Så er jeg tilbage! Sådan noglelunde.

De seneste par uger har været mere end stresset, sjove og spændende, men stressende. Men se på den lyse side; Nu har jeg en hel del at fortælle, og en del billeder at vise!

Så lad os starte hvor vi endte sidste gang; nemlig ved skuespillet. Vi har endelig fået billeder fra stykket og fået tilsendt en næsten to timers lang video af hele showet. Jeg var så heldig at jeg fik lov til at poste den så den vil blive postet i en anden opdatering senere her på ugen. Men selvfølgelig er der også alle billederne, så her kommer nogle af dem:

Savner det så frygtelig meget, men det gode er at stadig har drama timer med de fleste af dem. Fantastiske mennekser at arbejde sammen med og vi havde det så skide sjovt!

Der er auditions for et kommende stykke i januar som hedder Millie (en musical så vidt jeg har hørt) som jeg selvfølgelig vil gøre mit bedste for at komme med i :)

Men lige til det lidt mere seriøse:

Jeg har lagt mærke til at jeg for det meste kun skriver om alle de gode ting og ikke om de dårlige. Misforstå mig ikke, men den her tur på 10 måneder kunne jo ikke kun være 100% perfekt, og vi/jeg kan ikke ignorere at der er sket en del dårlige ting. Jeg vil ikke side og skrive dem alle ned, men lad mig sige det på den her måde: Drama og atter drama, karakterer og prioriteter har været en stor del af min hverdag de seneste 2 eller 3 måneder. Jeg behøver ikke sige så meget omkring det, fordi drama er drama og det ved vi alle hvad er, fordi hallo det er high school så det er ikke drama frit. Karaktererne har jeg det virkelig svært med her for tiden, og jeg finder det mærkeligt fordi jeg forstår alt hvad der sker osv. også er der så lige eksamen de her dage så der er selvfølgelig mere stress på nu. Skal til mine sidste 3 eksamener her imorgen fredag den 22 dec. ønsk mig held og lykke.

Men lad os skifte emne igen, til alt det gode fordi det er hvad der sker for det meste når jeg ikke er ked af det eller stresset. Har fået nogle af de tætteste venner herover og det er helt utroligt at se hvor meget vores venskab har vokset over kort tid, og jeg kan ikke lade vær med at tænke på hvor meget jeg kommer til at savne dem når jeg tager afsted om 5 måneder.

Vi har mig og Payton TV

Payton er en yderst sød person og super sjov at være sammen med. Hun er lige taget på jule ferie til Seattle, og savner hende allerede men hun kommer jo tilbage snart. Det er bare det at hun er den anden del af mig. Hun er interreseret i Norge og flytter dertil efter hun er færdig med skole. Eller det er det hun har planlagt. Der er bare mange ting vi deler og jeg er glad for at have mødt hende.

Også er det mig og Athena TH

Hun gør alt for at lære dansk i øjeblikket og jeg kan være mig selv og mere til omkring hende fordi vi har været igennem noget der ligner hinanden og går også igennem noget af det samme her for tiden, så hun er den person du altid kan gå til uanset problem og hun vil ikke dømme dig. Er så glad for at have hende ved min side.

Også er der Randy(TV) og Ryan(TH)

Jeg mødte dem begge efter skuespillet og vi alle tre klikkede med det samme. Man kan kalde os de tre musketerer fordi vores venskab er fandme godt, og jeg kan ikke se min hverdag uden dem. Du kan snakke med dem om alt, og der er ikke så meget at sige ud over at jeg føler mig mere end tryg omkring dem, jeg ville bare nævne dem fordi de gør mine dage gode!

Så er der selvfølgelig også det frivillige arbejde. Jeg stod i 5 timer i bod til Asian Festival Arizona og skulle prøve at finde værtsfamilier til næste års elever. Jeg stod i bod sammen med Karly fra Hongkong og det var super sjovt. Jeg blev fortalt at hvis du finder en familie, som faktisk hoster en udvekslingsstudent, bliver du tilsendt $100, og jeg tror jeg fandt en eller to familier der vil gøre en stor indsats for at være værtsfamilie.

Men her er lige et billede fra dagen:

Nu skal vi heller ikke lige glemme at det var min første Thanks Giving. Jeg tror jeg havde skabt mig selv et helt andet billede omkring hvordan en Thanks Giving er pg.a film osv. Jeg var blevet lidt skuffet over hvordan vi holdte det, men jeg var åben for det hele alligevel, også maden. De har noget der hedder Sweet potatoes hvor de propper brun sukker og skumfiduser ovenpå. Det var altså ikke lige min favorit... Men det med at jeg har skabt et billede omkring det gjorde jo at jeg blev skuffet, så lad vær med at tro for meget på hvad de viser i amerikanske film.

Det skal også lige nævnes at jeg havde lavet havregrynskugler som en lille snack til dagen, og de fleste af dem kunne godt lide dem, det er jo en dansker ting.

Det ændre dog ikke på at dagen var helt fantastisk og super hyggelig, fordi det er jo en dag man er sammen med sin familie og takker for hvad man er glad for. Hvilket føre mig til bordbøn.

I min værtsfamilie gør de det aldrig før mad osv. men lige på Thanks Giving gjorde de det, og jeg vil ikke lyve: jeg var ret spændt fordi jeg fik lov til at sige en bøn også. Ja jeg var spændt fordi det er det man høre så meget om; at amerikanere altid ber bord bøn, så da vi endelig gjorde det var jeg glad for at det var mig der også fik love at sige den.


