Vegansk chili con carne

Jag utgick ifrån ett recept som inte var veganskt (det var köttfärs och köttbuljong i). Jag gjorde om lite själv och improviserade lite! Hoppas ni gillar receptet! OBS!!! Jag hade i typ 2,5 matskedar sambal oelek men om du inte gillar lite hetta i din mat så kan du hoppa över det!

500 g Vegan färs
800 g Vita Bönor I tomatsås
400 g Kidneybönor
800 g Krossade Tomater
2 st Röd Paprika
2 st Gul lök
1 msk Tomatpuré
2 tsk Paprikapulver
2 tsk Salt
2 st Tärningar Grönsaksbuljonger
2 st Klyftor Vitlök


Gör så här:
1. Börja med att steka upp den veganska färsen i en stekpanna. När den är färdig, lägg över i en stor kastrull eller gryta. Hacka gul lök, vitlök och röd paprika i små bitar. Stek dem i lite olja i stekpannan. Häll i vitlöken sist eftersom den bränner lätt. Blanda i färsen och tomatpurén. Rör sedan ner vita bönor, kidneybönor, krossade tomater, paprikapulver, salt och buljongtärning. Låt allt puttra ca 20 minuter på låg värme. OBS! Rör lite då och då så att inte bönorna fastnar i botten av grytan.
2. När chilin kokat 15 minuter, smaka av med ev mer salt, lite peppar och lite chilisås (frivilligt).

Gillar

Kommentarer