Et svært personlig innlegg: ET STORT PROBLEM

God kveld kjære lesere!

I dag vil jeg dele et personlig innlegg med dere! I kveld vil jeg fortelle dere om noe jeg har slitt med siden jeg var liten. I alle år har jeg slitt med enten dårlig eller lite søvn. Det er ne som opp gjennom årene har blitt verre. Det er noe jeg kan ta enkle medikamenter for å bedre, men som mange av mine venner hvis jeg har hatt en overnatting eller har vært å overnattet ikke kan forstå.

Jeg kan høre kommentarer som men du sovner på tre sekunder. Det er riktig, når jeg har en god periode kan jeg det, men andre ganger kan det være så ille som at jeg ikke får sove på tre til fire timer. Det gjør at mye av nattesøvnen forsvinner.

Det er ikke heldig for meg siden jeg allerede er diagnostisert med ADHD. Det gjør at jeg ofte har problemer med konsentrasjonen og at både kropp og hode alltid går på høygir. Da blir søvnmangel et stort problem. Vi har hørt egentlig alle forteller hvor viktig søvn er for at man skal kunne fungere optimalt løpet av en dag.

Vi får fortalt hvor mye det påvirker konsentrasjonen ved å få for lite søvn, noe som i mitt tilfelle allerede har et dårlig utgangspunkt. De periodene hvor jeg har det slik er mitt liv helt forferdelig fordi det er så få personer jeg vet om som har det på samme måte. Derfor vil jeg kalle det for et av mine største problemer. Jeg skulle virkelig kunne ønsket meg at det fantes en kur, eller en bryter du bare kunne skru på.

Jeg har opplevd leger som sier, det er noe psykisk og hvis du bare slutter med det, begynner med det eller det vil alt ordne seg og du vil oppleve å sove bedre. Det virker som om "problemet" mitt egentlig ikke er noe problem og at jeg bare innbiller meg det. Nå er jeg snart 25 år og har opplevd dette på kroppen så lenge jeg kan huske. Jeg opplever også i de verste periodene at jeg ikke lengre har et tidsbegrep. Det har både venner og andre mennesker fått erfare. På videregående hadde jeg en lærer som sa hvis det var noe kunne vi bare sende en mail. Hun sjekket innboksen hver morgen og ganske ofte kunne hun oppleve å få mail fra meg midt på natten. Hun er ikke alene om å oppleve dette dessverre.

Det er enkelte ganger jeg tenker å du hvor deilig hadde det ikke vært å være som alle andre og ikke ha denne diagnosen eller ha en annen form av denne diagnosen. Jeg merker det veldig godt på kroppen når jeg er i denne perioden, etterhvert som jeg blir eldre kan jeg også merke når perioden begynner. Jeg opplever å ha fått en sans som sier å nå er det slik igjen ja. Heldige meg, nå blir det netter med dårlig eller veldig lite søvn.

Det verste er å ikke kjenne til andre som har dette problemet, og derfor ikke ha noen å prate med om dette problemet. Jeg nevnte tidligere i innlegget er det ikke alle leger som vil akseptere det som et problem og kaller det for innbilning eller noe du enkelt kan gjøre noe med.

Jeg føler at det er på tide at vi tar tak i dette problemet som jeg vil tro gjelder flere. opp gjennom min oppvekst skrev min lege ut Vallergan til meg, som for meg har hjulpet meg gjennom mange dårlige perioder. Det var i forbindelse med at jeg henvendte meg til min 2. lege gjennom livet og ville ha en pakke, hvor jeg fikk beskjed om å kutte ut sukker, kaffe, og likende og mosjonere mer om kvelden eller ta meg en treningsøkt 2 timer før jeg skulle legge meg.

Det er ting jeg har prøvd ut tidligere, men funnet ut at ikke har den samme virkningen for meg. Det eneste som min lege fant ut at hadde en virkning var Vallergan. Det måtte jeg da fortelle min 2. lege dette og da var det plutselig ikke noe problem. Når jeg i høst byttet fastlege igjen var dette noe av det første jeg tok opp med ham, og fikk da som svar det er ikke noe. problem hvis det funker for deg. Selvfølgelig ville jeg heller hatt en annen løsning på problemet enn å gå på medikamenter, det er derfor jeg skulle ønske det fantes en kur eller en bryter du bare kunne slå av eller på.

Det var nok fra meg i kveld. Dere må ha en fortsatt fin kveld!

Klem fra meg!❤

#nouw30dayschallnge #søvnproblemer #personlig #nofilter

Lag deg en nydelig og helt fantastisk dag. Det fortjener du! <3 :)


Følg meg i sosiale medier og nettbutikken min (My Forever)

Facebook

Instagram

My Forever (nettbutikk)


Mange Klemmer og Hjertelig hilsen fra


Kenneth :)

Liker

Kommentarer