Helgen har varit underbar !
Tog mig hem på torsdagen så blev en riktig lång helg. Vanliga turen va med mig så det blev signal fel mellan Mellerud och Säffle ! Blev försenad med 2,5 h så blev hem äta middag å slappa hemma med mamma. Vi hade tvår nya avsnitt av Blindspot, absolut en klart värd serie att se. Jag älskar action och kriminal serier å denna har Allt !

På fredagen åkte jag in och möte upp min vännina för att göra klart vår present till våran Gudson som vi skulle möta upp på söndagen. Det blev ett kollage av de djur man kommer att se på Kolmården, presenten är egentligen att vi ska bjuda dem på en weekend i Norrköping och då tar vi oss en liten trip till Kolmården.
Efter blev det lunch i mitticity innan hon skulle dra vidare på jobb. Jag tog mig faktiskt lite tid till att plugga lite mekanik, dynamik.
Kvällen spenderade jag med en annan väninna, vi hade planerat att gå på bio. Pitch Perfect 3 skulle vi ha sett men den hade slutat gå på bio i Karlstad så det blev att köpa hem mat och sitta å bara prata en massa.
Min vanliga tur kom även fram när jag skulle ta bussen hem. Jag hade ingen aning om att bussen ej gick över länstyrelsen just nu och ställde mig fint å väntade vid hållplatsen vid residenstorget. Å nej det kom ingen buss utan jag fick gå in å se att den gick en annan väg. Trött å frusen fick jag gå till busstationen å väntar ytligare 30 min. Lärdom av detta kolla alltid färden och anta inte att allt e som vanligt !

Lördagen var det dop på schemat. Ännu en vännina har fått dop å det var dags å döpas. Va super mysigt, å prästen i kyrkan hade nog druckit några extrakoppar kaffe denna dagen för han pratade super fort å super mycket, kanske doc va pga att han hade 25 min å prata på.
Tog mig en promenad ut till kyrkan innan dopet för att hälsa på pappa. Han hade blivit 59 år dagen efter på söndagen. Så jag passade på å vara där å prata lite med han och tända ett ljus innan dopet.
Som vanligt bokas varje minut upp när man är i Värmland så det va in till staden sedan på kvällen för att käka middag med ytligare en vän.
Har nog lyckas träffat en stor del av min vän skara denna helg.

Söndagen blev att mysa med min Gudson på Leos Lekland, blev hämtad 9.40 så vi var där innan det öppnade å kunde gå in innan det blev den stora rushen. Han blev glad för sin present doc är det svårt som 4 åring å ta in att det är en resa som ska göras. Men han älskade kollaget å hade hade super kul på Leos.

Helgen har helt enkelt varit precis som jag velat, fullt upp å massa kärlek. Detta man saknar nu när man sitter på tåget tillbaka till Göteborg. Men om 1,5 år har jag flyttat hem å man måste inte klämma in allt på en gång.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Spel beroende

Att spela spel eller tävla är något som ska vara rolig ett sätt att umgås. Men när går det över från en rolig lek till allvar och ett måste begär?

Spelberoende är ett beroende så som alkohol och narkotika är. Ett beroende som splittrar familjer.

Det som gör mig äcklad är all reklam om spel sajter. Reklam som lockar med sina free spins, sätt in 100kr spela för 400kr.

Jag kan inte förstå hur det kan vara okej att sända dessa då det inte är okej att göra reklam för alkohol eller tobak. Visste gör vi reklam med alkohol fritt från de kanaler som ej har sitt kontor i Sverige. Men vad som vissas borde ändå vara av intresse från staten.

Det är ett beroende som kanske inte är så uppmärksammat ! Men vilket beroende är det... känns som alla har lärt sig att har man problem är det en sårbarhet och så gömmer vi det eller låssas som att det inte finns. Hur kan man sluta med något som inte finns ? Eller hjälpa någon som lägger locket på och lossas att det inte existerar ?


Reklam som talar till ett beroende borde inte vara tillåtet ! De som tjänar pengar på människor beroende borde skämmas. Men allas intresse ligger endast i att tjäna mer pengar å vi har inte tid att titta upp för att se va som händer personen bredvid oss.


Jag vet att världen alltid kommer styras äv pengar, men att ha möjligheten att tjäna på att människor ska fastna i beroende borde stoppas. I alla fall genom samvete.

Likes

Comments

ÄNTLIGEN ska jag åka tillbaka till Thailand !

