Frukost på sängen & toppen av Eiffeltornet

Vår morgon startade med frukost på sängen! Vi valde att ta lite sovmorgon, ligga kvar i sängen och beställa in roomservice istället för att gå ut och föröska hitta ett frukostställe. Vilket var riktigt mysigt!

När vi väl kommit ut promenerade vi upp till Montmarte vilket var ett supermysigt område, med massa små söta restauranger, cafér och butiker, vackra hus och folk som sålde konst på gatorna.

Vi gick upp dit i första hand för att se Sacré-Cœur och den vackra utsikten över Paris. Men blev väldigt glatt överraskade över hur fint själva området var också.

Efter det tog vi oss ner mot Notre-Dame området där vi strosade runt längs Seine i det fina vädret!

Hamnade på Champs-Élysées, kikade i lite affärer, stannade på en en restaurang för att äta middag och sen gick vi upp till Triumfbågen.

På kvällen gick vi tillbaka till Eiffeltornet, men denna gång för att åka upp i det. Vi valde att åka hela vägen upp till toppen vilket jag är extremt glad över! Det var inte alls så mycket dyrare än att åka halvvägs upp och det är ju även mycket häftigare att ha varit högst upp än att bara åkt halvvägs. Det var iaf så vi resonerade innan vi åkte upp eftersom att jag är relativt höjdrädd. Visste dock inte att jag kunde bli så sjukt höjdrädd som jag blev då. Började både skaka och må illa för jag var så rädd, men på samma gång var det så häftigt. Det var verkligen en skräckblandad förtjusning!


Gillar

Kommentarer

Födelsedagsfirande i Paris

Vår första hela dag i Paris började lite senare på dagen än vad vi tänkt. Jag gjorde ett tappert försök till att få upp oss tidigt på morgonen genom att jag gick upp runt 8-9 tiden och sjöng för min kille som fyllde 22 år! Men efter det somnade vi båda om och vaknade inte upp igen förens närmare 11-12 tiden. Vilket ledde till att dagen började med lite vin och chips till frukost och sen gick vi direkt för att äta lunch.

Efter lunchen promenerade vi ner till Place de la Concorde och sen fortsatte vi längs Seine. Vi hade verkligen tur med vädret under de dagarna vi var där. Det var runt 10 plusgrader och kändes som en svensk vårdag.

Vår promenad längs Seine ledde oss till Louvren där vi då självklart gick in. Jag har varit där förut men ville verkligen ta Ossian dit som en liten extra födelsedagspresent då jag vet att han uppskattar sånt. Sen är det även ett måste enligt mig att ha varit där när man är i Paris och det är ju jättehäftigt att få se bland annat Mona Lisa i verkligheten.

Vi var självklart tvungna att gå in och ta varsin crepe med varmchoklad på eftermiddagen. Det började även bli rätt kyligt mot eftermiddagen/kvällen så det var mysigt att gå in i värmen en stund. När vi var klara och varma igen traskade vi vidare för att se Notre-Dame. Det måste ju vara en av de vackraste kyrkorna, alltså wow vad häftig den ser ut på kvällstid! När vi skulle gå in i kyrkan råkade vi även komma lagom till en Gudstjänst vilket var mäktig att se.

På kvällen åkte vi in till Operan för att äta födelsedagsmiddag. Vi gick runt ett tag och letade restauranger och sen hittade vi spontant en jättemysig restaurang med supergod mat. Vi fick dessutom platser med utsikt över operahuset!


Gillar

Kommentarer