtade även två bananer för att sedan springa ner till sil och kolla på min tränig i ridkläder och stalllskor o allt. Men på grund av mn försening, halsont och huvevärk strundade jag i att träna och bestämde mig för att bara kolla och även hjälpa till med det som behövdes.

Imorgon har jag skola igen och har sedan match på kvällen där jag ska stå... Det koer förmodligen gå åt helvete men det löser vi då haha.

¨Nu ska jag sova så att godnatt

Ella

Eminem aka Emson även kallad Dampson😆

Likes

Comments

​Klockan är 17.35 i skrivandes stund. Kom hem runt 16 från stallet.

Klockan ringde 06 imorse men låg vaken i ca. 40 min. Nils kom och hämtade mig 20 i 7. När vi kom fram började jag fodra alla hästar och sedan satte jag igång med att fixa alla hästar tillsammans med Nils då Einar och Lunah hade bajsfläckar på ena sidan av halsen/huvet. När Lisa kom började vi även linda benen på dem och sedan lasta in dem. Vi var sedan påväg halv 8. 

När vi kom fram lastade vi ur Nina och fixade henne och sedan red och hoppade hon fram för att sedan hoppa sin 90cm runda. Hon rev ett hinder alltså 4 fel, det var in i en kombination där hon är väldigt svag och får för mycket att tänka på. Så det är bara att stärka henne mer. 

När Nina var klar sprang jag och Lisa upp och lastade ur Einar och fixade honom för att sedan även lasta ut Lunah. Medans Nils red Enrique gick jag med Lunah. Einar hade tydligen hoppat så jäkla bra på sin 1.10 runda! Väldigt roligt. När det sedan var Lunahs tur att ridas fram gick jag med Enrique och lastade sedan in honom för att gå och kolla på Lunah. Lunah rev första hindret då hon inte riktigt va igång men hoppade sedan bättre och bättre ju fler hinder hon hoppade. Sista språnget på banan var super fint. När Lunah hoppat sin 1.10m runda fixade vi henne, skrittade av och lastade in. 

När de tre hade hoppat klart var klockan typ 11 och det var dax för lunch. Vi käkade hamburgare. Runt 12 gick vi mot lastbilen igen och startade.

Först ut var Eminem, vi fixade honom och sedan sprang jag iväg med honom på veterinär besiktningen vilket gick väldigt bra. Under tiden jag var iväg lastade Nils och Lisa ut Fiorentina och fixade henne för att sedan springa ner med henne med och gå igenom vet. besiktningen. Jag gick under tiden Lisa var nere med Tina ner till framridningen för att gå med Eminem. Sedan sprang jag upp till Lisa och tog över Tina när hon var klar så att Lisa kunde gå och hjälpa Nils på framhoppningen. Eminem var felfri på sin 1.20m runda och hoppade väldigt snyggt. När hn var klar var det dax för Tina och medans de red fram henne gick jag med Eminem och lastade sedan in honom. När han var inlastad och fast gav jag alla hästar vatten och lindade ihop alla lindor samt vek alla paddar dör att sedan gå ner för att kolla på Tina. Som hoppade väldigt bra men som sedan vägrade ut sig. Men hon var väldigt fin och det är ju huvudsaken. Tina hoppar som hejsan men är väldigt rädd och försiktig. Någonstans i livet har det inte varit som det ska helt enkelt.

Jag gillar Tina väldigt mycket! Och det behöver man visa henne, så det är bara att överösa med beröm hela tiden. När Tina hoppat klart och hon var inlastad, allt  var inpackat och allt var klart. Började vi bege oss hemåt. Vi var hemma i stallet runt halv 3 tror jag. Då började vi lasta ut alla hästar och fixa dem. Jag duschade även Tina och även Lunahs svans. Sedan visade även Lisa mig hur jag skulle fläta svansen utan att den skulle bli lockig. När hästarna var klara skaka jag av alla täcken och tvättade av några bett. När det var klart begav vi oss hemåt. När jag kom hem duschade jag och har inte gjort så mycket mer.

Imorgon kommer det en tiiiidig morgon då Nils ska vara uppsutten halv 8 imorgon så vi behöver vara i falköping halv 7 och åka från stallet typ 05.45. Så vi behöver nog vara i stallet typ 05 imorgon och då lär jag få gå upp 04.00 imorgon bitti... Taggaaaa... Men imorgon ska endast ha med 3 hästar, de som följer med är Lunah, Tina och Eminem.

