Hejsan! Här sitter jag, mitt i pluggkaoset och tänkte "Blogga, varför inte? Inte gjort det på ett tag men just nu när jag inte hinner så ska jag självklart göra det." Haha det är väll typiskt!

Idag ska jag även jag och Lina flytta! Det blir tillbaka till Tiarp över vintern i alla fal, sen får vi se hur vi gör till våren. Mycket möjligt att vi flyttar tillbaka till Skedala över sommaren.

Fick även tillbaka min förra tenta och jag klarade även den! Är så glad och lite förvånad faktiskt haha. Aldrig varit så king på plugg innan. Men nu för tiden så känns det väldigt bra. Känner att jag valt rätt program och det ger mig mycket mer motivation än tidigare. Sen försöker jag tänka att jag mognat lite. Har blivit bättre på vad jag ska lägga ner tid på, börjat förstå att jag inte hinner med allt utan måste lära mig att priotera rätt (som nu när jag bloggar istället för att göra klart mitt arbete). Hela helgen har bestått av jobb på Jack and Jones. Det var nyöppning på hallarna och folket bara svämmade in, men det var väldigt roligt! Träffade många gamla vänner och även träffat en del nytt folk som jag iaf inte hatat. Kan säga att folk är ganska mycket trevligare på JJ än donken. Börjar få hopp i mänskligheten igen, men det är dock inte helt återställt.

En annan nyhet jag har är att jag har klippt och färgat håret. Jag var så galet trött på de långa, slita som bara tog en massa tid. För de mesta så bara hängde det och såg ovårdat ut eller var uppsatt i en boll på mitt huvud.

Är väldigt nöjd med det korta! Jag är inte längre samma person på insidan, jag har förändrats mycket det senaste året. Varför inte ändra min utsida då med? I sambandet med frisyr och färgbytet så har jag fått många komplimanger om mina ögon. Vet inte om dem kommer fram mer nu när jag inte till 90% har fullt med hår i ansiktet haha. 


Men nu blir det plugg. inlämning imorgon.... Kram!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Spenderat kvällen med min far i stallet. Lina blev behandlad så får vi se om jag märker någon skillnad på henne 😊 Tror att hon kan ha något i sin högra bog. Så får la se om detta var sättet att fixa det på.

När jag kom hem fick jag meddelande av pappa där han skrev att han saknade mig, Hahaha. Förstod att det var lika ironiskt som mitt svar. Min pappa och jag kan Max umgås i nån timme i rad sen behöver vi paus ifrån varann.

Ikväll blir de chill hemma och försöka bli av med min förkylning.. Var iväg och handlade med Amanda innan! Så har allt jag behöver hemma för att bli frisk då jag dragit på mig en sån satans förkylning.

Kram Kim

Likes

Comments

Linas plan är ganska tydlig och enkel just nu.

Sen jag fick henne har styrka, kondition och framåtbjudning varit i fokus. Eftersom vi har en väldigt liten utebana i vårt stall så har inte den gett så mycket inbjudning till henne att gå framåt, eller gjort det så enkelt för henne så man måste svänga så fort man fått upp önskat tempo. Så vi har varit otroligt mycket ute i skogen och har till och med tagit en tur ensamma! Det har lett till att hon har kommit fram otroligt mycket i skritten, det är nog nästan hennes bästa gångart nu. Sen har vi ridit ut en hel del med en travare så Lina är nu lite av en travexpert och hänger nästa med i hans tempo. Men oftast så får vi gallopera när han drar på ;) Nästa mål är lite mer rakriktning då hon gärna skjuter ut rumpan lite åt vänster. Hon ska går igenom med massage och laser på måndag bara för att dubbelkolla så det inte sitter något på vänstersidan. Annars har hon lättare för vänstergalopp så de borde inte vara något men lika bra.

Den 1a November så flyttar vi också! Jag behöver en bättre padock och ridhus i vinter. Sen kommer vi antagligen att flytta tillbaka i sommar då Solbacken har underbara ridvägar och fina sommarhagar. I sammanhang med stallbyte ska Lina få lite semester i form av vila. Kommer inte sitta på henne på en vecka. Sen den andra veckan kommer hon bara gå korta pass. Sen ska vi på de igen och hon kommer få jobba på i vinter. Till sommaren kommer hon få ett sommarlov på 2-3 månader och bara bearbeta allt hon har lär sig i vinter. Ska utnyttja mina träningsmöjligheter till fyllo över vintern och hon kommer få gå 3-4ggr i veckan precis om nu. Slänga in en till minisemester där emellan också när jag känner att hon behöver det. Inte riktigt säker vilket stall det blir vi flyttar till, men antagligen blir det Tiarp. Har Monica där som jag litar på till 110%. Kanske även kan jobba av träningar som jag gjorde tidigare om jag har tur. Lina ska även få börja hoppa lite i vinter hahaha, det måste jag filma! Hon är dock KING på bommar. Och jag som är en bommoman (älskar bommar) så är det guld värt för mig.

