Header

Hejhej! 

Som rubriken lyder så glömde jag ställa min klocka till idag så jag vaknar med ett ryck halv elva och då hade vi redan börjat.. Åkte till skolan vid ett och tog hand om min häst! Riktigt pissigt väder idag måste jag säga. Luna fick stå inne idag då hon inte gillar när det blåser och regnar ute, massa mat inne istället  😄 Mycket gosigare. Ska snart  gå upp till henne och fixa lite och sedan ska jag duscha Gina. Jäkla hund som ska rulla sig i allt dom är äckligt.. 

Bild från idag på Freedom :)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hejsan. 

Jag har inte bloggat ett skit, vilket nästan varit väntat då jag startar en blogg, och sen händer det inte så mycket mer oftast haha! 

Det har skett en hel del förändringar och väldigt mycket dåliga - och lite bra saker har hänt sen jag bloggade sist. Min fina hund Charlie gick bort den 30 Juni. Det är verkligen en obeskrivlig känsla att förlora sin allra finaste och bästa vän på bara någon sekund. Jag hoppas innerligt att han har det bra där han är nu, han förtjänade verkligen inte det som hände honom.. 

Byte av häst har också skett! Då det var väldigt mycket krångel kring Zonique så bestämde vi oss för att lämna tillbaka henne, väldigt tråkigt men livet går vidare och världen är full med andra hästar!
Jag fick hem ett skimmelsto på 7 år i lördags och jag är verkligen lättad över hur lugn och problemfri hon varit än så länge. Allting kanske för en gångs skull kan gå bra! 😁 Mycket arbeta ligger framför oss men hon är fruktansvärt lättlärd, lugn i psyket och snäll så om jag får som jag vill så ska detta bli en jättefin hoppehäst 😉 Utbildningsmässigt så ligger hon på samma nivå som en treåring, vilket kan vara ett roligt projekt samt en liten utmaning. Och det faktum att hon aldrig har hoppat innan så är det riktigt spännande och tyvärr så kan mina drömmar gå i kras just där, men man får ju alltid hoppas haha! 😚

Just nu sitter jag och lyssnar på musik samt kollar runt lite på datorn. Är så fruktansvärt uttråkad, när man redan vart i stallet på skolan och tagit hand om hästen så har man i princip inget kvar att göra.. Har ju såklart min lilla Luna skrutt som ska tas hand om, men med tanke på att det inte finns så mycket att göra mer än att fixa stallet och gosa med henne så väntar jag oftast med det tills på kvällen 😏

Men nåja, detta inlägget får duga för stunden. Väldigt långt och möjligtvist (tråkigt?) menmen, vi hörs! 

Min nya häst 😍
Charlie, finaste killen som funnits på denna jord <3 
Min mammas dalmatiner hane på 1,5 år vid namn Django som vart hos mig ett tag, men är nu hemma hos min mamma igen :)

Likes

Comments


Likes

Comments

Hej

Tänkte kanske att jag skulle försöka med att blogga igen. Och igår kom min nya häst! Hon är så mysig. Var ute på promenad igår med henne och det var uppskattat. Dock så var hon väldigt tittig och det var inte lätt att hålla henne alltså trodde för en sekund att hon skulle springa ifrån mig haha! Stark och pigg men det är ju klart, allting är ju nytt för henne 😄

Har inga bilder som jag själv tagit på henne men kan visa några bilder! (Dock inte ifrån hennes senaste ägare) Likes

Comments

I mitten på Mars så tog vi emot en omplacerings hund som kallas Gina. Hon är 4 år, överviktigt och är rätt så aggressiv. Det är dock inget som är omöjligt att rätta till, att hon är underbar är ett stort plus. Så välkommen Gina! 😄


Mitt ansikte på denna bilden, priceless HAHAHA pallar inte trycket alltså

Likes

Comments

Jag hatar att blogga, men jag gör det nu för att jag ska skriva av mig om Luna.

För er som inte vet vad som hänt med min ponny Luna så är det ju en självklarhet att ni kollar snett och tycker till. Det hade jag också gjort om jag sett en häst i det skicket. Men jag kan berätta för er att det är inte jag som fått henne att bli sån, jag bidrog dock med det genom att lämna ifrån mig henne på foder och litade på fel personer. Är så fruktansvärt ledsen och förbannad över det ännu då Luna inte är 100%:ig.

I slutet på Juli 2013 innan skolan började så fanns det ingen ledig boxplats på skolan och eftersom att jag skulle bo på internatet som fanns på skolan så hade jag ingen möjlighet att ha henne kvar. Jag lämnade då alltså ut henne på foder till en vuxen person med två barn som ville ha en fin och mysig ponny att ha kul med. Allting lät bra om vad dem skulle erbjuda henne och vad dem letade efter för typ av ponny, Luna var en perfect match om man säger så! 

Mitt livs största misstag att släppa iväg henne.. Fick tillbaka henne ett halvår senare med en förklaring ifrån fodervärden att Luna börjat tackla av pga sin ålder. Så fort hon lämna tillbaka henne, så förstod jag att så låg det inte till alls. 