Ella

Likes

Comments

Är helt döööd!

Klev upp 05 imorseför att Nils sedan hämtade upp mig 20 min senare.

Åt en banan te frukost då jag inte var speciellt hungrig på morgonen.

När vi kom fram började jag fodra ch slöppa ut hästar medans böjade packa och fixa hästar. För att sedan bege oss när klockan var halv 7 mot Falköping.

När vi kom fram lastade vi ut Pinar och fixade honom d¨å han var först ut i 80cm klassen. Han var nolla och skötte sig strålande plus att han var väldigt fiin!!! Väldigt kul.

När Pinar hoppat klart sin runda fixade vi honom och lastade ut Sixten istället och sedan in med Pinar. Då fixade vi Sixten och sedan var det hans tur att glänsa på banorna. Även Sixten var nolla sin 80cm runda och hoppade strålande! Närhan var klar med sin första runda vilade vi i några minuter för att sedan köra igång igen med en 90cm runda. Där han även blev felfri och hoppade väldigt fint. När Sixten hoppat sina 2 rundor gick vi upp för att ta ut Pinar igen o fixa honom. För att även han hoppa en 90cm runda. Där han var lite trött men hoppade väl och fint. När Pinar var klar med sina rundor fixade vi honom och lastade in när han skrittats av en stund. 

När Pinar sedan var inlastad var det dax för Einars tur där vi fixade honom. Sedan var det dax för Einar att hoppa sin 1m runda. Han hopade väldigt bra och lekte runt på höjden. När Einar var klar lastade vi även ut Lunah och fixade henne för att sedan börja rida henne. Medans Nils och Lisa var väg på framridningen och framhoppningen gick jag med Enrique (Einar) För att sedan lasta in honom själv där han var väldigt snäll på att stå still medans jag stängde. Sedan gick jag ner för att kolla på Lunah och som hon hoppar. Det ser väldigt enkelt ut när hon hoppar. 

När både einar och Lunah hoppat sina 90 rundor och de var fixade och inlastade gick vi för att käka lunch. För attt sitta där i ca. 1h.  Sedan gick vi för att ta ut Fiorentina där hon skulle hoppa 1.10m. Som hon hoppar!!! Det är helt sjukt vilkn kapacitet den hästen har alltså.När Fiorentina var klar hade vi 7 felfria rundor av 7 möjliga. Väldigt kul. Sedan drog vi os hemåt.

Påvägen hem somna jag för att jag var så trött, man är rätt sliten efter att varit på tävling hela dagen. 

När vi kom fram fixade vi alla hästar, jag började även mocka och släppa in alla hästar i ösregnet. Medans vi hjälptes åt med allt annat såsom packa upp, lägga ut hö fylla de vatten hinkar som vissa har osv. Aa ni fattar antar jag.

Detta var min dag. 

Men imorgon är en ny dag där han ska ha med sig 5 hästar igen. Dock byts Sixten oc Pinar ut mot Nina och Eminem. 

Ni får ha det så bra

Ella

​bilderna är på Sixten DM och Enrique💗

Likes

Comments

Har nyss kommit hem från stallet efter en halv dag i stallet. Idag var det hoppning på schemat där jag hoppade Prince. 

Det var first time som jag red honom så alla knappar satt ju inte. Men han var väldigt känslig både för hand och skänkel. När vi hoppade var han lite osäker och han är heller inte så jätte bra på det då han är väldigt slingrig. Tidigare näär jag sett honom hoppa han varit väldigt lat och loj även att han typ bara klivit över hindren. Så jag satte på mig sporrar idag och fick ett jäkla tryck i han alltså. Han bockade och studsade o hade sig hahaha. Men känner att jag är väldigt ingrostig i hoppningen. 

I onsdags red jag även igen där jag red Amelia för första gången på väldigt länge. Där vi hoppade också. Hon har blivit sååååååååååååååå lugn asså det är helt sjukt. Clara har gjort ett strålande jobb med henne. Det kändes att det var ett tag sedan jag red henne. 

I veckzn har jag haft ett antal matcher där vi vunnit alla! Sköööjj sköjj. 