Förra veckan så skoddes hon för andra gången med. Varmskoning på min treåring och hon va så cool. Mattia (hovslagaren) var imponerad av henne. Första gången han skodde henne hos hennes förra ägare så tog han också varmskoning och hon var lika obrydd då.

Om man lägger träningssnacket på hyllan så stortrivs jag med livet som ägare av unghäst. Det är så bra matchat med studielivet. Har jag mycket i skolan så kan jag utan ångest låta henne vila några dagar och bara göra enklare saker. Hon står som ett ljus när jag borsta oh det är typ de bästa hon vet. Så i värsta fall blir det en snabb bortstund en dag och sen är hon jättenöjd. Även gjort de stora beslutet att köpa en stor säck med morötter. Håller på att stretcha hennes hals och det är mycket nytt nu så tycker hon förtjänade det :)

Men nu är pannkakorna färdiga så ska göra min mamma sällskap. Ha de gött hörrni!

Kram


Livremmen runt halsen och redo för uteritt!

Likes

Comments

Hej på er!

Ser att det var ett tag sen jag uppdaterade om vad som händer i mitt liv. De har verkligen skett en del! Har kommit in i livet som student, klarat min första tenta! Så jäävlar gött rent ut sagt. Jag har även gått på massa intressanta föreläsning och skrivit en biljon med inlämningar. Vi sitter i en studiegrupp med personer som jag klickar toppen med och skriver nästa tenta med två fantastiskt klipska tjejer. Människor runtom mig har mål och kämpar för att nå dem, det är inspirerande att vara omringad med dessa personer.

Jag har även fått ett deltidsjobb på nya Jack and Jones som ska öppna på "Hallarna" här i Halmstad. Va över 100st som hade skickat in CV så jag är oerhört stolt över migsjälv att jag fick de. Så fort jag såg annonsen på platsbanken så tänker jag- "det jobbet SKA jag ha". Fick komma på intervju som bestod av att man skulle vara med i butiken i två timmar och hjälpa kunder, vika kläder m.m. Tycker ärligt jag gjorde världens intervju och en våg av stolthet sköljdes över mig när dem en vecka senare ringde och sa att jag fick de. Ett extrajobb utöver mitt studielån va minst sagt det jag behövde när jag köpt en häst och har två hundar OCH en lägenhet.

Det är väldigt mycket jag just nu och jag älskar det. Förutom djuren då, men dem ingår i "jag". Jag väljer själv exakt vad jag vill lägga tid på och vem jag vill dela den med. Jag har inga skyldigheter till någon. Vet vem som har min rygg och vem jag vill backa. Bara se i detta stycket hur många gånger jag använde ordet "jag" ;) Visst är det underbart? Efter många år där jag tänk mycket på andra så är det gött att bara unna sigsjälv ett tag där man inte behöver ha dåligt samvete över att vara självisk.

Men detta var en kort uppdatering! Tänker att jag gör ett egen inlägg som handlar om Lina då det skett en hel del med henne :)


Hösten är ju min årstid alltså! Det blir lite kyligare så man kan ha stora stickade tröjor och halsdukar! Luften blir friskare och fina färger på träden! Till och med när jag har mens så är jag på gott humör på hösten ;)

Kram

Likes

Comments

Jag har haft en så trevlig söndag! Va i stallet vid 10 och tog med mig ett äpple och en yoghurt som frukost. Fixade allt i stallet och begav mig sen ut i skogen med Paradisia och hundarna. Riktig mysig tur! Bytte häst i stallet och gick bort med Lina till den bra utebanan där vi fick oss ett ordentligt pass. Hon är så sjukt storgalloperad så det blev några racerrundor där. Första gången vi va där så hon hade lite svårt för att kontrollera sig. Men hon skötte sig och jag satt kvar 😊
Va klar med allt vid 15 så åkte hem och åt för att sedan åka tillbaka vid 18 och släppa in hästarna.
Kvällen spenderades med Jesper och Phillip. Vi käkade pizza och satt kvar och snackade skit tills de stängde.

Väl hemma igen fick hundarna en sista tur och nu ligger jag här. Redo för sängen och skola imorgon ☺️

Godnatt! Kram Kim

Likes

Comments

Hej på er!

