Header

Tjabba tjena hallå!

Idag har jag faktiskt ridit två gånger! På morgonen åkte jag och min kompis Ella ut och red islandshäst vilket var superkul! Även väldigt lärorikt att få rida en annan typ av häst som fungerar på ett lite annorlunda sätt. Vi var där i kanske en och en halv timme innan vi åkte hem. Sen var jag hemma i ett par timmar innan mamma skjutsade mig till Smedstad. det är måndag vilket betyder ridlektion och jag red idag Kipra och jag är väldigt nöjd. Vi började lektionen med lite galopp med kortade stigläder. Superkul och framförallt när man får köra fort och då man verkligen känner hur glada de blir. Jag tycker väldigt mycket om att få galoppera direkt efter skritten framridningarna när man har en lite segare häst. Då får man fram den glada och pigga sida som man sen kan jobba under hela lektionen.

Idag red vi en liten markarbetes bana med galopp över bockar på volter och travbommar. Lite utav varje. Just det här med galopp över bockar tycker jag är jättebra då jag kan öva på att se avstånd och ta det lugnt. Iland vill jag bara över och ser inget avstånd och kommer fel och får ett extra superkort galoppsprång innan bocken. Men idag jobbade Kipra på väldigt fint och hon får en tummen upp!


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hej på er!!

Jag vet att det finns många i min ålder som har lite hästvana föräldrar som man gärna tar med sig ut på tävling. Jag vet också att det kan vara väldigt jobbigt att ha med en stressad förälder som ska dubbelkolla allt hela tiden och tjata på allt under framridningen. Jag vet att vara på tävling med sin mamma eller pappa är en risk för sin relation till sina föräldrar, typ haha.

Nu tävlar jag bara på klubbnivå då jag inte har kommit ut på någon lokal än. Jag anmälde mig till en men hästens hälsa fick då gå före, såklart. Men min älskade mamma blir ändå väldigt nervös när jag tävlar. Typ 500 gg mer än mig ibland hahah. De där klubbtävlingarna har jag gjort så många gånger så jag kan bara gå in i min lilla bubbla och ha kul! För att min fina mamma inte ska förstöra det, vilket jag vet att hon inte vill har jag gjort en lista på vad hon ska göra under en tävlingsdag och vad hon inte ska göra. Jag har skrivit dit när jag vill att hon ska vara där och hjälpa och när jag inte vill att hon ska störa. Ett stort tips till alla!

Till exempel så skriver jag att hon ska helst vara med, om hon inte måste göra något annat, när jag går banan. Jag tycker om att säga hur jag tänker och varför högt och hon är den ända som inte stör och som bara har fokus på banan och mig. Hon kan även ge bra tips som jag kanske inte ser. Ofta har mina vänner mycket annat att tänka på vilket stör mitt fokus.

Jag har även sagt att hon gärna får se framridningen men inte säga något om inte jag frågar om det. Då kan jag lättare ta in vad det är hon tycker och kan diskutera det på ett mer civiliserat sätt.

Under en tävling är det viktigt att komma fram till och prata med varandra hur man vill ha det. Ofta vill den hjälpa, men blir då bara i vägen.

Tack till fina mamma och även pappa som vill hjälpa mig på allt vad jag nu gör.

Likes

Comments

Hej! Hoppas allt är bra!

Idag har det varit en lugn söndag. Lite plugg och lite inte göra ingenting. På eftermiddagen nu gick jag en promenad för att få röra lite på mig. Jag kanske tar ett kort träningspass på kvällen. Igår kom det inte upp något inlägg men då gjorde jag inte supermycket heller. Jag skrev vid 14 protokoll på dressyrtävlingen på Smedstad. Det är verkligen superbra för att lära sig mer men det är kallt! Vi sitter stilla i tre timmar i ett ganska så kallt ridhus och då blir man kall.

Imorgon är det måndag igen men jag har sportlov! Så skönt. Jag ska på förmiddagen rida islandshäst med Ella vilket ska blir väldigt kul, både att rida och va med Ella. Sen åker jag hem innan jag efter lunch någon gång åker till Smedstad för att rida min ridlektion. Vi ska ha markarbete och jag hoppas att få fortsätta på Livinga som jag har haft de senaste två gångerna. Hon är väldigt rolig att rida, mjuk, lätt att flyta och pigg. Svårigheten jag har med henne är att hitta balans mellan skänkel och hand, eller det är vad jag jobbar med på alla hästar.