Luna är en ponny som iår fyller 28 år, är en häst som är väldigt låg i rang och alla tycks ogilla henne och vill bara göra henne illa. Fodervärden hade satt Luna på lösdrift under vinterperioden tillsammans med ett tiotal andra hästar som var mycket högre i rang och framförallt yngre. Vilket ledde till att de andra hästarna föste bort henne från maten, stötte ut henne. Även fast Luna en dag helt plötsligt hade kollapsat i hagen, så gjorde inte fodervärden något åt saken utan lät henne fortfarande gå i lösdrift och fortsätta svälta. Hon var redan efter två månader mycket undernärd men dum som jag var, uppmärksammade det inte innan allting blev mycket värre. Luna hade då alltså i ungefär ett halvårs tid vart i princip utan mat, korrekt skötsel och daglig tillsyn.

Luna var under behandling för mugg när jag skickade iväg henne och muggen var i princip borta. Fodervärden hade lovat att fortsätta behandlingen tills hon var helt frisk i benen. Allting hon hade sagt och lovat mig var inget hon överhuvudtaget höll. 

Dagen då Luna kom tillbaka till mig så hade hon RASP i alla fyra benen, man såg vartenda ben i hela kroppen på henne trots det att hon hade på sig två täcken. Hon kunde knappt röra på sig pga den smärta hon hade i benen och med tanke på att hon var så undernärd så hade hon ingen kraft heller för den delen. 

Denna bilden blev tagen den dagen hon åkte:

Och den 10 Januari fick jag tillbaka henne i det här skicket: Bilden ger ingen rättvisa då bilden togs på kvällen och det var väldigt mycket värre än vad det ser ut att vara.

Att hon är undernärd, det ser man klart och tydligt. Och hennes päls tyder starkt på att hon gått ute i minusgrader på nätterna då pälsen är så tjock. Men trots pälsen kunde hon inte hålla värmen på vintern eftersom hon var så smal, så hon fick gå med minst tre täcken både ute och inne när hon kom till mig igen. 

Hennes ben, var dubbelt så tjocka som hennes ben vanligtvis skulle vara och hon hade sårskorpor och en svårt irriterad hud

Efter ca en månad så hade hon redan förbättrats. Vi var hos veterinären och upptäckte att en tand var vass och gick emot kinden när hon tuggade och det fixade vi utan något tvivel såklart. Anledningen till att det blev så grovt var att hon inte fått tugga normalt med tänderna och då blir tänderna väldigt lätt vassa. Efter några blodprov så visade det sig att Luna var helt fri från sjukdomar och mådde bra invärtes. Dock infektions känslig och låga värden av vita och röda blodproppar. Inget som gjorde att jag slutade kämpa med att få henne att må bättre. Alla i skolstallet på strömma sa att jag skulle ta bort henne, men jag lyssnade inte. Idag är hon mycket bättre så är glad att jag inte lyssnade!

Bild efter ca en månad hos mig ( runt den 10 Februari )

Rakade hennes ben för att lättare komma åt huden  som var infekterad.

Det har gått ganska många månader nu och alla har sett stora förändringar. Hon springer självmant, är pigg och har fått tillbaka sin livsglöd. Men hon är dock fortfarande under normalhullet men är inte långt ifrån att vara i ett bra skick!


Hennes rasp är borta i alla benen förutom i ena bakbenet då det envisas med att ta emot behandligen hon får, är dock mycket bättre än innan. 

Hon har gått upp betydligt mycket mer i vikt än när hon kom i Januari. Hon börjar att visa sitt rätta jag och nu är det upp till hennes ålderdom att säga ifrån när det är dags, inte än på ett tag förhoppningsvis!

Och lite bilder ifrån denna veckan. Öronen framåt, positiv och glad ❤
Likes

Comments

Det finns ju en bra anledning till det också, börjat strömma så har haft fullt upp! Trivs skitbra här men jag får dampryck på den dåliga täckningen här.. Menmen, det blir säkert bra haha. Idag har det vart en riktigt seg dag.. Har vart skittrött och irriterad nästan hela dagen.. Men imon hoppas jag verkligen att det blir en super dag, jag och min älskliiing har 5 månader tillsammans no Vi ska gå på bio och sen så åker vi hem till mig och sover där sen ska jag upp och åka till tandläkaren på fredagen där dåva. Och sen efter det åker jag tillbaka till skolan och då har vi ridning på schemat laugh

Men nu ska jag ut och prata med hjärtat mitt så skriver väl nån gång snart igen haha wink

Fulaste bilden men whatever känner jag haha... 

Likes

Comments

God kväll allesammans.
Idag åkte jag hem till min meatball efter tre gosis dagar hemma hos mig med min älskling. Iallafall så var jag och Leksie o bada innan och nu kom vi nyss in ifrån ett snabb besök på kvantum med hennes pappa som chaffis haha. På vägen ut var det en kille som lura på oss varsitt rabatthäfte för endast 100kr för tre stycken häften. Så vääärt. Tre veckors gratis gym och solning bla. Beach 2014, eller 2015 haha ne, men nu ska jag faktist ta tag i detta o få min drömkropp! I slutändan kommer man efter allt slit kunna ställa sig framför spegeln och säga att man gjort det! Äntligen har man gjort något som man inte kommer behöva ångra :3 Men jaja nog med det, nu ska jag vara social med Leksie så ha det bra så länge oså hörs vi! ^^

Likes

Comments