​Holaa! Har varit rätt off från bloggandet, men jag har mina anledningar hehe. Senaste veckorna efter tå skadan så har motivationen till träning och övrigt varit väldigt låg. Men det är klart, såna perioder har man! 
Kan börja med att jag drog hem över påsk (till min hemort) för att fira med familjen och träffa en massa polare, träna etc. Sjukt efterlängtat. Men kände redan efter 2 dagar att saknaden till Falun och Atletklubben i Borlänge kom, och stängerna hemma är piss så kunde knappt köra ryck eller stöt. Aja varför klaga! 

En massa packning hem en vecka senare, fick möta upp Stefan och hans polare som jag tydligen satt på samma tåg med, sinnes. Drack senare på kvällen/natten, och tog det senare lugnt fram till i tisdags. Redan i tisdags kände jag på träningen att allt kändes bra i kroppen, styrkan fanns där och vikterna åkte uppåt.  Tog då personbästa i stötvändning med 10kg's ökning - 110kg. Dagen efter, i onsdags, visste jag inte riktigt vad jag skulle köra. Men det fick bli lite ryck teknik, som slutade med att jag gjorde personbästa med 7,5kg's ökning - 80kg. Efter ryck passet så kände jag för att överstöta litegrann, så tog även där personbästa med 10kg's ökning - 110kg. Jag fick motivation som jag längtat efter i flera månader, och kände att kroppen var starkare och skadorna i axlarna var till inga besvär alls! 

På torsdagen hade jag ingen tyngdlyftnings träning, men följde med @JesperHedman och Oscar till Friskis för att köra igenom ett tungt benpass. Började med Frontböj, körde några lätta sätt för att värma upp och ökade sedan till tyngre vikter och köra 3 reppare. Tills jag kom upp i 130kg, vilket jag aldrig tagit förut. Mitt förra PB i Front har varit 125kg, men 130kg flög upp som om det vore 100kg. Ja, vad tänker man i det tillfället? Är man som jag så ökar man ytterligare 10kg till 140kg och gör ett PB även där, 15kg's ökning från förra. Även 140kg kändes lätt, men då hade jag redan kört front böj i kanske 1h eller mer, och ville få in lite andra övningar. Men tror säkert om jag har det inom mig, om jag käkat rätt dagarna innan så flyger nog 150kg upp. 

Det är jävla kul hur kroppen kan från ena stunden inte ens orka 100kg till att tycka 140kg är lätt. Även tankarna som gott igenom min hjärna. Mitt psyke som de senaste 3 veckorna alltid tänkt under ett lyft "Nej, släpp vikten, du klarar det inte). Denna vecka har jag haft dom tankarna, men då har en annan del av hjärnan sagt "Jo, fuck alla negativa tankar och lyft skiten.", "Den ska upp, finns inget annat. Du ÄGER vikten". Låter väl kliché för vissa, men vem bryr sig. Brukar ibland föreställa mig att CT Fletcher står bredvid mig och skriker i mina öron "LIFT THAT SHIT", samtidigt som när jag klarat vikten så står Mike Rashid och skriker "EAZY MONEY BABY". Aja ha en bra kväll, gainz.
​Richness of the spirit and heart is real wealth


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​En berättelse om mig. Från att vara 55kg tunn, omotiverad syn på hur min framtid skulle vara 10 år framåt. 
Jag har alltid varit fysiskt aktiv, enda sedan jag var 6 år gammal. Från att träna simning och friidrott till fotboll och innebandy. Jag har tränat lite vad som helst skulle jag vilja säga. Men mitt största intresse och det jag lagt mest tid till har alltid varit Fotboll och Innebandy. 
Ungefär vid min 15-16 års ålder lades både innebandy och fotbollslaget ner för 96or. Kommer inte exakt ihåg när lagen lades ner, men iallafall så kom jag till en period då jag inte hade någon hobby. Under denna period så hade jag det svårt, svårt i samhället och visste inte riktigt vem jag var som person. Kortare sagt så hade jag inte lärt mig att "älska mig själv". Jag hade ingen motivation, jag var omedveten om vad jag ville göra med mitt liv. Jag hade inge perspektiv på hur mitt liv rättare sagt. 

