No bake ostekake med pasjonsfrukt og bær

God morgen kjære lesere!

Gratulerer så mye med dagen! Da er endelig den store nasjonaldagen kommet! Det er på tide å nyte dagen med sjampanjefrokoster, barnetog, pølser, kaker, is og familietid. Nasjonaldagen er en dag man koser seg og setter barna virkelig i hovedsetet. Norge har en uvanlig tradisjon med barnetog, fremfor mange andre land der de enten ikke feirer eller har millitærparader. Norge er en nasjon som ikke er som alle andre, vi går gjerne våre egne veier og dedikerer gjerne nasjonaldagen til barna.

Vi samles for barnetog, is, pølser, ballonger og lek. Det er god gammel tradisjon, med mange gode luncher, frokoster, og til slutt middager med familie og venner. Jeg elsker denne tradisjonen for den er noe ut i fra det vanlige globalt sett.

Her i huset baker jeg alltid en kake til 17. mai i år har jeg laget en ostekake med pasjonsfrukt og bær.

Kjeksbunn:
225 g. Digestive kjeks
100 g. Smør

Fyll:
2 pk. Pasjonsgele
2,5 dl kokene vann
3 dl. Seterrømme
200 g. Philadelfia ost
100 g. Melis
1 ts. Vaniljesukker
3 dl. Kremfløte

Pynt:
Masse jordbær, blåbær og bjørnebær.

Personlig liker jeg å bruke et kakefat med ring og lokk slik at jeg bare kan ta av ringen, pynte og servere kaken på det samme fatet.

Fremgangsmåte:
Knus kjeks og smelt smøret i en gryte, og bland kjekssmulene med smøret, og press det utover i formen. Deretter setter du kaken til avkjøling.

Nå starter du med å blande rømme, melis og kremost sammen til en luftig krem, deretter å mikse fløte og vaniljesukker sammen til en luftig krem, før du tilsetter kremen over i ostemassen og vender det lett inn slik at du ikke rører ut luften.

Løs ut gelepulveret og la den bli avkjølt men fortsatt flytende. Tilsett geleen i en tynn stråle og vend det forsiktig inn.

Hell fyllet over i formen og sett til avkjøling i 4-6 timer eller over natten.

Deretter tar du av kakeringen og pynt med de bærene du ønsker. Du kan også dekorere med et gelelokk av forskjellige smaker hvis det er ønskelig. Vil du ha en slik oppskrift kan du finne den HER!

Håper dere alle får en strålende 17. mai.

Håper det smaker!

Følg meg i sosiale medier for de seneste nyhetene!

Facebook
Snapchat og Instagram: KrFKenneth

Klem ❤

Lag deg en nydelig og helt fantastisk dag. Det fortjener du! <3 :)


Følg meg i sosiale medier og nettbutikken min (My Forever)

Facebook

Instagram

My Forever (nettbutikk)


Mange Klemmer og Hjertelig hilsen fra


Kenneth :)

Liker

Kommentarer

Tore J
,
Du skryter noe ekstremt med disse kakene, og jeg har store problemer å tro at du har laget alle disse kakene. Skrytepaver har vi nok av i bloggverden. Denne typen bloggere er de verste. De tror de er verdensmestere og kan egentlig ikke bake en eneste kake.