Xmasbag 2016 - Wee Gallery monochrome magic

Xmasbag2016

Wee gallery is with their minimalistic design and style one of my absolute favourite brands. I love the simplicity and that the design of the products is yet playful. For our on going Christmas campaign, which I hope you haven't missed - Xmasbag2016 - Wee Gallery was one of my nominations. Just any of their products would be a perfect gift for everyone's Christmas bag. These are some of my favourites!

// Ett av mina favoritvarumärken är Wee Gallery. Det är inte alltför många år sedan jag såg det här märket för första gången och det via Instagram! Som ni sett har ju jag, Jenny, Sara, Malin, Mina, Camilla och Johanna spanat runt i jakten efter den ultimata julklappssäcken och ett av de förslag som kom från just mig var Wee Gallery. Anledningen till det är givetvis att produkterna och designen tilltalar mig, men jag tycker också att de skiljer sig från mycket annat på marknaden. Designen är lite mer rå och avskalad och enkel på något sätt. Det gillar jag. Är man dessutom svag för det monokroma går det helt enkelt inte att inte falla pladask för det här märket. Och de har mycket att välja bland, allt från porslin till leksaker, böcker och härliga filtar. I Sverige hittar ni dessa finheter hos bl.a. Infant-Toddler.

Produkterna ligger i det något högre prissegmentet men vill man ge bort en fin present eller önska sig en fin gåva tycker jag att det kan vara värt att lägga till lite extra för att få en produkt som sticker ut lite. Därtill är porslinet i just keramik, inte melamin som så mycket annat för barn.

Som lite kuriosa kan också nämnas att Wee Gallery grundades i USA då Surya, en grafisk designer och Dave, en lärare blev föräldrar och läste om det lilla barnets utveckling. De lärde sig att nyfödda bara kan se 30-40 cm och att bebisar är mest intresserade av sina föräldrars ansikten och geometriska figurer i svart och vitt. Utifrån detta föddes idén till Wee Gallery.

These nesting dolls are so adorable!

Their ceramics must be the cutest on the market, also very clever that one can put them together and mix and match!

Likes

Comments