Frokost blir sett på som dagens viktigste måltid, og få ting er vel så godt til frokost som nybakt brød. Brød har en lang og sterk tradisjon her i Norge. Som en naturlig del av norsk husmanskost har den vært en del av vår kulturarv gjennom frokosten til den klassiske matpakka, og til lunsj på jobben.

Nystekt brød serveres gjerne varmt med smør og hjemmelaget syltetøy, hapå, eller brunost som smelter på skiven.

For å kunne servere nystekt brød, trenger man ikke nødvendigvis å bake brødet helt fra starten av. Det finnes i dag mange alternativer innen halvstekte brød som bare trenger å gå en siste runde i ovnen før det kan serveres. Alternativt finnes også ulike halvstekte rundstykker og bagetter som gjerne passer godt som en del av frokostbordet. Server gjerne i en pen brødkurv .

Nedfrysing og Oppbevaring av Brød

Når man baker selv er det sjelden man velger å bare bake ett brød av gangen. Dette da det er lett å bake flere brød når man uansett har satt i gang prosessen. Brød holder ikke veldig lenge, så det kan være lurt å fryse ned noen av brødene når man først har bakt de.

La brødet hvile i romtemperatur til det har kjølt seg ned, og putt det i en frysepose. Ved å la brødet få hvile litt unngår du at dampen og fuktigheten i brødet blir med inn i posen. Putt så brødet i fryseren frem til du har behov for det.

Det er bare å huske på å ta opp brødet på kvelden før du trenger det, og brødet er klart for servering dagen etter.

Hold Brødet Ferskt

For å sørge for at de holder seg ferske er det lurt å også ta godt vare på de brødene du ikke fryser ned. Her kan det være lurt å benytte en brødboks. Brødboksen sørger for god luftemulighet, samtidig som den beskytter mot fukt.

Brødboksen gjør det mulig å lagre brødet uten å putte det i en plastpose. Dette gjør at du tar bedre vare på brødets skorpe slik at den ikke blir myk eller seig. Det finnes en rekke ulike brødbokser. Se en større oversikt her .

Om du baker brød selv, eller kjøper ferdig bakt brød fra butikken slik jeg oftest gjør, så er det viktig at man husker å kose seg med maten. Prøv deg frem med nye smaker og påleggskombinasjoner slik at du finner nye muligheter for gode frokoster.

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments

Noe av det vanskeligste med å kjøpe seg produkter fra Le Creuset er å bestemme seg for hvilken farge man skal velge. Ikke at det er noe problem å finne en fin farge. Le Creuset sitt utvalg består av sterke farger i alle valører. Problemet er at det ofte blir vanskelig å bestemme seg for sin favoritt.

Noen velger gjerne én Le Creuset farge og begynner å samle på denne. Dette gjør at man kan ha et matchende servise med nok av asjetter og tallerkener, samtidig som disse er i samme farge som gryte og stekepanne .

Andre er litt mer glad i variasjon, og ønsker å ha litt forskjellige Le Creuset farger alt etter hvilken anledning og hvilket humør de er i. Dette gjelder jo i første rekke rimeligere produkter som servise og kaffekopper, og ikke nødvendigvis grytene.

Årets Le Creuset Farge 2018

Hvert år lanserer Le Creuset en ny farge på deres produkter. Dette er en farge som prøver å fange opp årets trender, samtidig som de tilbyr nye variasjoner for å treffe et større publikum.

Årets farge har fått navnet «Provence » og er inspirert av lavendel åkrene i sør-Frankrike. Fargetonene går fra en mørk lilla farge til en lysere hvit lillafarge.

Le Creuset har tidligere også hatt lilla som årets farge. Dette var i 2010, men da var det en mørkere utgave der lillafargen gled over til svart.

Faste Farger fra Le Creuset

Selv om det hvert år lanseres nye farger fra Le Creuset, så er det en større gruppe med farger som har vært med lenge. Dersom du ønsker å velge én farge, og bygge ut samlingen din i årene fremover, kan det være lurt å velge en av de mer faste fargene. Dette så du har lenger tid til å bygge ut serviset og de andre produktene.

Noen av fargene har samtidig en større produktkolleksjon enn andre som du bare vil finne på en håndfull av utvalget fra Le Creuset.

De mest klassiske fargene fra Le Creuset er den røde Cerise og den oransje Volcanic. Videre kan du velge mellom farger som Rosemary, Coastal Blue, Ocean, Marseille, Caribbean, Citrus, Nutmeg samt flere ulike innen gråtoner fra hvit til svart.

Likes

Comments

Når man tenker på te, så tenker man gjerne på teposer. Teposer er lette å kjøpe inn, samtidig som de gjerne er rimelige i pris. Teposer er også lett å bruke. Putt en tepose i koppen og hell over varmt vann, eller putt et par-tre teposer i tekannen og la det trekke før du heller over.

For den mer avanserte tedrikker finnes det dog et alternativ. Man kan kjøpe ferske eller tørkede teblader i løsvekt. På samme måte som ved teposer finnes også te i løsvekt i et bredt utvalg av smaker.

Hva Slags Tetyper Finnes det

Det finnes et bredt utvalg av ulike tetyper der man kan brygge selv. Tebladene selges gjerne alene, men også i blandinger der teblader er blandet med tørket frukt. Hva med for eksempel grønn te blandet med tørket appelsin, sitron, aprikos og solsikkeblad, eller grønn kinesisk te sammen med roseknopper?

Man finner også ulike typer urtete, svart te, frukt te, alle i godt utvalg og i spennende variasjoner. Om du ikke har fått opp øynene for ferskbrygget hjemmelaget te har du mye å se frem til.

Hvordan Brygge Egen Te

Det finnes flere måter å brygge te på. Det mest åpenbare er tebryggere. Dette er klassiske tekanner som har et eget rom der man kan legge tebladene. Dette gjerne i en form for metallsil slik som disse fra Menu eller Eva Solo .

Metallsilen må kunne tas ut av kannen når teen er ferdig brygget slik at ikke smaken blir feil. Te skal som regel ikke brygges for lenge.

Et enklere alternativ til dette er å kjøpe en liten tesil. Dette er en porsjonssil hvor man putter en liten mengde med te i tesilen og så plasserer denne i tekoppen. Man kan la teen trekke litt før man tar den ut. Tesilen er lett å skylle og å holde ren.

En av utfordringene med tesil er at de gjerne er ganske små, og dermed ikke tillater at tebladene får lov å utfolde seg når de kommer i kontakt med vann. Alternativet her er et te-egg som gjerne er litt større enn de klassiske tesilene. Dette gir tebladene bedre plass til å romstere.

Et annet alternativ er å brygge teen rett i tekannen. Flere tekanner kommer med innebygget filter slik at tebladene og den tørkede frukten blir igjen i kannen når man heller. Da det ikke er ønskelig at teen skal ligge for lenge i vann er det ønskelig at man benytter hele tekannen relativt raskt.

Kos Deg med Nytraktet Te

Jeg håper jeg med dette har klart å inspirere litt til å prøve ut nye smaker og nye metoder for å brygge te. Te i løsvekt får man gjerne kjøpt på helsekostbutikker. Mange interiørbutikker og gavebutikker har også ofte et godt utvalg i ulike tetyper.

I større byer og på kjøpesentra finnes det også ofte te- og kaffebutikker hvor de har et bredt utvalg. Ved siden av dette finnes det også selvfølgelig en rekke nettbutikker som selger te i løsvekt.

Likes

Comments