New York cheesecake

I samarbeid med Christiana Glassmagasin

God ettermiddag kjære lesere!

I dag har jeg tenkt å dele en oppskrift på ostekake, som er en helt perfekt kake å servere til 17. mai. Jeg skrev om denne kaken tidligere i dag, dessverre er jeg nødt til å vente med å publisere den til i morgen. Det er på grunn av jeg vil ha bærene så friske som mulig.

Derfor vil jeg i dette innlegget dra frem en kake fra mitt arkiv, som enda ikke er publisert. Kaken er som overskriften tilsier en New York Cheesecake. En av verdens beste ostekaker. Det er en ostekake som skal stekes i ovnen og som er helt himmelsk. Det gir en annen konsistens og en litt annen smak.

Jeg er av den uppfattningen at den muligens kan virke litt mer kremete i konsistensen, enn en nobake ostekake. Denne ostekaken sies det at skal stamme fra et lite jødisk bakeri i "The city of dreams." Denne ostekaken er berømt over hele verden. Som skrevet tidligere kaken har en mektig, fløyelsmyk og en ekstremt god smak.

Oppskrift

Kjeksbunn:
250 g. Digestivekjeks
1 ss. Brunt sukker
150 g. Smør

Ostefyll:
800 g. Kremost
2,5 dl. Sukker
2 ss. Hvetemel
2 ts. Vaniljesukker
4 Egg

Topping:
3 dl. Crème fraîche
2 ss. Sukker
1 ss. Vaniljesukker

Serveringstips:
Dette er en kake som godt kan serveres med rørte jordbær eller andre bær.

Til denne kaken liker jeg å bruke denne formen, nettopp fordi denne kan jeg steke og servere kaken på samme fat. Jeg bruker denne og legger ved en link til Christiania Glassmagasin hvor jeg kjøpte min. Følg denne LINKEN

Fremgangsmåte nedenfor.

Fremgangsmåte:
Knus kjeks og bland smulene med bruntsukker og smeltet smør.

Trykk blandingen ut i bunnen og noe oppover kanten i en rund form form. Deretter setter du den kjølig.

Pisk sammen kremost og sukker. Tilsett hvetemel og vaniljesukker, deretter blander du det godt sammen. Pisk inn eggene et egg om gangen.

Hell Ostemassen over I kakeformen, og stek kaken på nederste rille i ovnen ved 120 grader i 2,5 timer (steketiden på lav varme gjør at ostemassen ikke sprekker under steking.)

Avkjøl kaken i 30 minutter, men ikke ta kaken ut av formen.

Rør sammen ingrediensene til toppingen og fordel over kaken. Sett kaken tilbake i ovnen, og stek kaken videre midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter.

Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den i formen til den blir helt kald. Jeg anbefaler i kjøleskap over natten. Kaken vil da bli stiv og lett å ta ut av formen.

Bildet er hentet fra nettet som inspirasjon.

Håper det smaker!

Følg meg i sosiale medier for de seneste nyhetene!

Facebook
Snapchat og Instagram: KrFKenneth

Klem ❤

Lag deg en nydelig og helt fantastisk dag. Det fortjener du! <3 :)


Følg meg i sosiale medier og nettbutikken min (My Forever)

Facebook

Instagram

My Forever (nettbutikk)


Mange Klemmer og Hjertelig hilsen fra


Kenneth :)

Liker

Kommentarer