Header

Hej

Mitt liv har alltid hängt på att göra andra glada. Att leva så som samhället vill att man ska, jag har alltid trott att jag inte varit påverkad av alla normer som flyger runt i ungdomens huvud. Men när jag ser tillbaka på dom senaste åren och mitt tänkande just nu, inser jag att jag har haft så fel.

Mitt liv har bestått av en annorlunda musiksmak. Ett annorlunda klädval och helt andra frisyrer än vad som varit "rätt". Detta har gjort att jag har känt mig som mig själv. Men någon stans inom mig har jag alltid mått dåligt över den jag varit. Jag har mått dåligt för att dom tjejerna i min ålder som ser ut "som man ska" dom har tittat snett på mig. Nu säger inte jag att detta gäller alla, för det gör det absolut inte. Men dom flesta i alla fall. Dom har tittat på mig med en blick som fått mig att känna mig mindre värd. Jag har känt mig som en utböling. Någon som inte borde sitta vid samma bord som en tjej i Odd molly-kofta. (Inte för att alla tjejer har odd molly-koftor, men det är rätt många. Promise!)

Jag vill få bort dom blickarna! Jag vill inte att någon! Inte en enda, ska behöva sitta ensam vid ett bord och äta i en matsal med flera hundra personer. Detta på grund av att personen inte har samma kläder som "normen" säger att den ska ha! Vart är mänskligheten?
Jag vill inte att man ska hata varandra, skrika på varandra och hota varandra för att man har olika ursprung! Vi kommer alla från denna jord. Vi måste hålla ihop. Vi är precis likadana. Bara att solen lyser starkare på vissa och gör dom lite mer solbrända. Men vi är fortfarande samma.
Vi är en enda stor befolkning. Vi är från jorden. Vi må ha målat upp linjer och gränser på en karta. Men vi alla kommer från denna planeten som vi kallar vårt hem. Moder jord. Vårt. Läs det ordet flera gånger. Vårt. Det är vårt hem. Vi bor här tillsammans.

Vart är livet?

Vart är vår sammanhållning?

Vi är en.

Vi är livet.

Men det är det vi måste förstå.

Du kan börja med att säga hej till den där killen som alltid går själv på rasterna.
Du kan börja med att sätta dig bredvid den där tjejen som alltid sitter själv och äter i matsalen.
Ett hej kan göra så mycket. Det kan göra någons dag! Du anar inte vad mycket DU kan göra!

Du kan ta dig tid när någon från ett annat land frågar dig om hjälp med språket.
Hade inte du velat ha hjälp om du kom till ett nytt land?
Du kan ta dig den tiden. För det kommer vara så värdefullt i deras ögon.

Vi måste börja samarbeta oc​h respektera varandra. Annars kommer vi aldrig komma framåt.

Ta hand om er. Kram

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag har nästan aldrig varit med om en sex och samlevnads lektion i skolan där läraren inte bara pratar om heterosexuella förhållanden. Det är nästan som att skolan inte tror att det finns elever med annan sexuell läggning.
Jag tycker det är extremt viktigt att alla elever, även heterosexuella ska bli lärda om HBTQ.

Ungdomar måste få veta mer och lära sig mer för att acceptera varandra.
Dom ungdomar som är HBTQ-personer måste också få kunskap om hur deras liv kommer se ut och hur man ska gå till väga.
Dom ungdomar som är heterosexuella kanske inte vill sitta och lyssna på en lärare som pratar och samkönade relationer. Men tänk er då en om ungdom som i framtiden kommer ha, eller redan har ett förhållande med någon av samma kön. Ska den gå igenom hela sin utbildning, från förskolan ända upp till gymnasiet och vidare utan att ha fått veta någonting alls om sin egen sexualitet?Har inte den samma rättigheter att få undervisning om sin sexualitet som en heterosexuell ungdom?

Enligt mig har alla rätt att få information, vare sig den är homosexuell, heterosexuell, bisexuell eller transperson!