Det är nu 4 år sedan jag tog min "lilla" ryggsäck och flög ner till Bangkok. Under min resa hade jag turen att se Australien, Laos, Malaysia, Indonesien och Thailand. Ända sedan jag kom tillbaka hem till Sverige har jag sagt att jag vill åka tillbaka till värme, uppleva riktig Värme igen. Värme som värme själen ! Å nu har jag lurat ut min mamma på denna tur.

Sist jag reste var det många av mina drömmar som gick i uppfyllelse och en av dessa var att få bada med delfiner. Vi åkte och först fick vi se en delfin show och sedan gick vi simma med 3 olika delfiner, det tog hela dagen. och drömmen gick i uppfyllelse som man haft med sig sedan man var ca 6 år.

Denna gången blir det nog ingen delfin bading om de inte kommer fram när man är ute och dyker. Vi har väl inga spikade planer, jag skulle som sagt vilja dyka åter igen och göra en tatuering. Men man vet aldrig vad livet serverar, så det är bara att luta sig tillbaka och se vart livet tar en.

Likes

Comments

Igår var det jobb, plugg och utgång på schemat. Men på jobbet satt jag och en kollega och diskuterade system i samhället. Tidigare har jag aldrig hört någon prata om detta och undrade vad hon menade. Det tog fram massa nya tankar och funderingar. Det kom ifrån att vi diskuterade #ihave och #metoo och att jag hade hört att vissa gay personer också delat med sig av sina övergrepp, men pga att de var män fick de inte dela sina historier. Detta tycker jag var mycket underligt, varför skulle inte de få dela med sig av sina upplevelser. Är det mer illa att bli utnyttjad bara för att man är tjej ? Är det inte illa nog att man varit med om ett övergrepp, ska vi nu bestämma vem det är mest synd om. Ska vi inte stötta varandra ?

Hon berättade iaf för mig att när vi var små och en pojke kom och ryckte oss i håret eller tafsade lite gran, sprang i omklädningsrummet och tjuvkollade fick man alltid förklarat av lärarna att; "Det är ju för att han gillar dig!" eller "Boys will be boys!". Alltså lär vi barn i unga år att pojkar får bete sig lite som det passar pga att de kan inte rå för det. Vad är det ger det för signaler ? Alla människor provar ju alltid gränser för att se hur långt man kan gå innan någon säger NEJ, detta är inte okej !

Jag blev faktiskt rätt ställd, har aldrig tänkt på detta innan. Att vi lär vår barn att detta är en norm, någon som alla gör och råkar ut för och det är okej ! Jag hoppas att ju mer info vi får om detta att vi faktiskt börjar tänka om, vi har eller ska kanske skaffa barn i framtiden. Ta bart denna norm och förklara för dem att detta är fel !

Likes

Comments

Fredag kväll och tentan är om 4 dagar, det är exakt rätt dag att ta upp min ide angående att starta en blogg.

Under sensommaren/hösten har jag fått varit "försöks kanin" till en kvinna som utbildar sig till personlig coach. Så min bästa tjejkompis kompis var en av dessa och behövde två som skulle vilja vara "kunder" eller vad vi ska kalla det. Och jag var helt på, har tänkt de senaste åren att böja i samtalsterapi men vill ha mer råd och faktiskt utvecklas inte bara "gnälla" om mina problem. Jag ville bli "FRISK" eller sluta vara så destruktiv.

I September var första samtalet och jag blev så glatt överraskad fast det har med att inte få råd utan att komma till egen insikt. det är precis vad som har passat mig, att fundera på varför man tänker på ett sätt eller hur man kan se på saker från ett annat håll. I tisdags vara sista gången vi skulle prata och jag kommer sakna mina stunder att prata med någon som har en sån insikt och förståelse. Men jag hoppas verkligen att jag bär med mig detta jag har lärt mig under dessa veckor och använder mig av det. Är ju 27 och senil så vi håller tummarna.

För 5 månader och 4 dagar sedan min pappa lämnade oss, jag satt mitt ute på Atlanten på min praktik och fick samtalet från min mamma. Jag har aldrig förlorat någon och det var min pappa som skulle gå först. Efter att ha kämpat hela sommaren med städning, räkningar, bouppteckning m.m. kom denna coach in i mitt liv och hjälpte mig igenom mycket av sorgen jag bär med mig. Det är så kort tid som gått och inget kommer att bli som innan men jag ska göra allt jag kan för att ta mig framåt, även om det är en millimeter i taget.

Likes

Comments