For et forferdelig samfunn Norge var tidligere!!

Hei folkens!

I ettermiddag har jeg sett på Hvem tror du at du er på NrK, denne episoden vil bli sendt på NrK i kveld 20:15 så kommer ikke til å komme med noen spoilere for hater spoilere selv.

Men kveldens episode rørte meg og gjorde meg ufattelig irritert. Det er ille å si det, men det er jo good business. Irritasjon og sinne er to følelser som virkelig kan gi inspirasjon og noen fantastiske blogginnlegg, men nok om det. Det som gjorde meg så sint i kveldens episode er det ubegripelige og helt ekstreme klasseskille vi hadde i Norge på slutten av 1800 og begynnelsen av 1900 tallet. I kveldens episode vil vi møte skuespiller Lise Fjeldstad i jakten på hennes familiehistorie.

Jeg ble utrolig rørt av denne historien, litt fascinert, men også helt utrolig sjokkert. Jeg har flere ganger gjennom mine studier og opp igjennom skolegangen på barne-, ungdomsskolen og på videregående i historiefaget lært hvordan samfunnet var, men som Lise Fjeldstad i kveld får oppleve lærer vi ikke hvor store klasseforskjellene egentlig var.

Det var noe av det som sjokkerte meg mest. Aller verst må det ha vært for Lise Fjeldstad som gjennom sin læring av familiens historie. Det får vi et tydelig bevis på løpet av kveldens episode som jeg virkelig vil anbefale dere alle å virkelig se. Den viser hvor ille klasseforskjellene var i samfunnet vårt.

Det gir oss også grunnlag for å tenke på hvor vi er på vei samfunnsmessig i fremtiden. Jeg vil ikke fortelle mer for da er jeg redd jeg vil komme med for mange spoilere og spolere en helt rørende episode.

Ha en fin kveld!

Klem fra meg❤

#nouw30daychallenge #NrK #tv #tvserie #søndagskveld

Liker

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229