Jag är kass på att skriva här, det blir mer att jag slänger in inlägg här jag känner för det.

Jag har börjat T4 på SSK-programmet! Det innebär PRAKTIK, PRAKTIK och PRAKTIK. Vilket gör mig NERVÖS! Men det är sedan gammalt, det är bara att gå dit, se glad ut och göra sitt bästa. Vad kan jag mer göra? Det ska ju bli mitt jobb och då måste jag våga ta för mig redan nu, börja våga bemöta, göra praktiska saker och allt som hör yrket till. Men jag blir ju alltid nervös när det handlar om att jag ska prestera och bli bedömd. Dels bedömd av handledaren och dels bli bedömd av lärare som kommer från skolan.. Jag ska kunna förklara, reflektera och argumentera för saker som jag känner mig osäker på och då blir jag nervös... MEN, det är bara att göra det, BARA GÖR DET!

Det som jag måste komma till insikt med är att det är kul att lära sig saker och att jag faktiskt är där för att lära mig och jag kan faktiskt mycket mer än vad jag kunde för 1,5 år sedan! Det är lätt att glömma det, men viktigt att komma ihåg. Ibland känns det som att jag inte kan någonting... Men jag kan ju för fan massor med saker! Kan jag inte bara fatta det?

Och även om jag är mega nervös, kommer det bli riktigt kul att komma ut och praktisera igen och inte bara sitta och läsa! KOM IGEN NU, DET BLIR KUL! 

Likes

Comments

Och håll fast i din hobby.

Ha en dröm, kämpa för drömmen och nå dit - om inte hela vägen, ta dig iallafall halvvägs.

Gör din kropp en tjänst - ta hand om den! Du behöver inte träna som ett svin, gå upp med tuppen eller sluta upp med att äta godis - men gör en ändring! Cykla eller promenera till jobb, ät frukt ibland och äta regelbundet! Det minsta du kan göra din kropp är att ta hand om den, du ska leva med den hela livet, tacka den och den kommer tacka dig.

Gör det DU vill göra! Res, utbilda dig eller byt jobb! Var inte fast med något du inte trivs med! Vill du bli polis? SÖK utbildningen? Vill du backpacka i Asien? Jobba ihop pengar och ÅK! Vad stoppar dig? Vad VILL DU göra? GÖR DET! Åldern är en siffra, det enda som stoppar dig är din vilja.

Man ska inte vara rädd för att försöka och testa... Det är något som jag själv många gånger måste bli bättre på, jag måste våga.. Jag är feg och borde våga ta chansen, det borde du också!


Likes

Comments

Jag har inte kommit ur mina rutiner till 100%, men till kanske 70%? Jag har fortsatt att träna som vanligt, men ätit en jävla massa skit. Roadtrip till Österrike L/T CAAANDY, skidsemester i Österrike L/T MASSA MAT och CAAAANDY, roadtrip hem från Österrike L/T CAAAANDYYY och DONKEN! Hehe yepp... I Österrike var det obligatorisk wienersnitzel, öl och gofrulle! Sen när man kom hem, då var det mellandagar, firande av Michelle och nyår.. Vem fan vill vara nyttig då? Näääeee... Det sket vi i! Men nu var det dags igen! Det är inte för att det är nytt år som jag tänker, jag fortsätter i samma bana som innan årsskiftet, för mig känns det bara som att det är en helt vanlig vecka eller något.

Yepp, yepp, yepp och i morgon drar skolan igång också! Det börjar dra ihop sig för redovisning och jag är så jävla nervös... Har inte haft muntlig redovisning sen T1 och det för fan nästan 1,5 år sedan! Nu är det inför en mycket större grupp och vi ska redovisa i nästan 50 minuter... Skojar du att jag blir nervös eller? Klart jag blir... Det är ju tur man inte står där själv iallafall.. Har ju 6 andra personer med mig! Kommer gå braaaa, jag ska bara dö lite inombords först...

Igår fick jag även välja praktikplatsrader... Vi får alltså välja minst 8 olika ställen (men där finns ca 110 olika ställen) vi vill spendera våra praktiker på, i vilken ordning vi vill. Och jag hoppas verkligen att jag får börja på vårdcentral, sen psykriatrin, sen kvinnor och barn! Det hade varit det optimala! Jag vill ha den tunga perioden först, och det jag ser framemot mest sist! HÅLL TUMMARNA FÖR MIG!