Men som många brukar säga "efter regn kommer solsken". Jag skulle ju vilja säga tack till en polare, för utan han hade jag nog inte varit där jag är nu.  Jag började alltså följa med han till gymmet för första gången, och första halvåret så gick jag till gymmet lite då och då, kanske 1-2 ggr i veckan. Så farsan sa tillslut att det var onödiga pengar att betala för gymmet om jag knappt var där. Så jag beslutade mig, 26 Mars 2012, att börja på mitt första schema och ta gymmet seriöst. Jag hade i princip bara mig själv under de första perioderna jag gymmade, men jag börja ha detta som motto "Jag korsar hellre linjen och får möta motgångar och nedgångar än att stå kvar på linjen och ångra mig". Jag såg skillnad på min utveckling både fysiskt men mest psykiskt och jag fick mer och mer motivation. Jag skulle vilja säga att den bästa motivationen är "själv motivation". Inga motivations videos på youtube eller motivations bilder kan mäta sig med den motivationen man får av att se sig själv utvecklas.

Genom att hitta en ny passion för träningen, så kunde jag inte gjort något bättre val än att börja gymma. Nu 4 år senare så sitter jag i en ny stad, pluggar något jag verkligen brinner för. Jag har träning på schemat varje dag, och jag lever mitt liv inom idrott. 

Jag vet att några kanske kommer ta detta inlägg, eller transformations bilden, som skryt. Men "det är skillnad att FÅ en bil av någon och åka runt och skryta om den, än att spara ihop till en lambo under 5års tid och tillslut när man väl har en efter allt slit så tycker folk att man åker runt med den för att skryta." Vem fan har sin Lambo i garaget och aldrig åker med den? Samma princip gäller ens kropp. Går jag runt med linne på sommaren eller gymmet, och är "fit", så ser folk ner på en. 

Men, jag lever mitt liv som jag vill och bryr mig inte om vad folk tycker om mig. Att gymmet är ett ställe att utvecklas mer psykiskt på är ingen hemlighet, för jag har blivit mer självsäker nu, och jag har lärt mig att älska mig själv.

Sista jag skriver nu. Jag vill inte vara den som bara lägger upp bilder på min kropp för att visa hur jag ser ut. Utan jag vill hjälpa andra. "Om din vision inte inkluderar genom att hjälpa andra, så är din vision för liten för mig". ​DISCIPLINE IS CHOOSING BETWEEN WHAT YOU WANT NOW, AND WHAT YOU WANT THE MOST
 

Likes

Comments

Go kväll vänner! Jag har nog haft de bättre dagarna sen i onsdags, känt att tån blir bättre och bättre, nyklippt till kort hår efter ett år.

Det började med att ja fick en rätt impulsiv idé i tisdags, att klippa håret kort. Så drog till stan med mina broskis stefan och emil i onsdags, drog en kebab och sen vidare till frisören. Har haft långt hår sedan i somras, och ville få nå nytt. Blev piss nöjd med resultatet!
Som sagt så har tån känts bättre och bättre, drog ner till gymmet dagen efter akuten men körde bara överkropp. Har nu kört överkropp sedan i måndags, fram tills idag. Idag stod då lång uppvärmning, en hel del stretch, Stötvändningar från bock och mage, på schemat. Värmde upp höfterna, höftböjaren, axlarna, rotatorcuffen, handlederna etc. Gjorde en hel del knäböj, som ja för den delen inte kunnat gjort sedan händelsen med tån, och gick sen över till stötvändningar. Väl vid stötvändningarna så gick det bara bättre och bättre. Kom upp i 80kg, fast med fötterna fast i marken under hela övningen, vilket är 20kg bort från mitt personbästa. Så jag är rätt nöjd!
Om vi tar denna dagen innan träningen så somnade jag ganska sent pga att ja stod och lagade fläskkarré klockan 02:00. Men vaknade iallafall upp till sol, drog till skolan för att göra en praktisk redovisning med Jesper, Stefan & Emil, och sedan hem för att möta upp mina päron som är och hälsar på. Drog sen väg för träning. Nu har ja precis käkat pizza, och ska trycka i mig kärleksmums tills ja dör.
Godnatt!


Likes

Comments

How we walk with the broken, speaks louder than how we sit with the great.

