Havaintoja Italiasta

Liikenne oli aikamoinen hallittu kaaos. Liikennesäännöt ja rajoitukset olivat ilmeisesti sellaiset, että mene sieltä, mistä vain nopeiten pääset kaistasta riippumatta ja niin kovaa kuin pääset. Käytä vilkkua, jos jaksat.

Tööttäilyä tapahtui odottamaani vähemmän, mutta oivalsin, että eivät italialaiset useimmiten turhaan tööttäileet. Esimerkiksi Gaetassa oli paljon kapeita jyrkkärinteisiä katuja, joissa liikkuu moottoriajoneuvojen lisäksi myös kävelijöitä. Tööttäämällä auto tai mopo ilmoitti muille tulostaan, jotta muut tiellä kulkijat osasivat väistää. Toki tööttiä käytettiin toisinaan myös turhan herkästi liikenteen seassa mun mielestäni.

Roskaista, varsinkin kun lähtee Roomasta maaseudulle päin.

Lämpö, sitä odotetusti riitti, muutamaa hieman pilvisempää päivää lukuun ottamatta.

Rooma ei suoranaisesti ollut pettymys, mutta Gaetassa olisi viihtynyt suunniteltua pidempäänkin.

Kulttuuri. Italialaisia oli hauska seurata. Muutamaan otteeseen sai pidellä pokkaa, kun esimerkiksi yhtäkkiä Gaetan kujilla kulkiessa yläkerrasta laskettiin narun varassa roikkuvasta korista tavaraa kadulle. Tällaiseen ei törmää Helsingissä.

Outlet-kylät olivat vähän pettymys tarjonnan osalta meidän tarpeitamme ajatellen. Ne meidän olisi kannattanut suosiolla skipata ja tehdä ostokset Gaetan lähettyvillä tai Roomassa.

Gelato. Tarvitseeko sanoa mitään? Vei kielen mennessään.

Ruoka oli erittäin hyvää, varsinkin kun hieman poikkesi turistien valtaamilta pääkaduilta poikkikaduille. Gaetassa herkkujani olivat muun muassa napolilainen pizza, mozzarellat ja oliivit... Mainittakoon, että edellä lueteltuja en ole Suomessa tykännyt syödä, mutta tuolla tuoreena maistuivat useampaan otteeseen!

Kahvi oli juuri niin hyvää kuin odotinkin!


Follow me on: Instagram | Facebook | Bloglovin | Nouw


Tykkää-merkinnät

Kommentit

Ritu
Ritu,
Kivoja kuvia. Vielä kun kielioppi menee perille joku kaunis päivä, niin jaksaa lukea 😊
Kiia-Maria
Kiia-Maria,
Kiitos palautteestasi! 😊
Kirjoita kommentti...
IP: 82.99.3.229

Instagram @_kiiamaria

Instagram _kiiamariaInstagram _kiiamariaInstagram _kiiamariaInstagram _kiiamariaInstagram _kiiamaria