Nå men, jul er lige rundt om hjørnet og har nogle gaver jeg stadig skal have pakket ind. Min værtsfamilie holder jul på lørdag den 23, istedet for mandag den 25 pg.a min hostsøster og bror (Kirsten og Andrew) skal arbejde jule morgen. Jeg må nok sige at det er helt mærkeligt at holde det på en hel anden dag end normalt, også en helt helt anden dag. Det er lidt forvirrende, men sjovt nok alligevel.

Nu har jeg ikke mere at skrive om men det blir der nok engang næste år, men indtil da: Glædelig jul og godt nytår til alle!

​.​                                           .

Opdateringer når jeg lyster/hver uge

-Del gerne med en du kender som selv vil være udvekslingsstudent-

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Så er jeg tilbage igen. Sådan nogle lunde. Som jeg sagde for et par uger siden så er der ikke sket så meget, det er det stik modsatte denne gang. Jeg har haft så meget om ørene at jeg ikke har haft tid til at opdatere jer, jeg har ikke engang haft tid til at skype med hverken familie eller venner. Så jeg undskylder lige til jer alle som har prøvet at komme i kontakt med mig i de seneste par uger. Det skal dog lige nævnes at det er da bedre at jeg ikke opdatere fordi jeg har det skide skægt ;)

Men lad mig da lige fortælle om hele grunden til at jeg har været så inaktiv på nettet men aktiv i den virkelige verden:

Først og fremmest fik jeg overstået skuespillet. Jeg er ret trist pg.a at det er slut fordi hele caste var blevet så tætte og mange af dem er Seniors hvilket vil sige at det måske var deres sidste stor show inden de skal på college og måske flytte til en ny stat og alt det der. Jeg er dog også ret glad at det er ovre pg.a hvor lang tid vi arbejde på det til klokken fem, nogle gange til klokken seks, syv, helt op til klokken ni. Det var ret stressende, men de fem shows vi havde på de fire dage var bare nogle af de bedste! Vi gav den maks af alting, og efter sidste show er jeg faktisk blevet meget tættere med mange af personerne fra stykket som jeg nu har hængt ud med i de seneste par weekender, men det kommer jeg ind på om lidt.

I skal da lige nyde et billede af os alle:

De første par uger, en måned eller der omkring, brugte jeg for det meste mine weekender hjemme eller ude med familien. Det var selvfølge også sjovt, men man savner altså at være i kontakt med unge mennesker som man normalt også selv hænger ud med i skolen. Som jeg var ved at forklare længer oppe så er jeg jo blevet venner med flere af dem fra skuespillet, så selvfølgelig har jeg været ude og hænge lidt ud med nogle af dem i parkerne og på f.eks Wendy's. Det der var mest mærkeligt er at de giver mig et lift, i deres bil! I ved sikkert alle at man kan køre bil når man er 16 år i USA, det ændre bare ikke på at det 'mærkeligt'. Altså det er unge mennesker der køre bilen og det går altså nogle gange vildt for sig. Men kæft det er altså sjovt! Højt musik og alt det der du nogle sinde ser en ung person gøre, bare i en bil. Det er altså der der er sjovest synes jeg, fordi hallo det får man altså ikke lige lov til med en voksen i bilen! Men her på det seneste har jeg fået den vane med at hænge ud med de to samme personer hvor de henter mig, det kan enten være at de køre mig til skole eller henter mig om aftenen også tager vi ud og spiser. Det er super hyggeligt.

(TV) Her er et billede jeg tog fra den ene bil til den anden. Det skal lige siges at vi havde fået pause fra showet og derfor er der stadig makeup på. Det var skide skægt den dag.

(TH) Efter sidste show havde vi noget der hed et cast party. Vi sad sådan set bare et par stykker fra holdet omkring bålet og lærte hinanden lidt bedre og kende.

Halloween kom så lige bag-efter. Skolen opfordrede så mange elver så muligt at klæde sig ud i skolen, så selvfølgelig gjorde jeg det. Jeg er her sammen med Payton(TH) og Annalina (M) vi tre er blevet meget gode veninder på kort tid

Det ser ikke ud af meget, men Payton er klædt ud som Richie fra filmen 'IT'

Annalina er en hippie! (Det passer meget godt til hende fordi sådan er hun normalt)

Og jeg er Eleven fra serien 'Stranger Things'

Også selvfølge har jeg fået nogle flere tætte veninder og venner, som jeg også bruger min tid meget med nu. Jeg er meget glad for at endelig at kunne sige at hey Payton spurgte om jeg ikke vil sove hos hende i weekenden, eller jeg snupper lige noget mad med et par af vennerne efter skole kommer hjem klokke fire hvis det er okay? Jeg har ikke endnu ikke fået et nej, så i mine øjne er jeg på vej til et teenage liv som en hver anden amerikaner.

Som f.eks det her er fra idag 14/11 hvor et par venner og jeg tog til butikken 'Daylight Donuts' super hyggelig dag.

​Jeg har også tænkt mig at lave et album herinde på bloggen hvor jeg bare ligger få billeder op til dem som ikke er på instagram. Men jeg vil vende tilbage igen når der er flere spændende ting at fortælle om. I er meget velkommen til at stille spørgsmål til mig på min mail: kirhausted@gmail.com , fordi jeg ved der er nogle familie medlemmer derude som måske gerne vil ha svar på ting de undre sig over, så ja skriv endelig. 

