Header

1 Undvik Förändringar - Prova inget nytt. Odla rädslan för förändringar. Håll dig till normen och lyssna på vad alla andra tycker. Det är det som är viktigast.

2 Lär dig inget nytt - Håll dig undan föreläsningar, mentorer, böcker, länkar - ja allt som kan ge dig ny kunskap. Prova inga nya strategier eller gå otrampad mark. Gå den lätta vägen, välj inte den som har några utmaningar.

3 Var arrogant - Tro att du har rätt till framgång bara för att du ÄR. För att du är anställd på företaget "X" eller gått med i organisation "Y". Tro inte att du behöver göra något. Tänk absolut inte på andra och hur du kan hjälpa dem.

4 Skyll på andra eller omständigheterna om det inte går bra. Det är du som har kontrollen för hur det går för dig, ingen annan. Vi lever i ett land och en tid av stor öppenhet, frihet, information och obegränsade möjligheter - för den som vill. Det är väldigt lätt att vilja skylla på något utanför sig själv när man inte lyckas, men så snart du har tagit kontrollen över vad du vill, när du äger agendan - kan inget stoppa dig.

5 Ha inget tålamod - Om du råkar ut för motstånd eller misslyckas, lägg ner direkt. Idag handlar väldigt mycket om NU. Allt ska gå så fort. Men framgång handlar om tålamod och tid att lära sig det du behöver för att ta dig dit. Du har inte rätt till något om du inte gjort jobbet. Utmanat ditt sätt att tänka, varit obekväm. Att misslyckas är att lära sig. Var snäll mot dig själv. Du skäller inte ut ett barn som ramlar när den lär sig att gå.

Ha en fin måndag. DET menar jag till 100% =).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag tror att de flesta spenderar mer pengar på en semester än de är villiga att spendera i sig själva på ett år. Det här brukade gälla mig. Tidigare värdesatte jag mig själv inte högt nog för att faktiskt tycka att jag är värd att investeras i. Idag VET jag att det är min absolut bästa tillgång. Att utvecklas och utbilda mig i de kompetenser jag behöver föratt rocka i det jag vill jobba med.

Vad är du värd på arbetsmarknaden idag? Det borde ju vara lätt att räkna ut. Tex ta din månadslön/dag xx kr eller vad du har xx kr/timme. MEN det är i själva verket inte vad du GÖR för pengarna som gör att du har xx kr utan hur mycket företaget/arbetsmarknaden anser att din kompetens är VÄRD. Du har ju ditt jobb idag för att det är den kompetensen som krävs för din position, inte sant? Du kanske inte alltid kan påverka din lön genom att fråga chefen, men ditt eget värde kan du ALLTID påverka. Det värdet kan ingen ta ifrån dig. Ett jobb eller en befattning kan gå förlorad imorgon pga konjunkturförändring eller omorganisering, men dina skills, det du kommer med i din kompetens och livserfarenhet är kvar.

Var kommer du att vara om 5 år? Har du planerat för det? Om du fortsätter i samma spår som du gör idag, var kommer du högst sannolikt att vara år 2021? Är det någonstans du känner att du vill vara, eller något annat?Inget är ju rätt eller fel, det är bara DU som vet var du vill vara. Var du vill bo. Hur din familjesituation ska se ut. Din hälsa. Vad du jobbar med och hur du mår inombords, ditt mindset.

Ta hälsan tex. Många anser sig inte ha tid att ta hand om den, men då får du nog vara beredd att du ska ha tid att vara sjuk i framtiden. För hälsan är nyckeln. Har du inte den spelar det ingen roll hur mycket pengar du tjänar eller hur flott du bor. Det är hälsan som gör att du verkligen kan njuta av det du åstadkommit. Vara den förälder du vill för dina barn och för din egen skull.

Health is true wealth. Betala extra för bra råvaror till din mat, ta en massage ibland, gå den där kursen du tror ger dig det du behöver för att komma vidare. Men har du inte råd just nu så finns många gratis alternativ. Gör bilen till ditt klassrum där du kan lyssna på youtubeklipp (se www.kiabruks.se för tips) föreläsningar, TED talks, musik eller vad det nu är som lyfter dig. Fortsätt alltid att vara hungrig på ny kunskap.

Likes

Comments

Drömde du som liten hur ditt liv skulle se ut när du var stor? Vad du skulle bli? Jobba med? Som barn drömmer vi hej vilt, utan begränsningar. Albin 6 år ser sig som en uppfinnare eller vetenskapsman. Anna 7 år vill sjunga och vara artist. Vi vuxna har ofta svårt att drömma stort. Som coach och teamledare jobbar jag mycket med drömmar och målplanering. Även jag har svårt med att sätta stora drömmar på pränt. För så länge man inte uttalat dem är det väl ingen fara om de inte blir sanna? Men det är just det. Man MÅSTE uttala dem, skriva ned dem.

Forskning säger att det är 80% STÖRRE CHANS att nå mål om du skrivit ner dem! För chefer och företagare är det här inget konstigt, att sätta mål och planer för att nå ett resultat. Men när det kommer till DIG SJÄLV kan det vara svårare. Då kommer DU i vägen. Dina gamla invanda tankemönster om vad du tror är möjligt för dig. Föreställningar du växt upp med, ett slags "blueprint" som du skapat för länge sedan och hållit fast vid. Våra blueprints är väldigt kraftfulla, därför är det så viktigt att justera dem om de inte längre passar det du vill idag. Jag har själv jobbat mycket med det här de senaste 4 åren och ser hur mycket det påverkar alla delar av livet. Youtube är en guldgruva av info och bra föreläsningar jag ofta vänder mig till. Här är en super bra inspiration om hur du utvecklar dina drömmar med Patti Dobrowolski. Så ta fram färgpennor, dröm stort och måla din framtid!

https://www.youtube.com/watch?v=zESeeaFDVSw


Likes

Comments

.. i armen. Wihooo! Har faktiskt startat några bloggar tidigare, men inte kommit till skott. Det här känns ju jättekul! Velat skriva, men varit orolig att det inte varit tillräckligt bra.. intressant.. bra forumulerat.. bla bla bla. På riktigt! Vem orkar ändå vara så skitnödigt duktig att allt ska vara perfekt?! Inte jag i alla fall. Jag är långt ifrån perfekt, men jag är UNIK. Unik i mitt sätt att vara, att uttrycka mig, i min historia som gör att jag är den jag är idag. Det är ju något vi alla har gemensamt, ingen annan på hela jorden är som DU. Vår historia formas varje dag och en del av min kommer du att få ta del av här. Så välkommen min vän, nu kör vi =).

Likes

Comments

Instagram@kiaslifestyle