Suup! Haft en dag då mitt mentala inte var 100, vakna upp utan att hinna få i mig nå käk eller kaffe, morgon kaffet ni vet, 100%. Drog till skolan för föreläsning i 3h och sen hem igen för att få i mig nått. Käkade så jag kunde stå mig en stund, sen hängde ja med Jesper in till Borlänge där ja körde lite Axlar & Rygg. Jag är dock så begränsad på övningar pga tån så kan inte riktigt köra allt ja vill, plus så har jag dragits med skador i 2 år nu så mentalt var ja irriterad och ville bara dra bort. Körde iallafall några övningar sen tog ja bussen hem.


Jag är inte den som alltid har humöret på topp, och jag är inte den personen som alltid är glad och positiv på allt i livet. Men jag är inte heller den som gillar att skriva när jag mår som jag mår, så tyck inte synd om mig. Senaste dagarna och veckorna har ja haft en svacka mentalt och fysiskt. Jag har inte kunnat fokusera hundra på vardagen, har istället haft mentala cirklar. Nu när ja känt att de gått bättre och bättre på tyngdlyftningen, jag lär mig in tekniken snabbt och vikterna finns där, så tänkte jag "fan, skönt att de går mot rätt håll!", men sen kommer det en neddragning och gör så att ja inte alls kan träna. Blir lite pissed.

Jag har gått igenom diverse, och jag vet hur ja kan hantera det. Bara fokusera framåt och på den karriär jag vill komma till. Jag korsar hellre linjen och får möta motgångar och de konsekvenser som uppstår än att stå kvar på linjen i resten livet och ångra mig.

Nog med deeptalk, nu ska ja äta igen för ja vill inte att min kropp ska tina bort, och lyssna på G-eazy tills kroppen känner för att sova. G-night


Victory is reserved for those who are willing to pay its price
Likes

Comments

Wzuuup! Nu har ja en liten "rolig" historia för er, och en liten återblick eller A DAY I LIFE w KEV.
Börjar från början. Vaknade upp ganska sent idag, runt 13:00 tiden, efter att ha varit borta i Stockholm över helgen, vilket ja återkommer till i nästa inlägg. Iallafall så gick jag upp, käkade min frukost för att senare ta bussen in till Borlänge för en heldag med träning (tyngdlyftning). Kom till atletklubben och började värma upp på ryck med en rätt lätt vikt (50kg). Tills ett lyft som ja inte klarade, men kom ner på knä och hade fortfarande stången ovanför huvudet hållandes. Med endast knäna och tårna i marken så fick jag för mig att släppa stången bakåt, vilket ja nu ångrar en hel del. Stången slängdes bak och kom på min höger häl (Tårna fortfarande i marken), stången kom i sån kraft så att tån böjdes framåt. Vissa har nog sett klipp på folk som fått sitt smalben brutet framåt, ungefär så såg min stortå ut.

Blev sen skjutsad in till Falun akutmottagning, men sällskap av brori Oscar. Först väntandes i 1 h i väntrummet. Kom sedan in och fick vänta ännu en gång utanför skötrummet i 2h. Kom sedan in i rummet och fick vänta ytterligare 1h tills en läkare kom. Då kollade han på tån och konstaterade att den var bruten, han verkade smått oerfaren och inte brydde sig, för tån var i slutändan aldrig bruten utan ur led. Vi fick sedan vänta ytterligare 2h tills jag fick dra till röntgen. Kom sen tillbaks till mitt rum och väntade i ca 30 min. Då kom en ny sköterska och gav tån bedövning. Äntligen hade jag inte ont efter 7h av konstant smärta. Sedan tog de 2 min och sen böjde hon tillbaks tån på 2 sek. Det tog alltså 3 min att fixa min tå, och fick vänta i 7h. Men men, lever iallafall. Som ni ser på röntgen bilden så är första delen av stortån en hel del åt helvete från var den ska vara.


Jag hade ju inte käkat nått på hela dagen, så vi drog förbi donken och köpte en hel del käk. Nu ligger ja i soffan och knaprar ipren och voltaren i hopp om att tån ska sluta värka. Men nu är det en skön känsla, innan så visste jag att tån var antingen bruten eller ur led, nu vet jag att den sitter på plats.
Nu får ni ha det bäst och släpp aldrig stången bakåt när ni sitter på knä vid ett ryck heheh, Godnatt!