Vi seeeees

.​                                          .

Opdateringer når jeg lyster/hver uge

-Del gerne med en du kender som selv vil være udvekslingsstudent-

Likes

Comments

Der er så lige gået en hel måned uden nogle opdateringer. Grunden til denne ingen opdaterings periode er fordi der faktisk ikke er sket så meget udover at jeg først er kommet hjem hver dag mellem klokken seks og syv. Det har været lidt stresset op til idag den 25 Oktober, det er nemlig idag at vores show 'Peter and The Starcatcher' har premiere. Det er så vildt! Hele oplevelsen har været super fed og hele castet har fået et fedt venskab og vi har det alle sjovt i selvskab med hinanden. Men det har været stresset fordi at jeg hver dag skulle stå op klokken syv, være i skole fra otte til tre of eftermiddagen, også var der jo lige øvelse på stykket bagefter indtil klokken seks og nogle gange syv. Det ville sige at jeg først var hjemme klokken halv syv også var det lektie tid. Så ja, derfor har der ikke været opdateringer i denne måned.

Showet forløber fra den 25 Oktober til den 28 Oktober. Jeg er så spændt på hvordan det kommer til at gå idag! Der vil komme opdateringer på showet så snart jeg for billeder fra det.

Men det er ikke helt sandt at der ikke er sket noget i de seneste uger, det bare mig der ikke har haft tid.

Her i søndags den 15 Oktober tog min værtsbror, søster, far og jeg på vandre tur. Hvad stedet hedder kan jeg dog ikke lige huske, men nøj det var varmt. Vi var oppe på de 95*F, altså 35*C. Det er altså alt for varmt at gå i bjergene. Men stadig helt fantastisk at se omgivelserene.

Billede: Ayrik(TV) Kirsten(M) også mig(TH)


Vi tog så hele familien afsted, hostfar, hostmor, søster, bror og selvfølgelig også mig, afsted til Arizona State Fair. Hver stat har et karneval, så Arizona har sin egen også. Det var mega sjovt, fantastisk at se og opleve.

Der er ikke meget andet at sige end at der vil nu komme opdateringeringer mere ofte nu da showet snart er ved sin vejs ende. Tak fordi i alle har været tålmodige, og vi ses nok engang i næste uge.

​.                                                    .

Opdateringer hver uge

-Del gerne med en du kender som selv vil være udvekslingsstudent-

Likes

Comments

Den 26 September klokken 21:48 begyndte en helt fantasik koncert i hovedestaden af Arizona, Phoenix. Kaja, en anden udvekslings students fra Polen som også var på bloggen i Uge 1 , tog med da hun også rigtig gerne ville se Imagine Dragons. Det var helt fantastisk, så hvis nogle af jer selv har lyst til at tage til koncerten til deres Europa tour, vil jeg helt klart anbefale det!

Her står Kaja og jeg oppe i Nosebleed section hvor vi havde fået nogle helt vildt gode pladser selvom det var langt væk.

Jeg kan simpelhen ikke beskrive oplevelsen, det var bare en helt utrolig stemning. Det var bare tanken om at alle var samlet et sted for at se en gruppe på 4 personer. Desuden var det også helt fantasik at høre os alle synge med som i kommer til at se i videon nedenunder. Advare jer på forhold at, ja man kan høre mig skrige, men det er der ikke noget at sige til fordi jeg var super glad og følelsesslaget da koncerten gik igang.

Uge 9 updaten kommer op om ikke så længe.

Men vi ses så længe

. .

Der kommer opdateringer hver uge

-Del gerne med en du kender som selv vil være udvekslingsstudent-


Likes

Comments

De seneste to uger har gået virkelig hurtigt og nu er vi ved at gøre en ende på 2. måned. Siden de har gået så hurtigt har jeg valgt at samle uge 7 og 8, som i nok kan se, i et blog opslag.

Lad os starte med uge 7:

Ugen op til weekenden var sådan bare ren skole hvor der ikke skete så meget, men så kom den ventede weekend og den var super fed!

FREDAG: Det var dagen før Homecoming, aka hoco, dette betyder at der fredag aften den 15/9 var Homecoming game på min skole. Det var min første Americafootball skole kamp, og det er et minde jeg aldrig vil fortærer. Sikke en energi og sikke et godt sammenhold der var. Jeg har aldrig været den største Football fan eller geni til alle de regler osv., men bare det med at være tilskuer var helt fantastisk. Homecoming kongen og dronningen blev kåret. Ud fra de 6 nominerede blev Jarred, spiller på footballteamet, konge og Anaya, som er en helt igennem sød person (har historie sammen med hende) og fashion ikon, blev dronning. Jeg fik ikke fat i modstander holdets navn, men jeg ved at vi vandt stort over dem, nemlig 36-15!

Her får i en rigtig amerikansk pose fra efter kampen:

LØRDAG:

Lørdag den 16/9 2017 var Homecoming aften, en one time experience for mig. Jeg havde glædet mig til den her dag i lang tid og det var noget af det bedste at opleve med sine nye venner og veninder.