Yeeeaaah, ska jag sörpla i mig mitt sista kaffe, sen äre tillbaka vid skrivbordet och läääääsaaa!

HA EN BRA DAAAAG!


​Julafton, nyår och öl i backen!

Likes

Comments

Och hej bloggen, jag vet om att det är fattig uppdatering från mig här, men jag känner ingen lust att skriva... Jag vet inte, har tappat suget på något sätt. Men jag vill ändå hålla skrivandet uppe här, för att det är skönt att bara skriv skit någonstans och då är ju denna sida perfekt, skit samma.

Nu har ännu ett år gått mot sitt slut och jag säger välkommen till 2018, ett nytt år med nya mål och utmaningar! Jag sätter aldrig upp några löften, för det är dumt att sätta upp löften som man eventuellt inte kan hålla. Det jag gör istället är att jag sätter upp mål, utmaningar och förhoppningar. Jag hade som mål för 2017 att jag skulle träna minst 340 träningspass - det klarade jag av, jag hade även som mål att springa två marathon - det klarade jag av. Jag ville utmana mig själv till att våga försöka lära känna nya människor, det gick sådär. Jag ville utmana mig själv till att äta mindre godis, det gick bra i slutet av året. Jag hade förhoppningar att jag skulle våga tro mer på mig själv, det gick sådär. Jag hade förhoppningar på mig själv att jag skulle bli mer sparsam, det har gått åt helvete...

Men det är lite som den där gamla klyschan säger - "Nytt år, nya tag". Så är det verkligen för 2018! Det är ett nytt år med nya möjligheter för mig! Jag har verkligen stora förhoppningar på mig själv att jag ska bli mer sparsam... Det säger jag varje år, men klarar aldrig det. Detta året hoppas jag verkligen att det ska gå hela vägen, att jag lär mig någon gång! Jag tänkte att varje gång jag ser ett plagg jag vill köpa, lägger jag undan den summan som det kostar och ser sen hur mycket jag lyckats spara ihop - kanske det kan ändra mina tankar?

Jag har även detta år förhoppningar på att jag ska våga tro mer på mig själv, inte vara för hård mot mig själv, det har jag en tendens att vara allt för ofta. Jag har en förmåga att se ner på mig själv och ständigt tänka att det inte kommer gå, jag kommer misslyckas.. En ständig nervositet över att misslyckas.. Men jag hoppas att jag ska klara av att ta mig ur det där, iallafall med kanske en fot utanför - få smaka på lite självsäkerhet, det hade inte suttit fel.

Utmaningar inom träning blir att inte räkna mina pass.. Det sätter alldeles för stor press på mig själv, njutningen inom träningen försvinner lite. Jag ska fortsätta träna i samma takt, men inte sätta allt för stora krav på mig själv. KRAV ska jag ha, men jag måste vara lite snäll mot själv också!

Mitt stora mål blir att börja cykla mycket på racercykel, börja cykla i grupp och cykla långt! Träna mig upp till 300 km distanser på cykel, tänkte satsa på att göra Vätternrundan 2019! Måste bara köpa mig en cykel först!

Jag tror det viktigaste för mig i år blir att klara av mina kommande praktiker, som jag är galet nervös inför... Vi ska ut på psykiatrin och vårdcentral... Det är de långa praktikerna! Sen ska vi ut och praktisera med kvinnor och barn också, men det är jag inte lika nervös inför! Det är bara att ta sig igenom det... Sen säger det WIPS, så äre sommar igen! Kom igen Elin, du klarar det!!!

Sätt upp mål, utmana dig själv och hoppas! Det är mina ledord för 2018! Jag känner mig inte helt redo för nytt år, konstig känsla! MEN, jag kan inte göra något åt det! BARA KÖR!

Tack 2017! Jag kommer minnas dig med glädje och tar med mig vissa delar in i 2018! 

Likes

Comments

Ja, jävlar vad man känner temperaturskillnad i luften, det är jävlar i det kallt. Igår var det intervaller som gällde, vi körde 3-minuters intervaller och fy fan vad det kändes i luftvägarna... Det var svårt att andas i mellan åt, kroppen kändes så jävla bra, men andningen ville inte riktigt det jag ville. Men hann ändå springa 700 meter på 3 minuter, vilket för mig är klart godkänt i den där andningspåfrestningen!

