Den perfekte morsdagskaken

Hei alle dere fantastiske lesere!

I går skrev jeg et innlegg hvor jeg publiserte blaudis med jordbær og sitrus. Dette var en veldig klassisk kake, nå i dag vil jeg gi dere som et forslag til morsdagen i morgen en litt mer oppdatert versjon av marsipankaken.

Når jeg var mindre tenkte jeg alltid at det å lage en marsipan eller bløtkake må være veldig vanskelig, men nå som jeg har begynt å bake er det mye lettere enn hva jeg hadde trodd. Og er sikkert ikke alene om å ha den følelsen. Og denne kaken er kan like gjerne serveres til en 15 åring eller en 100 åring. Alt avhenger av dekoren, men innholdet er en glimrende match. Denne kaken har i alle år skreket etter en fornyelse og noen nye smaker.

I denne kaken kan det smarteste være å begynne på limecurden, den kan du for eksempel lage dagen i forveien og sette kaldt natten over. Det er for å få den perfekte kremete konsistensen. Den kan også lages rett før du begynner på sukkerbrødet.

Sukkerbrødet:

6 egg
180 g. Sukker
180 g. Hvetemel
1,5 ts. Bakepulver

Fremgangsmåte:

Pisk egg og sukker til en tykk og luftig eggedosis gjerne i ti minutter med elektronisk mikser.

Deretter sikter du inn mel og bakepulver inn i eggedosisen og vender det forsiktig inn med en slikkepott. Rør til alle melklumpene er borte, men ikke så mye lengre...

Ha deigen i en springform på 28 cm, med bakepapir i bunnen.

Stek den på rist midt i ovnen ved 175 grader i 30-40 minutter.

Bløtkaken og/eller marsipankaken er to klassikere på det norske kakebordet. Det er kaker du er garantert å finne minst en av på en spesiell anledning. Det er veldig gode kaker, men de kunne hatt behov for en oppgradering. Det kan de behøve for dette er to kaker som gjerne kan ha en tendens til å bli litt i overkant søte. Dette gjelder spesielt marsipankaken. I et slikt tilfelle kan det å dynke med lemonade eller liknende og tilsette en lemoncurd/limecurd heve hele opplevelsen.

Det er ikke farlig å eksperimentere på kjøkkenet, og det å tilsette sitrus i kaken gjør den bare mer deilig og fantastisk balansert.

Dette var en kake jeg bakte til min mormors 75 års dag i april i fjor, men den fungerer helt perfekt til morsdag i morgen.

Oppskrift lemoncurd:

3 eggeplommer
50 ml. Presset sitronsaft
1 ss. Revet sitronskall
90 g. Sukker
150 g. Mykt smør

Fremgangsmåte:

Varm opp alle ingrediensene untatt smøret, under stadig omrøring. Det gjør du helt til den blir tykk og kremete. Det vil ta ca. 5 minutter. Pass veldig godt på så det ikke svir seg i bunnen.

Ta kjelen av platen og rør inn smøret i klatter. Når smøret er blandet med kremen setter du den i kjøleskapet til avkjøling til den er helt kald, gjerne til dagen etter. Den vil også tykne ytterlige.

Deretter brer du det på kaken, for dette skal og kan da erstatte krem og syltetøy!!

Legg på marsipanlokket og kaken er klar for servering!

Da håper jeg alle mødrene der ute får en fantastisk morsdag og at dere alle får en flott kveld videre!

Klem!

#morsdag #nouw30daychallenge #marsipan #bløtkake #Marsipankake

Lag deg en nydelig og helt fantastisk dag. Det fortjener du! <3 :)


Følg meg i sosiale medier og nettbutikken min (My Forever)

Facebook

Instagram

My Forever (nettbutikk)


Mange Klemmer og Hjertelig hilsen fra


Kenneth :)

Liker

Kommentarer