Igår var vi ute och gjorde stan osäker. Amanda och jag, ofc. Max mötte upp oss ute och det va en trevlig kväll. Men idag har jag varit så sjukt trött och haft mensverk från helvetet. Spydde till och med en gång för att jag hade så ont. Blir så dålig emellanåt.. Men magen är bättre nu :)

Dagen hos Lina har varit mycket bra! Hon har varit lite trött så hon fick vila två dagar i rad och imorgon ska jag leda bort henne till den bra padocken så ska vi rida ett mer givande pass där. Men idag kund jag lyfta alla hennes hovar utan att hon kickade efter mig, vilket är stora framsteg! Vo tog oss också några varv i den superläskiga skrittmaskinen. Jag stängde in mig tillsammans med henne och puttade den framåt. Lina är så otroligt modig och vi börjar få ett fint förtroende för varandra. Så efter att hon förstod att delen som var bakom henne inte skulle hinna ifatt så gick de bra och jag kunde putta på i rask takt. Ska göra samma sak imorgon efter ridningen sen ska jag nog starta den på måndag så hon får gå i den själv. Jag ska även rida Paradisia imorgon, som är ett litet arabiskt fullblod som också står i stallet. Hennes ägare är iväg och jag rider gärna fler hästar.

På båda bilderna så står hon och kollar bak emot skrittmaskinen och står säkert och funderar över vad som egentligen hände där inne. Hon har börjat gå upp i vikt nu och är generellt en otroligt vacker treåring! Nästa på listan är att kolla hennes tänder. Sen beroende på hur hon känns morgon så tror jag att jag ska ge henne några dagar ledigt. Hon har varit otroligt snäll och lydig de senaste dagarna. Så om hon känns trött att rida på imorgon så kan hon få en liten semester. Hon ligger bra i fas. Högrest, bärig, bra ballans, rakt. Ska bara få lite mer stöd på tygel men är som sagt dags att kolla tänder på henne så jag lägger ingen större vikt på det än.

Hälsningar ifrån en lycklig hästägare

Likes

Comments

Hej allihopa!

Idag kan man säga att jag haft min första ordentliga pluggdag. Suttit och skrivit på ett arbete som ska vara inne på torsdag så fort jag fått chansen. Känner ända att det går bra och att det går åt rätt hål.

Men saker som hästen, beställ saker, hundarna och telefonen är fortfarande saker som hjärnan svävar iväg till. Har sagt att jag inte får gymma förrän detta är klart.. Jag ska klara det!

Förra veckan hände det en hel del roligt med Lina! Hon fick gå i skogen i två dagar vilket gick jättebra! Igår var vi ute med en ny kompis som var jätterädd för vattenpölar, men Lina gick först och klampade med spetsiga öron rakt i! Modig treåring! Vi börjar lita på varann och jobba tillsammans. Hon börjar förstå vad hon får och inte får göra och jag börjar lära mig när jag ska låta henne vara bebis och när jag ska sätta ner foten.

Denna veckan har jag introducerat henne för bommar på marken. Och eftersom vi var ute i skogen igår så logerade jag bara henne över tre bommar idag vilket hon fattade snabbt poängen med. Sitter aldrig på henne två dagar i rad förutom när vi skulle ut i skogen första gången ;) Gäller att inte vara dum! Imorgon ska jag göra exakt samma sak som idag fast uppsuttet sen får hon vila onsdag och torsdag blir det en tur i skogen!

Mina bommar från idag. Tror inte ni förstår hur tunga dem va!! Tjocka fuktiga bommar. Behöver inte oroa mig för att jag inte får vara på gymmet.

Veckan har ju inte bara erbjudit miljöombyte i form ridturer för Lina utan och har också för första gången haft ett täcke på sig. Detta var en spännande dag som följdes av en mäng kickar. Men täcket har klarat sig och eftersom det har regnat som satan i många dagar så var hon aningen motstridigt trotts allt nöjd över att inte behöva komma skakandes in ifrån hagen.

Hon kommer väll tillslut lära sig, lixom jag, att mamma alltid har rätt <3

Kram Kim

Likes

Comments

Har inte berättat ens i närheten så mycket jag velat om Lina här. Har försökt att inte tänka så mycket utan mer känna efter, om det makes sense? Sen är jag typ rädd för hästmänniskor nu när jag varit utan dem ett tag.

Men lillhästen har gått tre dagar i veckan med ryttare nu i tre veckor (som vi firar imorgon) <3 och en dag har jag jobbat med henne ifrån marken. Längtar varje gång tills jag får rida på henne. Hon ger bättre och bättre känsla att sitta på. Idag tog alla priser. Andra turen ute i skogen tillsammans, påväg i uppförsbacke rullar hon in i en arbetsgallopp med långa steg och med sänkt lång hals. Känner hur hon trivs och jag bara njuter och håller försiktigt i grimskaftet som jag omsorgsfullt har knytit runt hennes hals som extra säkerhets återfärd. Man vet ju aldrig! Emellanåt ger hon en sån jäklar känsla att sitta på. Denna känsliga kvicka häst. Bärighet och stabil. Går i en naturlig något hög form och jäklar vilken galopp hon har, traven kommer också!

