Tillbakablickar och några tankar

Snart ett år till ända. Ett år som varit fyllt med nya intryck och som ställt krav på en att vara närvarande i nuet.
Att inte fastna i ångesten över att du varit den som valde att flytta 33 mil bort. Att barnen flyttar ut och flyttar iväg är ok. Det är som det ska vara, det är positivt, utvecklande.
Men att du som mamma flyttar.... Har inte alls känns ok. Kändes som att jag svek. Många samtal på djupet med barnen har det blivit.
De har många gånger tyckt att jag varit jobbig...
De är dom som pushat mig till att våga ta steget. Utan deras "tillstånd" och samtycke hade jag aldrig flyttat. De viktigaste för mig är att mina barn mår bra❤️❤️💙
Jag minns så väl orden som min son sa till mig en dag när jag mådde väldigt dåligt över att jag flyttat.:
Mamma, det är din tur nu... Lev livet. Och ursäkta mamma, vi vill inte vara med dig varje dag. Haha...😃
Och precis så är det. Mina barn är vuxna, de skapar egna liv, bildar familj. Precis som det ska vara.
Jag träffar mina barn ofta och vi träffas länge. Vi pratar i telefonen med varandra flera gånger i veckan. Närheten till varandra har inte ändrats och vi vet alla att vi har varandra.
Vad mer kan man begära?
Kärlek- Jag har mina föräldrar som förebild på hur ett förhållande/äktenskap ska vara. De har ett förhållande byggt på tillit och respekt till varandra. Och massor av kärlek. 💏
Just respekten till varandra är så viktigt. Hur många förhållande faller inte isär när respekten för den andra partnern försvinner?
När man säger saker i ilskan för att såra.
Elaka saker som när man sedan blivit sams och förlåtit ändå sitter kvar i ens tankar och man aldrig glömmer bort?
Nu har jag äntligen hittat en man som jag älskar galet mycket och som jag känner mig lika älskad av. Han får mig lycklig. Jag kan vara på jobbet och plötslig få en längtan hem , bara för att jag vet att han finns där❤️
Jag tröttnar inte på hans sällskap, kan ha honom vid min sida jämt.
Jag säger inte att han är perfekt för det är han inte. ...
Han har sina sidor men det har jag med. Men vi respekterar varandra... Vi har varit tillsammans i tre år nu och vi har inte bråkat en enda gång. ..Vi har varit oense men aldrig att vi skulle börja skrika och säga dumma saker till varandra.. För vi har båda lärt oss hur mycket det förstör.. Som sagt.. Tappa aldrig respekten för varandra.
Att flytta innebär inte bara att du ska lämna ett liv bakom dig, du ska också öppna upp för att kunna ta emot ett nytt liv. Att bygga upp nya relationer med nya människor. Att få en ny vän tar tid... Det är också en kärlek som måste få sin tid för att kunna bygga upp tillit och respekt och en känsla av samhörighet.
Jag har under det här året försökt att behålla så mycket jag bara kan av mitt "gamla"liv och samtidigt försöka skapa nya relationer i mitt "nya" liv. En ganska vanlig reaktion på förändringar tror jag men har insett att det kommer inte hålla.... Det blir varken hackat eller malet och jag blir sönderstressad och går alltid omkring med dåligt samvete för att jag inte hinner med.
Vilka vill jag ha i mitt liv? Vilka är viktiga för mig att de finns kvar och vilka nya relationer vill jag ha nära?
Ett Gott Nytt år till er alla💕

  • 121 visningar

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229