Jag som Bisexuell har aldrig fått någon som helst information om detta i skolan. Medans mina heterosexuella kompisar har fått veta allt. Ska det va så? Vem bestämmer egentligen detta?
Jag har ingen aning. Men jag tycker detta måste ändras!

Det är riktigt dåligt att inte alla ska ha samma förutsättningar, jag menar det är 2015? Hallå!?

Tack för att du läste detta, och har fått något att fundera över.

Har ni några kommentarer på detta så droppa dom nedanför eller maila mig!

Kram

Likes

Comments

Jag har inte skrivit något inlägg på några dagar nu, och det beror på att jag har mått piss. Vistats i min säng och bara mått allmänt fel. Hur man mår då är en annan fråga.
Min mage har inte velat samarbeta, och är man tjej förstår man precis vad jag pratar om, iaf en gång i månaden... Som om inte magen var nog kände min rygg att den var tvungen att jävlas lite också. Så rygg och magsmärtor har varit skälet till min frånvaro!

MOVING ON

Jag har tänkt länge på det här med mitt hår, hur jag vill att det ska se ut och hur det "får" se ut.

Jag menar, jag vill verkligen ha dreads men mamma är inte så pepp på det. Det är ju mitt hår, men hon har en del att säga till om (tycker hon) hehe. Jag har 3 dreads för tillfället och skulle gärna vilja ha fler.
Enligt mig är det jag som bestämmer över mitt eget hår och får stå för konsekvenserna som uppstår, om det ens blir några. Men men.. Vi får se vad som händer! Till sommaren lär dreadsen komma (mamma, om du läser. Älskar dig!)

Jag har ett videoinlägg planerat inom en snar framtid. Datorn har dock inte velat vara med i matchen så det blir lite fördröjt.. Men snart så!

Hoppas alla har en bra vecka, vi höres och synes i nästa inlägg.
Har ni några frågor eller något annat är det bara att kommentera eller maila till: klarabernson11@gmail.com

Kram


Inspiration från We heart it

Likes

Comments

Jag har tänkt mycket på vem jag är. Det enda svaret som verkar vettigt är ju att jag är jag och inte någon som folk vill att jag ska vara. Men är detta så självklart för alla?

Jag passar inte i den mallen som samhället tycker att jag ska följa.
Vadå? Vilken mall?

Jo, enligt mig och mina åsikter så finns det en mall som alltid cirkulerar, vad det gäller kläder och utseende över lag. Man ser att dom flesta på ett gymnasium eller i allmänheten har likadana kläder, skor mm. Det är inget fel i det. Men grejen är den, att dom som inte följer detta får det oftast svårare att passa in.
Om man är ny på en skola t.ex. och inte har det där senaste som dom flesta andra har. Känner man nog att man inte passar in. Jag tror också att dom som har det där som är enligt mallen, inte vill synas eller socialisera sig med den som inte har det. Detta är dock bara mina egna åsikter och det finns absolut folk med olika klädstilar som kommer överens som helan och halvan.

Jag själv har aldrig riktigt gått efter den där "mallen" och kört mitt eget race istället, och det är okej!
Man ska inte känna att man måste se ut eller klä sig på ett visst sätt för att bli accepterad! Detta gäller både killar och tjejer.

Har detta lett till komplikationer för mig?

Nej, det har faktiskt bara lett till att jag har blivit starkare som individ och hittat kompisar för livet som accepterar mig för den jag är och den jag vill vara. Det är ju klart att folk har kollat snett på mig och pratat bakom ryggen på mig. Men det är sånt man får leva med. Fast är det verkligen så det ska vara? Att bara för att man inte klär sig som alla andra ska man få skit för det?

Detta tycker jag är ett väldigt viktigt ämne som behöver uppmärksammas mer i skolor och samhället runt om i vårat Svea rike. Man måste se till att alla trivs och får vara den dom vill vara utan att bli dömda.