Som noget helt specielt fik jeg chancen for at danse med homecoming kongen, hvilket er meget specielt åbenbart. Dagen derpå gjorde jeg mig klar med mine to rigtig gode venner Athena (tv) og Evening (th)

De er to super søde personer som er meget intreseret i Danmark og bliver ved med at 'tvinge' mig til at snakke dansk til dem, det er ret sjovt at se deres ansigts udtryk når jeg siger bare det mindste på dansk. Selvom det var en skide god aften, kom den jo til en ende ved 10 tiden. Vi 3 piger, Athenas kæreste og nogle andre venner tog derefter på DQ (Dairy Queen) for at få is. Det var super hyggeligt!

SØNDAG:

Så kommer vi til den sidste dag i ugen hvor vi kørte ned til Tucson, som er en 2 timers køretur, fordi vi skulle være med til at fejre nogle venner af familien som lige har overtaget en kirke.

Jeg har aldrig været en kirke person, men hold da op hvor var jeg blæst helt væk af det der skete. Noget, i følge min mening, var lidt for meget og overdrevet, men bare det der med at se så mange folk der har den samme tro til en mand. Det var helt utroligt at se.

Hele gudstjenesten stratede med et 12 minutters musik nummer hvor vi alle stod op og sang. Hvad jeg lagde mærke til mange af gangene, hvor der var nogle lunde stille, kunne man høre forskellige personer rundt omkring sig bede og takke gud. Det kunne være længere bønner eller bare "Thank you god for the happiness you've given my familiy, thank you"

Som jeg sagde før: Helt utroligt, især under velsignelsen af den tideliger præst og den nye præst. Som i kan se (på billedet) har alle deres hænder rettet mod det nye og gamle præstepar, hvor de bad og sendte dem lykke på vejen. Jeg blev jeg helt glad indeni af at se det.

Uge 8 var ren og skær skole og en smule planlægning til hvad der sker imorgen, hvilket vil få en opdatering senere hen ;)

Jeg var dog her i lørdags ude med et par venner og se IT i biografen. Den kan sagtens anbefales! Men det der med biografer herover er virkelig det man kan kalde lazy bio. Du kommer ind, køber billetter, måske køber lidt snacks til filmen, du finder det sæde, og hvad gør du så? Jo du trykker på en knap og biografsædet ligger sig ned så du kan ligge ned imens du ser film. Det er ret dovent, men ret fedt alligevel.

Nu er uge 9 allerede begyndt, så den skal jeg ud og opleve

Vi ses

​.                                                            .

Der kommer opdateringer hver uge

-Del gerne med en du kender som selv vil være udvekslingsstudent-

Likes

Comments

Jeg har fået mange spørgsmål fra både bekendte og andre bloggere herinde fra om sådan nogle basic ting som hvordan skolen er/foregår, eller hvordan jeg kommer til og fra skole, eller bare om jeg har pligter i hjemmet.

Jeg vil nu gå igennem de mest stillede spørgsmål, en efter en, og forhåbentlig er der også andre der måske har undret sig over det. Så lad os springe ud i det.

Hvor er jeg i USA?

Jeg er i staten Arizona, i byen Mesa. Mesa har en popularition på 484.587, hvilket er den trejde største by i Arizona, og er meget størrer end hvad jeg er vandt til hjemme i Danmark. Mesa ligger 32 km væk fra Phoenix som er Arizonas hovedestad. Mesa, og Arizona generelt, er en meget varm stat. I løbet af i dag den 11/9 2017 har temperaturen været oppe på de der 47 grader celcius. Jeg blev fortalt at temperaturen ville falde her i løbet af September/October, indtil vider er den ikke faldet under de 40 grader om dagen. For at i kan få en fornemelse af hvor jeg er, her har vi et fint kort:

Hvad er mit klassetrin og klasser?

I USA har de klasse trinende:

-Freshman / 9. Klasse

- Sophomore / 10. Klasse

- Junior / 11. Klasse

- Senior / 12. Klasse

Det var rigtig meningen at jeg skulle være Sophomore da jeg jo er gået ud af 9. klasse i Danmark, jeg blev dog sat på som Junior i stedet. Niveauet er lidt højere og der bliver selvfølgelig sat store krav til dig nu hvor du er en af de store børn. Niveauet er faktisk ikke så slemt i de klasser jeg har, som er:

- Video Production

- American History

- Body Anatomy

- Junior English

- Beginning Acting

- Geometry

I junior English skal vi i næste uge opføre et Shakspear stykke kaldt The Tempest, hvilket jeg faktisk havde håbet på fordi det er så Amerikansk. Det var på en måde et must do at opføre et stykke af Shakespear.

Skole og transport

Skolen jeg går på hedder Dobson High School. Den ligger 2,7 km hvor jeg bor så jeg kan sagtens cykle til skole, jeg vælger dog at lade hver med at cykle i skole. Hvorfor? Om morgen er der nok omkring de 28/30 grader hvilket man sagtens kan holde ud på cykel. Men når man så skal hjem; der er temperaturen steget og man cykler med solen i nakken 2,7 kilometer. Det er altså ikke sjovt! Derfor står jeg op hver dag klokken seks for at køre 06.50. Min værtsfar køre så først min værtsbror, Ayrik, i skole da hans skole ligger længere væk end min. Jeg bliver sat af et stykke væk fra skolen og skal kun gå 2 minutter før jeg står ved hovededøren.

