Kenneths tanker om mobbing del 2

Hei !

Mitt første innlegg på bloggen var et innlegg om nøyaktig samme tema og overskrift. Tenkte dette kunne være litt interessant å ta opp igjen. For det har skjedd noe på dette feltet spesielt med definisjonen om mobbing og krenkelser. Det er ikke bare på dette området det har foregått en revolusjon. Mobbingen har også i mange tilfeller også byttet arena. Da jeg for åtte år siden publiserte dette innlegget var for det meste mobbingen i skolegården eller på skoleveien. Den Orginale mobbingen.

Etterhvert som sosiale medier har fått en stadig større plass i livene våre og iPhonen eller andre smarttelefoner har blitt en større del av livene våres. Mange av oss har med telefonen uansett hvor man går, man føler seg nesten naken uten telefonen.

Mange skoler hevder at mobbing ikke er et problem på deres skole, nettopp fordi den skjer på sosiale medier og utenfor skoletiden. Dermed fraskriver de seg ethvert ansvar. Der mener jeg skolene tar helt feil. Ja det skjer utenfor skoletiden og i sosiale medier, men en av oppgavene til skolen er å utvikle elevene til å bli flotte medmennesker med sunne holdninger til andre mennesker uavhengig av kjønn, legning, sosial status eller liknende. Derfor har skolene også et ansvar på dette området.

Selvfølgelig ligger ikke ansvaret alene på skolen, så lenge mobbingen skjer i sosiale medier skjer den på mange måter i norsk offentlighet, derfor har vi alle et ansvar for å få en slutt på det. Det har også skjedd veldig mye bra på dette feltet. Dette er oppfølgeren til et innlegg som ble publisert for åtte år siden, og da var definisjonen av mobbing som lærere skulle forholde seg til: "Mobbing er når en person gjentatte ganger over en viss tid blir utsatt for negative handlinger fra en eller flere personer." Dette er en gammel og utdatert definisjon av begrepet. på dagens lærerutdanning blir holder det at krenkelsen skjer en gang. Dette er fordi de seneste studiene viser at uansett om det skjer en eller flere ganger at konsekvensene kan være like alvorlige.

Man ser ut i fra forskningen at konsekvensene for senskader er like alvorlige om krenkelsene kommer en gang eller om det skjer gjevnlig over flere år. Mange av de som opplever mobbing sliter ofte med dårlig selvbilde, depresjoner, angst og selvmordstanker. Noe jeg selv har slitt med som dere kan lese om her! Der skrev jeg et veldig personlig innlegg, i forbindelse med verdensdagen for selvmordsforebygging. På mange måter kan man også si dette innlegget er en oppfølging av dette også.

Det som jeg syntes er positivt med den nye definisjonen av mobbing som de nye lærerne lærer på lærerstudiet er at man tydeligvis har satt unges psykiske helse i fokus, og fokuset på ettervirkningene av krenking og trakasering. Dette har i alle år vært en hjertesak for meg, nettopp av den grunn at jeg selv har vært utsatt for kraftig og alvorlig mobbing opp i gjennom skoleårene. Heldigvis for meg har jeg hatt min mor, og andre familiemedlemmer som har tatt ansvar på forskjellige måter for å forhindre dette fra å skje.

Avsluttningsvis annerkjenner jeg at problemet med mobbing vokser, og at vi har en lang vei å gå for å nå en nullvisjon på mobbingen. Alle kan også bli en mobber, så vær forsiktig hvordan du omtaler andre i sosiale medier og i andre sammenhenger, for etter min mening er det viktig at vi alle gjør vår jobb for å endre holdningene om hvordan vi snakker om folk. Til alle nettrollene som helt sikkert kommer til å kommentere denne siste oppfordringen, så er ikke dette en inskenkelse av yttringsfriheten, men mer enn oppfordring til hva vi alle kan gjøre for å bedre den psykiske helsen blant barn og unge samtidig som vi endrer holdninger.

Lik, del og spre budskapet videre. Dette er ikke en jobb en person kan gjøre alene, men hvis alle bidrar vil det muligens skape et bedre samfunn og mer toleranse blant menneskene. La oss derfor alle bli med på dugnaden til å gjøre verden til et bedre sted, ved å spre kjærlighet isteden for hat og hatefulle yttringer.

Da er det bare for meg å ønske dere alle en riktig god natt, så legger jeg ved linker til mine sosiale medier i tilfelle du vil følge meg der for oppdateringer om nye innlegg og liknende. Dere kan også skrive inn eposten deres under følg meg, så vil dere få automatiske varslinger hver gang jeg publiserer et innlegg.

Sosiale medier:

Facebook

Twitter

Instagram

#stoppamobbning #stoppmobbing #mobbing #motmobbing #krafttakmotmobbing #dugnad #kjærlighet #vennskap

Lag deg en nydelig og helt fantastisk dag. Det fortjener du! <3 :)


Følg meg i sosiale medier og nettbutikken min (My Forever)

Facebook

Instagram

My Forever (nettbutikk)


Mange Klemmer og Hjertelig hilsen fra


Kenneth :)

Liker

Kommentarer

Marius A.
,
HER SNAKKER DU OM NOE DU IKKE HAR NOEN RETT Å UTALE DEG OM!!!! Det eneste du tenker på er og krenke andre mennesker med tåpelige meninger, og innskrenke ytringsfriheten til Ola Nordmann. Slutt med det.
Kenzystanker
Kenzystanker,
du har rett til din mening, men haters make me rich
nouw.com/kenzystanker