Imrgon ska jag iväg Nils på tävling till Falbygden där ska han rida 5 hästar varav 2 av hästarna ska rida dubbelt. Sedan ska vi även iväg på mån o tis. Imorgon ska vi lasta halv 7 så han kommer och hämtar mig kvart i 6. Tidigt om man säger så! Så jag lär ju gå upp 5. 

Har inte så mycket mer att skriva utan tänkte mer göra en liten update..

Ni får ha det så bra så hörs vi imorgon förmodligen

Ella

Likes

Comments

Var igår åter igen hos Nils, Emelie en som jobbar i stallet kom och hämtade mig runt 20 i 8. När vi kom dit började jag släppa ut alla hästar. För att sedan gå ner till det lila stallet och mocka samt fixa allt det andra som jag skulle göra. När det var klart red jag Carisimo. och Nils Nina där han emellanåt gav in några inflikar på vad jag skulle göra och förbättra mm. När jag ridit Carisimo tog vi fika för att sedan fortsätta rida. Jag red då Fiorentina där Nils hjälpte mig väldigt mycket, jag red då skänkelvikningar och ställde mycket utåt och tryckte bakbenen inunder henne vilket hon tyckte var väldigt jobbigt. När jag ridit klart stog Rameo och Eminem redan uppställda och fixde förutom tränsade. Men eftersom Tina var så svettig fick jag ta och duscha av henne och Eminem vänta. Sedan red jag och Nils ut på Eminem och Rameo. Det gick bra, lugnt och stadigt. När vi kom tillbaka hade Emelie fixat med de hästar jag och Nils inte red så då var alla hästar redn klara. Så vi tog lunch för att sedan sätta igång med stallgörat såsom fixa all utröstning och sopa stallgångarna efter att Emelie lagt ut höt. Sedan var jag klar för dagen så Nils körde hem mig.

När jag kom hem hann jag vara hemma i typ 3 minuter innan jag var tvungen att byta om för att Thilda kom. Vi skulle då bege oss mot Klara där vi typ bara hängde för att sedan åka iväg till Klaras medryttarhäst Dawson där han hoppade för första gången, då han är en gammal travare. När hon ridit klart åkte jag och Thilda hem till mig för att käka. Sedan åkte jag, Thilda, Klara och mamma iväg på nattvandringen som gick på kinnekulle. Det var jobbigt men mysigt.

Idag har jag varit i stallet på morgonen o förmiddagen där jag först red Milo och vi red då uteritt, jag tror att jag börjar att gilla honom mer och mer. Sedan var jag stalvärd och höll i prova pån för att sedan dra mig hemåt och sola lite grann. Nu ska jag strax träffa Thilda.

Imorgon har jag inga planer alls.

Ha det så bra 

Ella

Likes

Comments

Hej! 

I tisdags var det en väldigt bra dag, likaså igår. I tisdags hade vi ju elevens val dag och då var jag hos Nils. Jag kom dit runt 8. Där började vi mocka o sopa och bära foder. Samt fixa det lilla stallet. Även skura boxväggar. Efter vi fikat började vi med teorin. Det handlade om vad man skulle tänka på när man ska köpa häst såsom visiteringen osv. Sedan så red en vid namn Sandra Andersson Wickström rida Linus Herzigs 2 hästar. För att sedan käka lunch och därefter se när Nils red Sixten där även temat där var köpa häst så det var som en provridning. Efter det var det slut och alla åkte tillbaka till skolan, men jag stannade kvar då jag skulle med på tävling. Så vi började packa lastbilen och även göra iordning hästarna.


Sedan lastade vi dem och begav oss. När vi kom fram till greva gården började vi med ta ut Lunah och Enrique (Einar). För att fixa dem. Så att Nils kunde börja rida Einar. Sedan bytte vi snabbt till Lunah när Einar var klar. När d två hoppat klart tog vi ut Fiorentina och fixade henne. Sedan red han henne två rundor för att sedan ta ut Eminem och fixa honom och rida. Han var så otroligt duktig! Emellan Eminems två rundor red han en annans häst också. Sedan när han packat klart packade vi ihop och drog oss mot donken för att käka och sedan dra oss mot stallet där vi fodrade, fixade hästarna och packa ur lastbilen. Sedan åkte vi hem. Vi var hemma runt kvart över 11. 

