Byens beste ostekake

Hei dere nydelige lesere

Nå som jeg er tilbake for å blogge for fullt igjen, nå som jeg har fått mac-en tilbake lovet jeg dere i gårsdagens innlegg skrev jeg om at jeg hadde laget en ostekake. Jeg har en veldig god oppskrift som jeg veldig gjerne vil dele med dere. Dette er en oppskrift jeg er veldig fornøyd med, og jeg vil nesten gå så langt som å kalle den byens beste.

 

Dette er et bilde jeg tok da jeg laget den til min bursdag i juni, og dette er en kake jeg har laget de to siste årene til jul og det siste året også til min bursdag. og har stadig hatt mer og mer hell med denne kaken. Dette er en kake som jeg vil kalle en enkel og grei kake å lage. Og med ostekaker har du utallig mange forskjellige smaker å tilsette kaken. Dette er også en av grunnene til at jeg liker denne kaken så godt. Og det er ikke mange kaker som har dette store utvalget av smaker.

Bunn: 

  • 225 g. Digstive kjeks
  • 100 g. Smør

Fyll:

  • 2 pk. Sitrongelepulver
  • 5 dl. Kokende vann
  • 1 pk. Rømme
  • 200 g. Philadelfia naturell 
  • 100 g. Melis
  • 1 ts. Vaniljesukker
  • 3 dl. Kremfløte

Pynt:

  • Alt. 1 gelelokk
    • 1 pk. gelepulver avhengig av hvilken variant du velger.
    • 2,5 dl. kokende vann
  • Alt. 2
    • Masse frisk frukt eller hermetiske frukter som mango, fersken eller liknende.

Det finnes en rekke forskjellige muligheter og varianter som du kan lage. I disse juletider er det fint med for eksempel med de klassiske julefargene som rødt, grønt eller for eksempel med klementiner. Som nevnt til det kjedsommelige finnes det utallige muligheter av både smak og dekorasjoner. Og det er en så enkel fremgangsmåte at alle kan lage denne kaken. Og hvis du vil lage denne kaken er det kun fantasien som setter for hvordan du kan dekorere kaken.

Fremgangsmåte:

1. Smelt smør og knus kjeksene og bland dem godt sammen og sett bunnen til avkjøling.

2. Løs opp sitrongelepulveret i det kokende vannet og kjøl det ned, men det må fortsatt være flytende. Jeg pleier å kjøle det ned til litt under 30 grader.

3. Pisk kremfløten stiv og bland med kremost, vaniljesukker, melis og rømmen, mens du kjøler ned sitrongeleen. og når den er nedkjølt blander du geleen med ostefyllkremen, i en tynn stråle og bland det godt sammen.

4. Hell ostemassen over kjeksbunnen og sett den til avkjøling igjen i 4-6 timer eller over natten.

5. løs opp gelepulveret i kokende vann og kjøl det ned til 30 grader eller kaldere men fortsatt flytende og heller det over ostekaken, og hvis du velger alternativ 2 legger du den frukten du selv velger over ostekaken eller bland de begge to, men da er det viktig å huske på at ikke alle frukter vil få geleen til å stivne... og i de tilfellene legger du bare frukten over gelelokket. F.eks. Kiwi er en slik frukt.

 

Håper det smaker!!

 

Klem fra meg:) <>

 

#JUL #OSTEKAKE #JULEFORBEREDELSER #ENKAKEFORALLEANDLEDNINGER #FESTKAKE

Likes

Comments

Write a comment...
IP: 82.99.3.229