Alle har en mental helse!!!

Hei !

Nå er det en stund siden dere har hørt fra meg. Det har en naturlig forklaring at jeg har hatt en veldig hektisk periode, med både mye å gjøre og litt på grunn av helsen. Alt som har skjedd skal jeg fortelle dere om på et senere tidspunk, men i dag vil jeg fortelle dere om noe veldig personlig og tøft. Det er det jeg starter med og en av grunnene til at dette innlegget blir postet!

Jeg opplevde på slutten av 2017 at jeg traff den berømte veggen, og at opplevelser fra fortiden traff meg. Jeg har opp gjennom oppveksten opplevd mye og veldig grov mobbing. Det har jeg sett på i etterkant som noe jeg har blitt sterkere av, men etter at jeg måtte sette mine studier på pause og jeg har fått ting litt i perspektiv har jeg sett at mye av de problemene jeg har hatt har nettopp kommet på grunn av det jeg har opplevd. Jeg har delt mange innlegg om mobbing på denne bloggen tidligere, og nå vil jeg dele noe enda mer personlig på grunn av hvilken dag det er i dag. Samtidig skal jeg gjøre noe som kanskje er noe av det vanskeligste å gjøre.

I dag er verdensdagen for selvmordsforebygging. Jeg delte en status på Facebook tidligere i dag hvor jeg skrev hvor viktig det er at vi ser andre mennesker. Der jeg oppfordret til å gi et smil, si hei hvordan går det, eller rett og slett spør om noen vil ha en klem. Det er fordi når noen sliter med tanker om selvmord så er det viktig å bli sett og forstå du er ikke alene. Det er ihvertfall slik jeg har følt det.

Gjennom min barndom og mitt 26 år gamle liv har jeg selv slitt med selvmordstanker. Det jeg tror som har reddet meg er nettopp det at jeg har blitt sett av familie, venner, lærere og andre. Det er ikke så mange som har vist dette, men det har også vært at jeg har bestemt meg å ikke fortelle det. Mot slutten av 2017 ble det så alvorlig fordi jeg hadde fått ting litt i perspektiv av det som hadde skjedd at jeg søkte profesjonell hjelp. Jeg har i hele mitt liv slitt med sosial angst, prestasjonsangst og mye generell angst. Dette har tidvis vært veldig vanskelig og for mange veldig uforståelig.

Jeg fortalte en venninne om dette tidligere i år, og hun ble helt sjokkert og responsen var: "Kenneth du er jo så sosial og utadvendt. Jeg ante ikke at du hadde slike følelser, men går det bra med deg?" Jeg fortalte henne da absolutt alt og at tidvis er jeg veldig bra, men at jeg har mine perioder hvor det ikke er fullt så bra.

Og som nevnt tidligere har jeg slitt mye med selvmordstanker. Første gang var da jeg gikk i 4. klasse. Det var det året hvor mobbingen var på det groveste og påsatt tøffeste. Det var det året hvor mobbingen ble forvandlet til daglige drapstrusler, jeg valgte mer eller mindre ofte å bare bli hjemme eller plutselig bare dra hjem fra skolen. Det skoleåret var som et rent helvette for å si det slik. Det er ikke et år jeg en gang ønsker mine verste fiender. Det var da følte jeg ikke at jeg ble sett av hverken lærere eller skoleledelse. Selv etter at skolen ble gjort klar over problemet. Heldigvis for meg var det noen som så meg som gjorde det lettere å bære, men jeg fortalte aldri noen om de tankene jeg satt med.

Jeg har også hatt liknende tanker i etterkant hvor jeg har følt meg helt forferdelig og veldig lite verdt. Men på grunn av at noen har gitt meg noen smil, sett meg og liknende har jeg forstått jeg ikke er alene. Det har gjort det lettere å bære.

Senere i livet har jeg alltid prøvd å se på det som noe som har gjort meg sterkere, og jeg har ikke trengt hjelp. Litt fordi jeg har følt på det som et nederlag å søke hjelp, men nå er jeg veldig glad for at jeg har gjort det. Hadde jeg ikke fått den hjelpen, hadde kanskje ikke dette innlegget heller blitt delt. Jeg skal innrømme det at jeg har mange ganger skrevet på liknende innlegg, men når jeg har vært ferdig med det ikke publisert det og slettet det. Grunnen til det er at jeg ikke har villet bli sett på som han med angsten, han med selvmordstanker eller han med de store problemene.

