Daim cheesecake med oreo-botten | MUMS

Botten,
75 g smör
2 förp oreokakor (à 154 g)

Fyllning,
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
3 äggvitor
3 äggulor
2 dl strösocker
200 g färskost
3 dl daimkulor / 3 paket daim

Botten: Smält smöret. Mixa 3/4 av kexen i en matberedare (resten av kexen ska vara till garnering). Häll på smöret och kör ihop till en smulig massa. Tryck ut massan i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 12 port).

Fyllning: Vispa grädden med vaniljsockret i en skål. Vispa äggvitorna till hårt skum i en annan skål. Vispa äggulorna med sockret i en stor skål och blanda ner färskosten. Vänd ner grädden och äggvitorna i äggulevispet. Blanda daimkulorna med smeten. Häll smeten över botten och frys den minst 5 timmar.

Ta ut cheesecaken ca 15 minuter innan servering.

(Den var godast 2 dagar efter så låt den gärna stå i frysen lite längre.)

  • mat

Gillar

Kommentarer

Jagochminahjärtan
Jagochminahjärtan,
va gott denna blir till fredagsfikat.
nouw.com/jagochminahjärtan
Carola,
Den där såg riktigt god ut! Blir det botten dom en cheesecake botten Fast medchokladsmak?
Får testa den till helgen kanske!!Mums!
www.ontherainbow.blogg.se
Emma,
nej men SLUTA VA GOTT!!!!!!
www.madurban.se