Likes

Comments

Hej!

Igår hade vi teori i hoppinkriktingsgruppen men det var kul ändå. Vi pratade lite om relaterade avstånd och att kunna se hur många galoppsprång det är fram till hindret. Det sista är något som jag börjar bli bättre på och kan se en stund innan. Dock ibland lite för sent och då driver jag lätt "in i hindret". Måste på Codoz träna på att han ska vara framme för skänkeln och jobba. Våran ridlärare satt också upp och visade lite vilket är superbra för att lära sig. på slutet av lektionen snackade vi lite tävling och jag ska leta upp en lite P&J som jag kan hoppa med Codoz för att se hur han är på bortaplan.


Tänkte ta upp något nytt som jag tror att jag inte har skrivit om än? Jag kommer iallafall sitta som vice ordförande i ungdomssektionen. Jag hoppas på att vi kan jobba mot en bättre och tryggare stämning. På senaste tiden har det blivit lite halvt då alla inte säger hej osv. Såklart måste vi få bort det så alla ska känna sig välkomna och ha kul i stallet.

Likes

Comments

Hejsan! Hoppas allt är bra med er!

Igår var det alla ♥ dag, inget som jag firade speciellt mycket. Jag åkte till stallet som vanligt och tog hand om Flisan. Sen åkte jag hem vid fem och pluggade lite. Nu är det framförallt om franska revolutionen då det är vad som ska in tidigast. Jag tycker att allt är väldigt oklart men man kommer på lite saker ju mer man skriver. Fixade även lite saker till pio med lapp till en aktivitet och lite så.

Idag har jag sovmorgon vilket är väldigt skönt. Eller jag går ändå upp samma tid för att ha rutin men man hinner med lite mer på morgonen. Idag har vi bara en timma så att det är inte jätte stor skillnad vilket jag tycker är skönt. Slutar hellre tidigt än att börja sent.


Likes

Comments

Hej! Onsdag igen redan? Tiden går fort när man har kul. Igår gjorde jag dock inte så mycket, skrev nästan hela lappen till en aktivitet och lite mer på kvällen gick jag en promenad. I eftermiddag drar jag till stallet som vanligt och ska sköta både Flisan och Robust. De båda ska få ordentlig ryktning vilket framförallt Robban är glad över... Han är sjukt kittlig och absolut inte den roligaste hästen att borsta. Men alla hästar har sina plus och minus. Hans stora plus får han när man sitter i sadeln för då är han fantastisk. Även i all annan hantering som att gå, lasta och spola är han supersnäll.

Likes

Comments

Hej!

Idag red jag Livinga, dressyr och jag är nöjd. Jag tyckte jag uppnådde de målen som jag hade för dagen ridpass. Just nu vill jag börja känna på formen då den inte än är självklar. Men att varje pass ha den en stund till och från och sen ha med den mer och mer ju mer jag lär mig. Jag känner att jag snart är där, måste bara orka sitta kvar. Vi jobbade idag mycket på volter vilket är bra då man kan fokusera på hur man rider väldigt lätt. Livinga är väldigt fin och jag tycker väldigt mycket om att rida dressyr på henne. Mjuk, känslig och mycket energi.


Jag fick också reda på väldigt tråkiga nyheter. Flashy har gått bort. Ni som har känt mig och läst min blogg under en längre tid vet kanske hur stor inverkan på mitt liv han hade. Väldigt mycket kärlek och lärdom. Han var one in a lifetime. Världens bästa ponny för mig då och en dröm. Nu var det nästan ett år sen jag tog hand om honom men vill ge ett sista stort tack till hans ägare för alla möjligheter jag fick. Det jag lärde mig då tar jag med mig i allt jag gör. Det var det roligaste i hela mitt liv.

Flashy 1992-2018

Det var nästan ett år sen jag tog hand om honom och det är därför svårt att förstå. Jag har lite tagit med mig alla roliga minnen och lärdomar och gått vidare. Men känslan av att vara tom finns fortfarande där. Att ha ännu en häst som har betytt mycket för mig är jobbigt och det får än att tänka mer på Aladins och Argentina. Även fina Birk som jag hade på ridlägret i somras. Alla fina minnen kommer fram och jag både gråter och ler.

Likes

Comments

  • Instagram
  • Blogkeen
  • Nouw