Verdens beste ostekake!!

Halloen dere flotte lesere!

I dag er dagen derpå etter selskapet til min mormor. Det var et fantastisk selskap, og jeg fikk veldig mange komplimenter utover kvelden på grunn av mine tre kaker. Den ene kaken har dere kunne lest HER. i dag vil jeg publisere de to resterende kakene, Jeg må beklage at jeg ikke har fått et finere bilde på denne kaken, men innen jeg rakk å ta bildet av denne kaken. Det kan forklares med at jeg glemte å ta et bilde av den før den ble kjørt avgårde til lokalet min mormor feiret sin 75 års feiring. I det jeg fikk tatt bildet etter å ha glemt at det ikke fantes et bilde til bloggen var kaken nesten spist opp.

Det er en signaturkake fra min side. Det er en kake hvor jeg kan oppskriften i hodet, og en kake jeg nesten alltid lager til selskaper, eller hvis jeg venter gjester og liknende. Og det er en kake veldig mange mennesker liker.

Oppskriften
Bunn:

 • 225 g. Digstive kjeks
 • 100 g. Smør

Fyll:

 • 2 pk. Kiwi gelepulver
 • 2,5 dl. Kokende vann
 • 1 pk. Rømme
 • 200 g. Philadelfia naturell
 • 100 g. Melis
 • 1 ts. Vaniljesukker
 • 3 dl. Kremfløte

Pynt:

 • 1 pk. fryste bringebær (tas opp dagen i forveien slik at den er tint)
 • 1 pk. Jordbærgelepulver
 • 2,5 dl. Kokende vann + saft fra de tinte bæra

Fremgangsmåte:

knus kjeksene og hell dem over i en gryte hvor du har smeltet smøret. Bland dette godt sammen før du legger det over i en springform med bakepapir eller en springform med fat. (Porsgrunn porselen har et slikt fat, men det kan også kjøpes hos Coop Obs.) Og sett til kjøling.

Deretter heller du fløte, melis og vaniljesukker sammen i en bolle og stivpisker det til en krem.

Nå tar du å tilsetter rømmen og philadelfiaosten og blander dette godt sammen, slik at den er fri for klumper.

(Dette er veldig greit å gjøre mens vannet koker.)

Så tilsetter du kiwigelepulveret i det kokende vannet og rører rundt til alt er løst opp. (ca 2,5 minutt) Før du lar det kjøles ned til under 25 grader. Da er det kaldt men fortsatt flytende.

Deretter tilsetter du geleblandingen over i ostekremen og blander godt. (ca. 5 minutter på full speed)

Før du heller fyllet over kjeksbunnen, og setter kjølig til det stivner.

Nå kan du begynne å sile saften fra de tinte bringebæra, og helle det over i et litermål og blande med vann og sette over til koking.

Og tilsetter jordbærgelepulveri den kokende saften, og rører rundt til alt er løst opp (ca. 2,5 minutt) Og kjøler det ned til mellom ca. 20 og 25 grader

Nå heller du de fryste bringebæra over den stive ostekaken. Og den nedkjølte men fortsatt flytende geleen over ostekaken og bringebæra, og setter kjølig så den får stivne.

Dette er en kake som passer til alle anledninger, og er veldig enkel å lage og omtrent alle liker den. Det er også en kake med utallige smaks og dekorasjonsmuligheter, så ved denne kaken er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan legge på.

Håper det smaker og inspirerer til baking.

Klem fra meg :)

#Ostekake #Oppskrift #verdensbeste #Selskap #Kos #Hverdagslykke

Lag deg en nydelig og helt fantastisk dag. Det fortjener du! <3 :)


Følg meg i sosiale medier og nettbutikken min (My Forever)

Facebook

Instagram

My Forever (nettbutikk)


Mange Klemmer og Hjertelig hilsen fra


Kenneth :)

Liker

Kommentarer