Innan intervallerna ägnades en stor del av dagen åt att plugga! Äntligen lyckades jag sitta ett bra tag och plugga, BARA GÖR DET!

Just längtar jag jävligt mycket till allt som har med jul att göra! Julbaka, julhandla, julmat, julpynt, julkalander och ja, allt julrelaterat! På söndag blir det julbak och julpynt här hemma. Mamamaamamamaaa saffransbullar och glögg!

Annars vet jag inte riktigt hur helgen blir, we'll seee! Haaaree braaa!

​Snart blir det sådär mysigt här hemma igen! 

Likes

Comments

​Det var längesen jag skrev nu igen... Det blir så när mitt fokus är riktat åt ett håll, då tappar jag helt fokus från mycket annat... Min hjärna är fylld med skoltankar just nu, denna kursen har dragit igång som fan! Många föreläsningar och grupparbetet är lite nervigt, men kommer gå bra! Jag och några andra har bestämt att vi ska tentaplugga och äta sushi innan den 11 januari iallafall! Alltid kuuuul! 

Men jag tänkte iallafall lägga ut lite här igen nu, uppdatera lite, bara få skriva av mig. 

Idag går jag i skolan 08:15-12:00, blir grupparbete aaaall morning loooong! Och ikväll efterängtade intervaller, som ofta dödar mig, men som samtidigt är så jävla välbehövligt för hjärnan i dessa pluggtider!

NEJ MEN, nu ska jag borsta gaddarna, tjaaarååå!

Likes

Comments

Jaaaa, lite frånvaro härifrån.. Meeen det har typ varit fullt upp... Förutom i Lördags, för då låg jag bakis med slayernacke i soffan och hade nog kunnat kräkas på tangenterna om jag hade skrivit.. Meeen anyhow!

Fredagen var fett jävla awesome, skojar inte! Mötte upp Simon utanför KB! Vi sågs för 3 år sedan typ, men det var så jävla kul att se honom och det var precis som att vi hade setts dagen innan och det var inte stelt, det är GÖTT! Vi kom in, köpte litta öl och lyssnade på förband, samt träffade två av Simons vänner.

Det var så jävla underbart när Soilwork började spela! Jag hoppade in längst fram, stod och headbangade, moschade, stod och vrålade och höll om folk! DET VAR METAL! Fy fan vad underbart det var, älskar det där! Och det var en bra jävla konsert, det håller inte alla med mig om... MEN jag tyckte att konserten var AWESOME!

Efter konserten hörde jag och Simon runt med lite BK-folk! Någon svarade med ett trött, kallt svar, andra svarade att de inte kunde och att det var fett tråkigt, MEN Henke kom! HENKEBENK! Som jag inte druckit öl med på typ... 3 år?! Minst?! SJUKT! Han kom och sen kom Albin också!

Vi drog till Möllan, drack öl, shottade.. Sen drog vi till ICE (fråga inte varför...), drack öl och shottade! Snackade om minnen, nya händelser och bara ALLT egentligen! Grym jävla kväll, riktigt jävla bra! Sådär kul har jag inte haft på jävligt länge och det var sjukt välbehövligt! Det slutade med att jag och Albin kom hem vid 05-tiden... Somnade typ vid 06-tiden och vaknade vid 09-tiden dagen efter... Vaknade med sjuk baksmälla och slayernacke, MEN SÅ JÄLVA VÄRT DET!

DET VAR EN BRA JÄVLA KVÄLL! Tack Simon, Henke och Albin!

Likes

Comments

Jag mådde så sjukt dåligt när jag vaknade, vad jag än gjorde blev det värre. Ögonen kändes som ballonger, huvudet sprängdes och jag mådde sjukt illa.. Det enda som hjälpte var faktiskt att gå en promenix runt pildammarna, då försvann all smärta och allt blev faktiskt bättre! Förvånansvärt hur bra lite motion kan få en att må ibland, nu känner jag mig till och med redo för att antingen dra till gymmet eller springa en runda! Det blir inte en lika lång runda som jag hade tänkt från början, men en runda blir det iallafall.

IKVÄLL ÄR DET FKN SOILWORK SOM GÄLLER, äntligen ska jag gå på konsert igen! Det var så jävla längesedan jag var på konsert senast, ska bli så jävla awesome, hinka lite bärs och headbanga! Gonna be nice!

Annars blir det en liten pluggdag idag, hemtentan kallar på mig! TJOFRÄS!

Likes

Comments