Veganska pizzabullar

Ca 24st
5 dl ljummet vatten
3 msk olivolja
50 g jäst
2 tsk salt
11 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl

Fyllning
1/2 dl tomatpuré
2 dl vatten
oregano
1 liten lök
Olja
1/2 tsk salt
1 burk skivade champinjoner
1/2 paprika
1/2 burk majs
Gör så här:

Deg:

Blanda det ljumma vattnet med olja, jäst och salt. Rör om tills jästen löst sig och rör i rågmjölet. Arbeta in vetemjölet och knåda länge. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk i ca 30-45min.

Fyllning:

Hacka champinjonerna till 1cm stora bitar.

Skala och hacka löken fint. Fräs den mjuk i lite matolja.

Koka upp 2 deciliter vatten och blanda i tomatpurén och resten av ingredienserna. Låt koka ihop några minuter till en tjock sås.

Dela degen i två. Kavla ut till var sin rektangel, stor som en bakplåt ungefär. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen som en rulltårta.

Dela varje rulle i 3 centimeter breda skivor. Lägg dem på bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Gillar

Kommentarer

Caroliineee
Caroliineee,