Väl hemma höll hon på att sparka sin kompis som var så snäll mot henne turen i huvudet...... Men annars gick de bra!


Imorgon blir det att förbereda för kräftskiva så jag och Amanda ska ska handla inför det! Sen får jag finbesök :) Så Lina vilar imorgon, sitter aldrig på henne två dagar i rad utan imorgon blir de gos och jag får inte glömma saxen för jag måste klippa hennes öron. Ska även köpa ett regntäcke för de ska regna som fan i veckan och jag sålde alla mina..

Men känns mer bra att vara tillbaka i hästlivet!

Kram

Likes

Comments

Hej på er!

Tänkte jag skulle dela med mig av en lite rolig lista som jag haft i min mobil under ett tag. Nu när jag varit ensam ett tag så ha jag hunnit fundera på vad jag egentligen uppskattar med en bra man. Men framförallt så har jag ärligt mer kommit fram till vad jag inte gillar. Så jag har gjort en sexig/osexigt lista. Själv tycker jag att den är ganska kul, men det behöver ju inte betyda att ni tycker detsamma. Men det bästa är att jag inte bryr mig om vad ni tycker :D ;)

Så vi börjar med,

Osexigt

° Halmstad praktiska - Jag är ledsen, ni är säker superfina men helt ärligt så har jag inte träffat en enda person därifrån som jag klickat med på något vis.

° Högt hårfäste - något jag kan förbise men hamnar ändå på listan.

(denna har irriterat mig mest på senaste) °Killar som bara gillar bilder på tjejer på insta. - Jag ser er och jag tycker att det är patetiskt att det inte är något annat som förtjänar en liten ynka "like".

° Bilder underifrån - Killar har generellt ingen aning om vad som är deras dåliga vinklar.

°Segsvarare - "Jag låtsas som att jag inte ser de för att verka upptagen och svarar därför segt" Comon... är vi fortfarande där Sverige? No

°Dem som bara inte fattar - Man förklarar något du vet den där extra gången som jag själv tycker ofta är HELT onödig och ändå förstår dem inte. Varför är ditt släkte ens kvar på jordens yta? Hur har ni överlevt i alla dessa år?

° Polotröja - Polotröja på den manliga könet kan va de värsta jag beskådat och jag har aldrig sett det fungera.

° Män som umgås med många andra singelmän - Ni går ofta bakåt i evolutionen.

° Rökare och snusare - Detta har börjat störa mig mer. Aldrig berört mig innan men fan va de luktar illa när man själv inte håller på med de. Snus är värst.

° Ovårdat skägg - Om du inte fixar det och håller de trimmat så ser hela du bara smutsig ut. Bara ett tips.

° Killar som gillar festival - Egentligen inget personligt fel, bara det att dem ofta inte fungerar med mig. Jag hatar smuts och jag hatar okända fulla smutsiga människor.


Det har jag även hittat en del positivt, men tyvärr inte lika mycket.

Sexigt

° Män som gillar hundar - Jatack! Gillar mina tjejer dig och du dem så är det absolut värt en guldstjärna.

° Människor som uppskattar hur rolig jag är - Jag har en speciell humor, som oftast går ut på att driva om personen jag är med ;) Men det är med kärlek och det är underbart när folk hänger på!

° Fina ögon - Asså det är ju fantastiskt med personer som har ögon som man bara inte kan sluta kolla på. Möjligtvis lite creepy för dem med när jag konstant hänger kvar med blicken, men jag menar väl!

° Muskler - Behöver jag ens förklara denna?

° Morgonmys - Om det är något jag saknar med ett förhållande så är det att bara ligga kvar på morgonen och njuta av varandras närhet. Jag är ofta trött på kvällen och då vill jag kolla mina sociala medier sen sova. Men jag är en morgonperson!


Har ni några extra listor? Jag har jobbat på min under sommaren. Har listor på mer saker som jag tänkte dra upp en annan gång, men detta får räcka för idag!


Med vänlig hälsning, Kim

Likes

Comments

Hej gänget!
Dagen gympass var givande, tränade armar och axlar. Känner att jag kommer ha lite ont i dem imorgon. Har även lite träningsverk i lår och rumpa efter benpasset igår.
Idag har jag annars umgåtts med David hela dagen. Hämtade honom från sjukhuset vid 13.30 när han hade tagit av gipset. Sen käkade vi, va hos Carro och hälsade på valparna och sen åkte vi och hälsade på Lina i stallet. Imorgon tror jag att jag ska till gbg, inte 100 än. Längtar till helgen för på lördag kommer bästa Frida och hälsar på! Vi ska ut och äta, snacka skit och bara umgås. Har saknat henne så mycket!

Nu ska jag äta sen fixa mig för att möta Amanda på stan! Vi ska lyssna på någon snubbe som sjunger 😊

Kram Kim

Likes

Comments