Igår vaknade jag sedan vid halv 7 för att bege mig mot Nils igen. Där började jag med att plocka ut alla hästar och sedan gå ner till det lilla stallet och fixa där. När jag var klar gick jag upp igen och la fram efm hö och sopa. Sedan var vi klara i stallen med mockning o allt runt 5 över 9. och gick då och tog fika. När vi fikat började jag att rida Carisimo där jag övade galoppombyten, tempoväxlingar och skänkelvikningar i alla gångarter samt övergångar. och jag säger bara tre ord OMG vilken häst asså helt sjukt vad fin han var att rida!! När jag ridit Carisimo tog vi lunch och sedan börajde jag fixa den 3 åriga hingsten som jag skulle rida. Lite annorlunda från Carisimo till Fibbe ahha. Där övade jag bara på stora volter och att ha honom framför mig men det var inte så svårt för att han var väldigt pigg. I galoppen fick jag kämpa för att kunna sitta ner för han hade en riktigt stooooor galopp kan man säga. Sedan när jag ridit Fibbe var det dax för Sixten en 4 åring tror jag vi skulle rida ut Nils red Erna ute för första gången oså var Nils kompis med som red Rameo. Sixten var pigg och jobbig hahaha ibland kickade han o ibland stegra han. När vi kom tilbaka gick jag ut och hämtade Pinar och skulle då rida honom med honom övade jag på typ samma som med Fibbe. Han skötte sig ocks´å väldigt bra föruto att han hoppde över alla solkatter så att jag höll på att flyga av hahah. Det gäller att hålla i sig om man säger så. När vi ridit klart var Pinar så svettig att jag fick spola av honom. Sedan började jag släppa in alla hästar och la ut hö samt sopa stallgången innan mamma kom och hämtade mig. När jag kom hem hade jag en halvtimme innan jag skulle samlas då jag hade match. Jag skulle stå i mål, mer än så behöver jag inte säga för att matchen var skit men det blev iaf 1-1. 


Idag har jag sålt av mig lite ridkläder på fb o även stått i kiosken på gif när min bror spelade match och nu sitter jag och chillar när jag igentligen borde städa mitt rum. Ikväll ska jag kke träffa någon elr så ä jag bara hemma och tar det lugnt.

Imorgon ska jag förmodligen till Nils igen. Var hemma idag och tog det lugnt då jag är så fruktansvärt förkyld och vart d i typ 1 och en halv vecka...

Ni får ha det så bra

Ella


​ifrån tävlingen i tisdags

Likes

Comments

Hej på er!

Har precis kommit hem från konfirmation då Thilda har konfirmerat sig. Så där har jag hängt hela dagen.

Igår red jag på morgonen vi hade markarbete ovh jag red Milo, en av de nya hästarna. Hmmm, dem har jag inte presenterat för er. Vi har nämligen fått två nya hästar till stallet Milo och Prince Q. Väldigt söta. På ridpasset hoppade vi sockerbitar på en båge. Det gick faktiskt ganska bra. Förra lördagen när jag red honom gick det inte så jätte bra. Men det kan vara för att han var precis ny och alla spänningar inte släppt samt att jag inte hittat alla knappar på honom. Men idag visste jag lite mer om honom och endel spännigar släopt så det gick lite bättre. Efter var jag stallvärd. När jag kommit hem fixade jag mig då vi skulle på kalas vid mina kusiners sommarstuga. Där badade vi och åt god mat. Första doppet i sjön för i år och det var sviiin kallt kan jag meddela. Kom hem runt 11 på kvällen och la mig för att kolla lite på youtube.

I fredags var jag o Klara stallvärdar men red istället ut. Där red jag Piralda väldigt mysigt meeen jag fick kramp i mina vader typ hela tiden.. Hon är så bred o ja för korta läder så det gick väll sisådär kan man la säga. Man fick koncentrera sig på att bromsa o man säger så. Då vi galopperade på ett gärde och hon blir så förbaskat stark. Dock var hon glad och det var ju huvudsaken!

I veckan som kommer går vi endast en vanlig dag i skolan, för att sedan på tisdag har vi elevensval dag och då ska jag till Nils på "clinic" mm. och det ska bli skit sköjj! Sedan ons, tors o fre har vi lov/studiedagar. Jag lär ju vara hos Nils iaf men ändå!

Ni får hade så bra nu så ska jag gå o plugga So som vi har prov på imorgon och som jag inte pluggat ett skit till...

Ella

Likes

Comments