Förlåt mig för att jag inte har på mig en GANT tröja eller ett par Johnny Bulls på fötterna. Men det är faktiskt inte så jag vill se ut. Jag är inte bekväm i att se ut som alla andra och jag tycker ärligt talat inte något är snyggt bara för att det är "populärt" eller passar i "mallen". Jag dömer absolut inte folk som följer mallen, för det kan ju vara så att dom är bekväma i det och det är också helt okej!
Men jag tycker inte att dom som inte vill ha på sig det ska bli utsatta för utfrysning och sneda blickar.

Hur man än ser ut, vem man än älskar och vart man än kommer ifrån är alla lika värda ❤

Kram

Dan är så babe!

Likes

Comments

Några av er har säkert redan kollat in denna videon, men skit i det. Kolla igen!

Kolla in och folj: http://nouw.com/migjulia


Kram​

Likes

Comments

Idag var jag faktiskt positiv till vädret? Vad hände här liksom!?
Igår var det inte så populärt men när solen var uppe i morse vad jag överraskande glad.

Men det ska ju alltid vara något som inte vill samarbeta.. Jag hade en huvudvärk från helvetet och var stel i ryggen. (Stelare än vanligt) jag är för övrigt världens mest osmidiga människa..

Så en sjukanmälan och två huvudvärkstabletter senare gick det lite smidigare. Notera "lite".

Jag har hittills spenderat dagen i soffan med riskakor, banan och kaffe, woooho o o . .
Inte den mest spännande dagen jag har varit med om, om jag ska vara ärlig.

Men allt blev genast mycket intressantare när mamma ringer.

Mamma: Hallå! Jag sitter i bilen och fort går det, jag är vid södra infarten!

Jag: Jahaa ?

Mamma: Jajjamensan!

"Nu kommer det som fick mig på benen."

Mamma: Står det en bil utanför från någon parabolfirma?

Jag: *Springer mot fönstret* Nej. Inte vad jag ser.

Mamma: Nej okej, men det gör det snart! Det kommer en man som ska installera en parabol kl 13.00!

Klockan var 13.02 när hon ringde. Yaay! Mamma är väldigt bra på att säga till i tid. Eller?

Jag: Jaha!? Men jag springer ju runt med riskaka i munnen, en kaffekopp i näven och har på mig en tröja/ ett nattlinnen med massa hål i!

Mamma: Okej, han kommer när som helst i alla fall! Hejdå, vi syns snart!

Nu blir det lite smått panik i Klaras huvud, jag springer mot mitt rum (Går med ganska, inte alls raska steg).
Slänger det åh så fula nattlinnet på golvet drar på mig ett par jeans. Sätter upp håret i en tofs och tvättar mig och drar över med en deodorant och parfym. Vem vet? Parabolkillen kan ju vara hyfsat snygg.

Efter jag är färdig med mitt uppfräschnings race går jag ut i köket. (skulle jag aldrig gjort..)

Det står massa disk på bänken och mer där till. Kaos är nog det rätta ordet att beskriva detta som.
Disken åker in i maskinen och allt blir satt på sin plats.

Mamma hinner dock hem innan han kommer. När han väl är på plats kliver det in en man mellan 40 och 50. All min uppfräschning var i onödan. Jag hade lika gärna kunnat gått runt i mitt nattlinne med hål i, håret åt alla håll och strumpor med olika färger (Vilket jag dock ofta har ändå).

I det här läget kryper huvudvärken sakta tillbaka. Jag går in och sätter mig i mitt rum med datorn medans en man jag inte ens vet namnet på, som lika gärna kunde varit min pappa står och bankar i väggen.

Nu sitter jag här och skriver med ont i huvudet, rena helt onödiga kläder och en kopp med kallt kaffe på sängbordet! Denna dagen kan ju bara bli bättre.

Precis efter jag skrev det står nu mannen och bankar i väggen precis bakom mitt huvud.

Hoppas eran dag blir lite trevligare än min!