Likes

Comments

Heey! Inlägg numero dos, vilket ja tänkte lägga ner tiden på att skriva om vad som hänt idag. 
För de första så vaknade jag upp lite sent, runt 13:30, pga att kroppen inte ville slappna av fören klockan blev 04:00 av olika anledningar.  Anledningar som mest är mentala. Mentala cirklar som spökat senaste tiden. Men men, livet. 

​Gick upp och kirrade kaffe, mackor och fil med nå havre flingor. Med lite motivation i huvudet och föda i magen så blev ja sjukt taggad inför träningen senare. Kollade lite youtube och blev sjukt mer taggad, kände att de kunde bli nått av träningen och stöt passet. Gick senare mot bussen, mötte Jesper, Therese och Vickan. Väl på plats i Borlänge och Atletklubben gick jag till min ruta och började köra lite stöt, som gick för jxvla bra. Klokovs klipp gav inspiration, och ryskan gjorde mig som halv ryss själv. Fan vilken dag. Kom upp i 100kg stöt. Efter att ha kört 2 set 4-3reps på 50-60-70-80, 1or på 90-95 och sist 100kg så kände jag mig rätt nöjd, i och med att jag tog 10kg mer än mitt förra PB. Eftersom detta är tredje gången jag kör stöt så är jag inte den bästa med bäst teknik, men vem dömmer.

​Efter passet drog jag hem, käkade min fil och mina havre flingor, drog sen vidare till Actic för ett kort pass. 
Nu sitter ja i min soffa igen, med en pringles burk i famnen och ett glas pepsi max på bordet bredvid Macbooken, reflekterar över min gångna dag, och har konstaterat att dagen kanske inte lät så jätte intressant. För vissa kanske, men jag föredrar just nu att moffa klart mina chips och kolla nån serie tills ögonen fattar mörker. Ha en god natt, må er träningsanda va er religion och Klokov eran gud.
GOD-night

Likes

Comments

Okej, första inlägget på denna blogg. För det första kan ja ju skriva om vem jag är. Jag är en "vanlig" person som alla andra, kanske är en gnome t.o.m, vem vet.
Jag är 20 år och bor i Falun där jag pluggar idrottsvetenskap på Högskolan Dalarna. Så det är ju en hel del plugg. Började på Högskolan i höstas så har ju inte kommit så värst långt i utbildningen. Varför jag valde just Idrottsvetenskap så är jag sjukt intresserad i träning då jag tränat sen jag var 6 år. Har tränat allt mellan himmel och jord. Från Fotboll till innebandy, från Friidrott till simning. Sen för 4 år sedan hittade jag passionen för gymmet. Jag vägde ca 55kg och var tanig som en pinne och behövde väll gå upp i lite vikt. Jag har nu märkt att träningen gett framsteg och ligger nu på 78-80kg med en smått "shreddad" fysik, om man nu vill kalla det så. Alldeles nyligen har jag hittat passionen för tyngdlyftning och tränar 4ggr i veckan. Sjukt kul!
Där har ni mig, mer behöver man inte veta. Kanske kommer mer senare.

Idag för den delen har ja tränat, ovanligt. Körde först ett pass på förmiddagen med Jesper och Oscar. Vaknade upp, drog och mötte dom vid skolan och drog förbi donken för frukost, jxvla massa gainz. Drog sedan till Borlänge och körde lite Stötvändning + Pushpress och Sittryck från nacke. Behövde sen hinna med bussen och fick avsluta mitt i schemat. Men drog sen på kvällen till Actic och körde klart schemat: Stöt mark och mage. Stöt marken gick oväntat bra, gjorde 6 set 5 reps på 170kg.
Nu sitter jag i min soffa i lägenheten, magen skriker efter mat så ska väll föda den. Fan, magen är ju lika jobbig som barn, men va gör man. Sen kallar sängen och kuddarna mig, det ser ja ju rätt mycket fram emot. Godnatt, hoppas Klokovs själ kommer och hälsar på er under natten med paket fullt av gainz #gainzmasLikes

Comments