Skolen starter klokken 8:00 hver dag, undtagen onsdag hvor den starter 8:30. Den slutter dog alle dage klokken 3.00.

Nå men her er skolens logo:

Skolen har 2500 elever. Herunder er der også handicappede elever og elever med specielle behov. Ja, handicappede går her også, hvorimod i Danmark ville de gå på en skole for dem selv. Her kan du sagtens gå i klasse med nogle af dem der har specielle behov eller en af dem der sidder i kørestol. Alle er meget søde og respektfulde overfor hinanden og især overfor de handicappede og dem med specielle behov.

Skolen er meget stolte af dem selv, og det er alle skoler sådan set, min skole har Dobson pride. Alt er blåt og sølv favet siden det er hvad skolens logo er. Vi har trøjer, pandebånd, armbånd osv. med Dobson's 'Head, heart and horseshoe'

Head: Fordi at vi tænker med hovedet og det er det vi altid brug og skal bruge i fremtiden, det også hjernen de udvikler her på Dobson, og de går meget op i uddanelse

Heart: Hjertet bruger du når du er sammen med dem du holder af, du tænker også med hjertet. Og det bygger Dobson's klasser og skolen generelt på. De giver alle en chance.

Horseshoe: Det er lykke til alle og deres fremtid, plus så er Dobson High Schools logo en Mustang (hest, som vist på billedet) og heste har jo hestesko på

Sport

Jeg er i gang med at søge ind til Softball teamet som er en efterårssport. Det kræver meget papirarbejde, sundhedstjek og fysiske teste som at i og løber. Det kræver meget mere bare at komme ind i sporten, og hvis du ikke kan det, eller det, så er det bare trist så er du ikke med. Men lad os dog håbe jeg kommer med!

Familie + pligter

Jeg bor hos en familie med en mor, far og lillebror. Jeg har dog også en storebror og storesøste som begge er flyttet ud af huset men kommer ofte på besøg. Jeg fungere rigtig godt med storsøsteren, og vi har haft nogle pige dage hvor vi f.eks har været i biografen for at se Annabelle The creation, og her i forgårs var vi ude og få lavet negle siden Homecoming er her på lørdag. Man skal jo se lidt ekstra formel ud. Broren er allerede som en lillebror for mig, nogle gange irriterende, nogle gange bliver vi også sure på hinanden, men ellers har vi det super sjovt sammen.

Moren snakker jeg rigtig meget med hvor jeg deler alt med hende, og ligeså med hende til mig. Det er super hyggeligt og vi sad her den ene dag og snakkede om Danmark, siden de er meget interreseret i det, også snakkede vi om hendes job og gamle minder før de flyttede til Arizona. Vores samtaler kan sagtens ende med at tage to timer, men jeg brokker mig ikke fordi det er super dejligt at tale med hende. Desuden så får jeg også øvet mit engelsk endnu mere.

Faren er min go to mand hvis jeg har skole problemer, venne problemer eller hjemve. Han giver sin fulde mening om hvad han synes om siturationen, også må jeg jo selv bestemme om jeg vil tage hans råd til mig eller ej. De er sådan set alle sammen nogle man kan tale om alting med.

Faren er også den mest strikse. Hver anden dag skal mig og min bror tage opvasken. Her kan du ikke komme på nogle små undskyldninger hvorfor du ikke kan, du skal bare gøre det. Opvasken kan sagtens tage en time til to, men det skal jo gøres så bare kom i gang. Altså jeg har ikke noget imod det da jeg gerne vil have at køkkenet skal se pænt ud, plus så siger faren at hvis der ikke ser clean ud, så laver han ikke mad til os. Vi ved godt han joker.

Derefter står det på lektier. Har fundet ud af hvis du bare aflevere din opgave til tiden, kan du trygt stole på et syvtal i dine karakterer. Hvis du så har lavet det rigtigt; ja så får du selvfølgelig en meget større og bedre karakter. Det lyder nemt, og det er det også, men du har okay mange lektier for og du skal nå dem alle til tiden.

Sporget

Mit engelsk er blevet meget bedre, jeg kan nu tale rigtig hurtigt uden at jeg glemmer eller hakker på nogle ord. Jeg får også tit komplimenter på min accent.

Ligesom i Danmark bliver der brugt slangs dag ind og dag ud. Det er helt okay at spørger hvad han eller hun mener med det, og jeg plejer altid lige at udpege at jeg er udvekslingsstudent så de ikke kommer til at kigge mærkeligt på mig.

Du lære hurtigt at følge med i deres sprog, de taler nemlig rigtig hurtigt, men efter et par uger kan du sagtens følge med. Der er dog få gang hvor du lige skal bede dem at sige det igen og lidt langsommere, og det gør de gerne. Hver ikke bange for at spørger om det.

CCI Greenheart

Jeg er en del af denne organisation kaldet CCI Greenheart som er frivilligt arbejde. Under mit udvekslingsstudenter år skal jeg, ligesom alle andre som er udvekslingsstudenter, fuldføre frivilligt arbejde. Som jeg skrev i mit forrige blogopslag, var jeg med til at sende 200 kasser med mad til sultne børn i El Salvador. Det var en super god oplevelse.

Jeg vil ikke skrive så meget om det lige nu da der er meget information omkring det hele.

Jeg håber det var svar på jeres spørgsmål

Vi ses lige om snart!

. .