Positiviteten som startade detta inlägg är som bortblåst känner jag nu. Ni kan få lite fina bilder att kolla på längre ner för att liva upp allt lite. Det är ju fredag!! *Applåder och glädjetjut*

nu startade han borrmaskinen...

Kram

Likes

Comments

Nu är videon äntligen uppe, redigerad och klar! Fokuset är inte helt hundra men det blir bättre till nästa gång.

Hoppas ni gillar den! Om ni gör det får ni gärna dela, gilla och prenumerera.

Ta en titt in på Julias blogg www.nouw.com/migjulia

Kram​

Likes

Comments

Jag och Julia har spelat in två challenges som kommer komma upp på min blogg inom kort. Vi spelade också in en "Get to know us" video som ligger uppe på hennes blogg ( nouw.com/migjulia ). Så kika in där och kolla den. Det finns också en del foton som egentligen inte ska ses av allmänheten.. Ni har blivit varnade.

Men som sagt. Två videos kommer titta in på min blogg inom kort så stay tuned!

KramLikes

Comments

Gå till gymmet är något jag aldrig varit sådär jättebra på. Vill ju så gärna men det blir ändå inget. Känner att jag egentligen borde men det händer när det händer!

Imorgon ska jag till finaste Julia och vi ska spela in ett videoinlägg! Så förbered på det värsta. Nejdå, det kommer bli nice. Hobbit står också på listan, så morgondagen är fullbokad.

Min älskade bror tittar in över helgen också.
När man är uppväxt med föräldrar som bor under samma tak men sedan skiljer sig blir det lite konstigt, men man lär sig att leva med det och acceptera det. Jag bor för det mesta hos mamma och min bror hos pappa. Så vi träffas varannan helg. Lite för sällan egentligen, saknar ju honom!

Det är konstigt vad det har ändrats dom senaste åren. Det är nästan lika vanligt att man skiljer sig som att man bor tillsammans hela livet.
Enligt mig är det en ganska udda utveckling. Men men det är bara att hänga på och anpassa sig. Men det är också viktigt att gå sin egen väg och veta vad man vill. Visa att man har en egen vilja och har åsikter.

Ni får gärna kommentera era synpunkter på detta!

Kram

Likes

Comments

Köra bil, gå på krogen, köpa tobak osv.

Jag har alltid sett fram emot att fylla 18, men nu när det snart är dags känns det nästan lite spänt.
Man hör från folk runt om att detta är ett stort kliv ut i vuxenvärlden. Jag som inte har upplevt det har ju ingen egen uppfattning och kan ju varken hålla med eller säga emot.

Jag tror att när man är yngre är det 18 man längtar efter. Men ju närmare man kommer börjar man inse att det är nu livet egentligen börjar. Man ska snart börja sista året på gymnasiet. Ska man läsa vidare? Börja jobba? Finns det några jobb att få?
Det finns så många frågetecken som man nu kommer vara tvungen att svara på själv!

Jag. Klara Bernson kommer få skriva under saker helt själv, jag kommer kunna hamna i fängelse. Jag ska framför allt köra bil i allmänheten (ta detta som en varning). Det händer så mycket från dagen innan till dagen man fyller. Man får göra så mycket och blir myndig.

Men jag vet ju inte om det är så stort som alla säger. Jag har ju som sagt ingen erfarenhet.

En grej jag har börjat tänkt på dock är att man inte ska sträva mot allt detta. Man ska leva i nuet (kliché). När man väl har fyllt 18, börjar man längta efter 20 då? Eller vad händer?
Varför inte tänka på det man har för tillfället. För vips så sitter man i en villa med 2 barn, en partner, hund och katt, volvo på uppfarten och en grinig granne som absolut inte gillar när din sons fotboll rullar över tomtgränsen!

Det jag vill ha sagt med detta är att ta en titt runt om dig och uppskatta det du har. Allt har ju sin charm!

Inspiration


Kram​

Likes

Comments