Jeg har alltid tenkt at jeg vil hjelpe andre, det var en av grunnene til at jeg ble politisk aktiv og det fordi jeg ville hjelpe andre. Derfor vil jeg dele min historie for å fortelle at du må ikke være redd for å ta kontakt med noen, for det er ingen skam å be om hjelp eller spør etter noen å prate med om slike saker. Det er fordi vi alle har en mental helse. Da er det bare å håpe at dette faktisk kan hjelpe noen slik at de også kan få den hjelpen og noen å prate helt åpent med. Jeg vet hvor vanskelig det kan være å ta det første skrittet, men man føler seg utrolig mye lettere etterpå og det er absolutt verdt det.

Dette innlegget er på ingen måte sponset, men hvis du leser dette innlegget og selv sliter med slike tanker ta kontakt med hjelpetelefonen eller noen i din nære omgangskrets, for det hjelper å snakke om det. Det er flere av oss og du er ikke alene. Jeg vil også legge til en link til hjemmesiden til Mental Helse slik at du også eventuelt kan få hjelp. Bare klikk HER! Og jeg vet av erfaring at dette er lettere sagt enn gjort, og jeg vil også gjøre det lettere for deg som trenger det å få hjelp som politiker. Jeg skal gjøre det jeg kan slik at du kan få den hjelpen.

Da vil jeg fortsatt ønske dere alle en riktig god dag videre ❤


Følg meg gjerne på sosiale medier for oppdateringer:

Facebook

twitter

Instagram

Eller i den nye Nouw appen ved å klikke nedenfor.


#mentalhelse #selvmordstanker #Alleharenmentalhelse #duerikkealene #psykiskhelse

Lag deg en nydelig og helt fantastisk dag. Det fortjener du! <3 :)


Følg meg i sosiale medier og nettbutikken min (My Forever)

Facebook

Instagram

My Forever (nettbutikk)


Mange Klemmer og Hjertelig hilsen fra


Kenneth :)

Liker

Kommentarer

Petter Hansen
,
WOW! Enda fleer bloggere som deler slik dritt!!! Dette er overhode ikke interessant på en plass🤬🤬 kan du ikke bare ta alvor av de tankene å bidra til at verden blir et bedre sted. Vi trenger ikke slike sutrete mennesker som ikke tåler erting Er du så svak gå og heng deg selv så slepper verden å lese piss på Internett. Det er som Donald Trump sier media er en folkefiende, men det er bloggere også!!
Kenzystanker
Kenzystanker,
Du har et fritt valg å gå inn på bloggene, men du må også huske du lever i et demokrati med ytringsfrihet. Jeg har friheten til å dele mine historier, på lik linje med deg.
nouw.com/kenzystanker
Hilde Eliza
,
Hansen, jeg håper for din del at du er ung, og at du får den hjelpen du trenger. Særskrivninga di tatt i betrakning kan du ikke være eldre enn meg da jeg selv fikk tilsendt lignende meldinger, rundt tretten, fjorten. Er du over 20 (og dermed funsjonell analfabet) så må du faen meg se å ta deg sammen! Sitte der bak skjermen med Trump-capsen din å krenke og kommentere nedverdigende under innlegg du sier du ikke har, men tilsynelatende har enormt stor interesse for... Stakkars deg. Stakkars oss.
Til deg Kenneth vil jeg bare si takk! Takk for at du setter lys på et urettmessig tabubelakt tema her i Norge, takk for at du gir ord til de som enda ikke har, takk for at du holder deg for god til Hansen her over, får bare håpe noen gjør oss en tjeneste og tar fra han internett 😉
Klem fra Eliza
Kenzystanker
Kenzystanker,
Hei Eliza, tusen takk for de flotte ordene. Jeg kan fortelle deg at Hansen er politianmeldt, men politiet sier at siden navnet og mailadressen mest sansynlig er fake. Jeg har også den samme reaksjonen ovenfor nettroll, men enn så lenge har vi ikke midlene for å bli kvitt de. Jeg kan garantere at jeg lar kommentaren hans prelle av som vann på gåsa. det viser seg ut fra kommentaren at han kan ha større problemer enn han vil innrømme. Håper virkelig han har tatt rådet mitt i innlegget å søkt hjelp.
nouw.com/kenzystanker
Rahim
,
Sterkt innlegg, Kenneth. Takk for at du deler! Håper du har det bra for tIden.
Kenzystanker
Kenzystanker,
Tusen takk! Var veldig usikker på om jeg skulle gjøre det, men bare om innlegget kunne hjelpe en person med å føle seg bedre og at de ikke er alene så er jeg fornøyd.
nouw.com/kenzystanker
Kenzystanker
Kenzystanker,
Og ja jeg har det veldig bra fortiden. Takket være hjelpen jeg mottok
nouw.com/kenzystanker