Der kommer opdateringer hver uge

-Del gerne med en du kender som selv vil være udvekslingsstudent-

Likes

Comments

Der er gået endnu en uge, hvilket vil sige at der er en uge til Homecoming! Jeg er så spændt! Jeg har fået købt min kjole, sko, smykker og er i øjeblikket ved at finde ud af hår og makeup. (Der kommer billeder senere hen)

Der er ikke sket det helt store i løbet af den her uge, udover at jeg i går sammen med en hel del andre folk havde meldt os til det frivillige arbejde hos Feed My Starving Children . Vi fik i alt sendt 200 kasser afsted til El Salvadors sultende børn, der er nu 182 børn der kan få mad i et helt år! Her har vi min bordgruppe, hvor 3 andre udvekslingsstudenter også var med i.

Så ja, det største er ikke sket i løbet af ugen, men jeg vil senere her i dag svare på nogle af de spørgsmål mange har stillet mig omkring skole og miljø :)

Vi ses

.                           .

Der kommer opdateringer hver uge

-Del gerne med en du kender som selv vil være udvekslingsstudent-

Likes

Comments

Så er vi kommet til en ende i August. Det vil sige at der nu kun er 9 måneder tilbage af mit år herover.

Hver eneste dag sker der noget nyt. Man møder en ny person, smager noget nyt, lære noget nyt, ser noget nyt, bare generelt at lære, se, smage og tale i en ny kultur.

Jeg vil starte med at opdatere jer på mit teater stykke som jeg var gået til audition på. Jeg kom med! Det er dog ikke en stor rolle jeg har fået, hvilket gør mig lidt trist, skal bare være baggrunds person men få linjer. Men det er da en start! Jeg skal nu hver dag, undtagen tirsdag, være i skole til klokken 5 for at øve på min lille rolle. Stykket hedder Peter and The Starcatcher, det er en baggrundshistorie om hvordan Peter Pan blev til Peter Pan. Vi gennem gik hele stykket igår, det er sjovt men følelsesslaget stykke. Forestillingen er fra den 24. September til den 28.. 4 dage, 5 forestillinger. Det blir spændende!

Homecoming er også lige rundt om hjørnet. September 16th, Alice in Wonderland theme. Til at starte med troede jeg selvfølgelig at man skulle have en date, jeg flippede helt ud fordi jeg slet ikke er kommet tæt nok på de venner jeg har fået indtil vider. Pigerne sagde at man ikke behøver en date og at man normalt bare tager afsted med sine venner, det er mere Prom (som er i Maj tror jeg nok) som er mere 'du skal have en date!'. Blev helt lettet der for vil jo ikke gå glip af Homecoming! Derfor har jeg en aftale med nogle af mine pigerne at vi skal ud og købe kjoler, og nu hvor det er et Alice in Wonderland tema skal man self have blåt på. Blå er også skolen farve, så det er nok derfor de også har valgt det.

Nu hvor der er gået en måned er det med at være exchange student ikke så spændende mere for Amerikanerne. Du er på en måde en del af flokken. På det her tidspunkt er det en god ide bare at give komplimenter til din side makker, måske lave en lille samtale med personen overfor dig, smile på gangen til en forbigående elev, stil nogle spørgsmål! Jeg har her den sidste uge stillet mange spørgsmål og derefter fået mange nye personer at kende. F.eks. spørg en person som du synes du vil klinge godt med, en person du har lagt mærke til i timerne, spørg dem og de kan hjælpe dig med at finde hvor vi er i teksten, eller giv dem en kompliment omkring deres hår eller noget ligende. Hvis du giver dem komplimenter stille og roligt og de tager pænt imod dem, kan du begynde at stille spørgsmål om de er Freshman eller Senior etc.. Spørg dem om hvad deres valg fag er, eller hvor lang tid de har gået på skolen. På den måde kan du lære deres personlighed at kende, bare husk at lytte efter og have øjenkontakt med dem så de ved at du er interesseret i dem. Amerikanere kan nemlig godt lide at snakke om dem selv. Bare læg mærke til om de overhovedet er interesseret i dig. Bare nogle få råd.

Som jeg har sagt mange gange: De giver en masse komplimenter. Dem ude på gangen som du aldrig har set før giver komplimenter, din klassekamerat giver dig komplimenter, pigerne på badeværelset giver dig komplimenter. Hvor jeg vil hen med det her er at i løbet af de sidste 2 uger har den her dreng fra min historie klasse, ikke givet mig andet end opmærksomhed og komplimenter. Jeg bliver helt glad når jeg ser han er i skole. Vi hænger meget ud i frikvarteret, og vi taler om både ham og mig. Det virker lidt mærkeligt nu hvor jeg har en kæreste hjemme i Danmark, men han har en super sød personlighed og være måde. Det var så her i mandags hvor jeg kommer ind i historietimen og læren kommer ned til min plads og rækker mig en rose. Det er meget normalt at piger får roser/blomster generealt af kærester, venner eller beundre. Der står ik hvem det er fra kun 'from: admire' Ved jo ikke om det er ham fra historietimen, eller en hel anden....

