Vegansk hemmagjord pasta || UTAN MASKIN

Idag gjorde jag pasta för första gången. Det gick faktiskt bra (😂) var lite orolig att de skulle spricka när de kokade. Jag improviserade ihop dessa. Jag gjorde om ett pasta recept och la i en fyllning mm. Så här kommer mitt egna pasta recept!

Till 2 portioner:

100g vetemjöl
1msk olivolja
0,75 dl vatten
Salt

Pastan:

Lägg mjölet i en hög på ren köksbänk och gör en grop i mitten. Lägg saltet där och häll i olja och vattnet.

Tag en gaffel och börja vispa ihop vätskorna med det omgivande mjölet lite i taget. När blandningen övergår från gröt till deg kan man börja knåda och arbeta in det sista mjölet med bestämd handkraft.

Låt den vila minst 10 minuter under en blöt handduk som du kramat ur.

Kavla ut degen och skär små kvadrater och lägg lite av fyllningen på 1 av kvadraterna. Lägg en annan kvadrat på den och rulla de lite lätt i handen.

Lägg att vänta på en lätt mjölad tallrik.

Lägg pastan i kokande vatten med salt och olja. Låt sjuda på medelvärme utan lock ca 5 minuter. Tag upp och prova en och se om den är färdig. Är den genomkokt kan allt vattnet tas bort och du kan servera med din sås.

Fyllning:
1/2 burk skivade champinjoner
1/4 gul lök
1msk tomatpuré

Hacka de skivade champinjonerna till 1cm stora bitar. Hacka löken. Hetta upp lite olja och tomatpuré i en stekpanna. Lägg i champinjonerna och löken.

Tomatsås:
1 packet krossade tomater
oregano
Salt
1 msk tomatpuré
Ketchup

Kocka upp de krossade tomaterna och tomatpurén. Smaka av med salt, oregano och ketchup.

Gillar

Kommentarer

Veganska pizzabullar

Ca 24st
5 dl ljummet vatten
3 msk olivolja
50 g jäst
2 tsk salt
11 dl vetemjöl
2 dl rågmjöl

Fyllning
1/2 dl tomatpuré
2 dl vatten
oregano
1 liten lök
Olja
1/2 tsk salt
1 burk skivade champinjoner
1/2 paprika
1/2 burk majs
Gör så här:

Deg:

Blanda det ljumma vattnet med olja, jäst och salt. Rör om tills jästen löst sig och rör i rågmjölet. Arbeta in vetemjölet och knåda länge. Låt jäsa till dubbel storlek under bakduk i ca 30-45min.

Fyllning:

Hacka champinjonerna till 1cm stora bitar.

Skala och hacka löken fint. Fräs den mjuk i lite matolja.

Koka upp 2 deciliter vatten och blanda i tomatpurén och resten av ingredienserna. Låt koka ihop några minuter till en tjock sås.

Dela degen i två. Kavla ut till var sin rektangel, stor som en bakplåt ungefär. Bred på fyllningen. Rulla ihop degen som en rulltårta.

Dela varje rulle i 3 centimeter breda skivor. Lägg dem på bakplåt med bakplåtspapper. Grädda i 225 grader mitt i ugnen i 10-12 minuter.

Gillar

Kommentarer