Det her jo USA, så hvordan er maden? Altså der er fastfood steder overalt. Taco Bell, KFC, McDonald's, Sonic og sådan noget. Jeg havde virkelig troet at jeg ville komme til at tage på herover, men næh nej! Min værtsfar laver selv mad, og det smager så godt! Bortset fra de søde bønner han laver, det er ikke lige just min favorit.... Men p.ga at faren selv laver mad er jeg gået ned i bukse størrelse! Er ret stolt over mig selv :)

Skrev i min sidste blog, Klik her , at jeg havde hjemve. Det plager mig ikke så meget mere! Jubi! Jeg var fokuseret på skolen og at være sammen med min værtsfamilie at jeg, næsten, glemte alt om Danmark. Jeg skriver næsten hver dag med nogle fra DK, men det påvirker mig slet ikke, det er det der med at Skype med dem der er påvirkende. Jeg har snakket med mig selv om det nok er bedst at cutte ned på at Skype så meget med kontakter hjemmefra. Det fik jeg jo også at vide for lang tid siden, men det påvirkede mig jo ikke på det tidspunkt, men har besluttet mig at Skype med venner/familie hver anden weekend, og måske nogle få gange hver weekend. Hvis nogle vil Skype med mig, bare for at sige hej eller ligende, så skriv til mig på Facebook Klik her og i vil få min Skype.

Jeg har lavet en lille video for hvad der er sket siden jeg landede i New York til her idag. Det er ikke noget specielt, men det er bare for at i kan se hvad der er sket i løbet af den seneste tid med billeder og videoer så i ikke skal forestiller jer hvordan det ser ud: Nyd den :)

Så er der kun 9 måneder tilbage! 39 uger! 276 dage!

Der er en del af mig der glæder mig til at komme hjem, men det er jo kun fordi jeg stadig har lidt hjemve. Men nu skal i bare se, om en uge eller to er jeg på toppen igen og er hype på det hele!

Vi ses i næste uge

.                                                .

Der kommer opdateringer hver uge

-Del gerne med en du kender som selv vil være udvekslingsstudent-

Likes

Comments

Siden der ikke er sket noget specielt i denne uge, vil jeg bare give jer et indblik på hvad jeg har set og oplevet med deres væremåde og personlighed herover, fordi endnu en uge er gået. Endnu en uge hvor man lære noget nyt om kulturen og menneskerne i denne kultur, men alligevel tror næsten alle at du har levet under en sten hele dit liv. Lad mig citere nogle af de spørgsmål jeg har fået indtil vider, jeg citere:

"Do you like, have Facebook, snapchat or Instagram over there?"

"Oh you're Danish, do you then come from Germany?"

"I heard you had an accent, so you're from Australia right?"

"You speak Danish, so you come from Danishikan?"

Citat slut.

Det eneste du kan gøre er at le lidt og selvfølgelig svare på deres spørgsmål og forklare dem at vi ikke lever under sten herover. Det er faktisk ret sjovt. Det er sjovt at lære en ny kultur at kende og hvordan de tænker herover. Hvad jeg også er meget imponeret omkring er alle de komplimenter man får! Hver dag i skolen får man den der lille, men betydningsfulde, boost af confidence når der kommer en person hen og siger f.eks: "I really like your outfit" det gør ikke andet end at putte et stort smil på dit ansigt.

Tror faktisk at det bliver en af de ting jeg 'kommer til' at gøre når jeg kommer tilbage til Danmark. Men hvis jeg siger det i Danmark bliver jeg sikkert bare kigget lidt mærkeligt på. Desuden kommer jeg også til at savne det fællesskab de har på skolen. Her i mandags var der stort 'møde' i gymnastiksalen hvor de personer som har 2nd lunch mødte op. Både freshmans, sophomores, juniors (mig) og seniors. Der var cheerleading hold på banen, orkeret spillede for alle øre, og der var danse konkurence mellem elever og lære. Bare det at opleve at nogle kan have det så sjovt på et sted, især når man er i skole.

Her har vi nogle videoer fra dagen:

Det var helt fantastisk at opleve! Bliver helt i High School Musical humør.

Jeg filmede jo selvfølgelig videoerne, og jeg plejer at synes at det er pinligt at filme eller tag billeder mens der er andre mennesker omkring mig. Mit 'syn' på at tage billeder offentlig steder er bare noget jeg skal nu. Der bliver taget billeder af alle, alle steder, alle tidspunkter på dagen. Det er lidt sygeligt at tage billeder 24/7, men fra min vinkle er det nyt og spændende. Det er lidt ligesom at være turist hver eneste dag, hvert eneste sted du begiver dig hen er et sted hvor der kan blive taget billeder.

Som i nok kan gætte udfra videoen ovenover har jeg lavet en Youtube kanal kun for at poste videoer fordi videoer ikke kan postes her på bloggen, kun den URL. Kanalen bliver kun brugt til at ligge videoer ud, som i kan se ved at klikke på den herinde. Hvis i vil ind på min youtube kanal tryk på Youtube nede i højer hjørne. 

Tilbage til emnet...

I løbet af den sidste uge har jeg haft en smule hjemve. Det har ikke været helt vildt slemt, det har kun været en længsel efter danmark. Jeg savner sproget og rugbrød. Men jeg var forberedt på det, og om en uge eller to er jeg så klar på ikke at tage hjem! Jeg snakkede med min værtsfamilie om at jeg var lidt 'homesickness' og det kunne de godt forstå, vi bruger nu endnu mere tid sammen og vi snakker om alt og ingenting. Og som jeg sagde; om lidt hænger mit hovede ikke med alle de tanker!

Men vi ses om ikke så længe til nye opdateringer!

.                                                                .

Der kommer opdateringer hver søndag+ med videoer/billeder

-Del gerne med en du kender som selv vil være udvekslingsstudent-

.                                                .

​I må nok heller krydse finger for mig imorgen. Øh hvorfor?

Var til audition på Peter The Starcather, og fik ikke andet en komplimenter på min måde at udtrykke mig selv på. Der er dog lige den ting at de er bange for at jeg kludre i orden fordi jeg er udvekslingsstudent. Så nu skal jeg til audition igen imorgen for at få at vide og jeg er in or out. Wish me luck

Likes

Comments

Så gik der lige en uge mere, og jeg er lige kommet hjem fra Wyoming. 10 timers kørsel, sove på hotel, så 7 timers kørsel, være der i 3 dage, sightseeing, også 7 timers kørsel, sove lidt igen på hotel, og så de sidste 10 timer på vejen igen. Det har været en lang og udmattende tur, men spændende på samme tid! Jeg missede 4 dage af skolen, og glæder mig faktisk til at komme i skole igen her imorgen.

Turen derhen gik super fint! Da vi ankom til selve Wyoming havde klimaet ændret sig selvfølgelig. Det var som at være i Danmark om sommeren, det var nu meget rart at føle en temperatur man har været vandt til i så mange år. Men vejret kunne ændre sig meget hurtigt. Da vi lige præcis var kommet til Wyoming blev vi ramt af en regnstorm, og det er umuligt at se mere en 7 meter frem, har ikke set sådan noget i lang tid.

 Vi var jo i Wyoming for at være med til et re-wedding. Det var mellem min værtsmors far og mor som efter 50 års ægteskab ville sige deres løfter igen. Indtil vider var det min første tur i en ‘kirke’ i USA. Jeg siger ‘kirke’ fordi det var sådan set kun en stor varebygning med forskellige budskaber og kors hængene rundt omkring. At gå i kirke herover er dog lidt anderledes end i Danmark. Følte mig lidt rundforvirret med nogle af tingen. Det der med at be fadervor i Danmark kigger man ‘normalt’ op på præsten eller ligende, her der lukker du øjnene og kigger ned i dit skød. Det vidste jeg selvfølgelig ikke. Endte med at kigge mig omkring inden det gik op for mig at man kigger altså ned! Også er der nadver. I dette tilfælde var det brudeparret der gave vin og brød, og her der bliver du ikke ved alteret, nej du går ned på din plads igen og blir stående indtil ALLE har fået sin del af nadveren.

Hvis du som udvekslingsstudent ikke har en sådan virkelig truende familie, og at i så lige pludselig skal i kirke, så spørg dem endelig om hvad man gør hvis du selvfølgelig ikke allerede ved det.

Efter brylluppet gik turen hen til en anden bygning hvor der blev holdt reception for dem. Talte med en hel del, og de var alle meget forbavset over at jeg var udvekslingsstudent. Men når de så spørger om hvor du er fra og du så siger Danmark, ligner de enten et stort spørgsmåls tegn, lader som om de ved hvad og hvor det ligger, eller så tror de at det er en by i Tyskland. Det er sket et par gange, både her på turen og også første skoledag. Du bliver bare nød til som udvekslingsstudent at spørger dem ligeud ‘ved du hvor det er?’ det er her nogle forveksler det med Tyskland, og nogle siger nej. Bare forklar dem at Tyskland er nedenunder Danmark, fordi de fleste hvor Tyskland er.

(Desuden så er der en hel del af dem der er fascineret over dig som udvekslingsstudent, som tror du har levet under en sten hele dit liv og ikke kender sproget osv. De begynder så at tale. meget. langsomt. som. om. du. er. et. barn. Her skal du altså bare stå med ret ryg også bare begynde at tale flydende, så kan det godt være at de bliver lidt flove men det er det hver.)

Turen hjemad begyndte i forgårs den 15/8. Herfra mødte vi med nogle familiemedlemmer ved dette forunderlige sted med turist attraktionen: Devils Tower (billede tv) Helt utroligt! Stenen/bjerget begyndte sin ‘rejse’ for mere end 50 millioner år siden, og er 867 feet fra bund til top (264 meter) Dens diameter i bunden, der hvor den er størst, er 1,000 feet (304 meter) Der er en fin sti rundt om hele stenen/bjerget, hvor hjorte går frit omkring. Stedet er også meget kendt for at folk har set UFO'er. Der står flere Alieens rundt omkring, og det var egenligt ret sjovt at se men også ret dumt hvis du spøger mig. (billede th)

Hver gang vi kørte fra sted til sted den dag så vi både Bisonokser, ørkenhunde, lidt mindre ørne, masser af egern, vilde heste og storhornet køer. Det er faktisk et rigt natur liv i Wyoming!

Dagen efter, den 16/8, havde vi kørt til South Dakota hvor vi så Mount Rushmore (Billede) Mega fedt at se! Vi fik fortalt at en af dem der har været med til at bygge monumentet havde Danske immigrations forældre. Så føler man sig lidt stolt når man høre sådan noget.

Det skal lige siges at det er ret dejligt at komme hjem igen til Arizonas varme.                                                                Men vi ses om et par dage til en ny opdatering.

.                                                       .

Der kommer opdateringer hver søndag+ med videoer/billeder

-Del gerne med en de kender som selv vil være udvekslingsstudent-

Likes

Comments