2017 utgaven av Titanic

Hei alle dere flotte mennesker!

I dag vil jeg dele med dere noen tanker med dere fra sportens verden. I dag og i skrivende stund spiller Norge kvalifiseringskamp mot Azerbaijan på Ullevål stadion. Dette er en kamp som er helt uten betydning siden det norske herrelandslaget i fotball ikke kommer til å komme til noen verdensmesterskap i overskuelig fremtid. Etter min mening vil vi ikke Norge være med å kjempe i noen verdensmesterskap ihvertfall de neste 10 årene.

Norges fotballandslag er som Titanic, det eneste positive som kanskje kan unne det norske landslaget et lite håp er det at vi har fått på plass Lars Lagerbäck. Det er selvfølgelig ikke fullt og alene det norske landslagets feil, for en stor del av den kaken skal Norges fotballforbund ta en del av. NFF som har en gigantisk pengesekk og som vi har kunnet lese i norske medier de seneste årene har lønnsutgiftene i NFF økt med flere titalls millioner kroner.

Den seneste tiden har vi hørt og sett at spillere har kommet med kritikk at forberedelsene til laget riktig nok på damesiden ikke har vært gode nok, så jeg vil ikke si den kommer ufortjent. Norge har et damelandslag som ihvertfall skulle vært med å kjempet litt ihvertfall.

Det norske herrelandslaget er en helt annen historie. Der har vi fortiden en gjeng med "semi" profesjonelle spillere som løper rundt og skal skaffe oss resultater. Riktig nok spiller noen av spillerne i de beste ligaene i verden, men likevel ingen norske spillere er med å kjemper om de gjeveste trofeene.

Under Høgmos tid som landslagssjef gikk lønnsutgiftene og drift til trenere på landslaget opp fra 10,8 millioner til 15,9 millioner. Det kan man vel trygt fastslå at er bortkastede penger. Riktig nok trenger man penger for å hevde seg i dagens fotball, men hva skal Siem, Semb og 13 andre topper innen NFF med millionlønninger til. Hørt at boligprisene i Oslo er høye, men man må da kunne finne et ok hus eller leilighet i Oslo for en rimeligere penge.😂

Vi ser at dagens lønnsnivå ikke er på linje med de resultatene de klarer å skape. Jeg skjønner det at fotballen er et globalt spill og at de beste trenerne går dit pengene er. Det som ikke er forståelig hvordan andre forbund klarer å gi resultater til tross for mye mindre midler. Norges håndballforbund og andre særforbund har ikke den samme lommeboken, men likevel klarer de å gi oss resultater. HVORFOR?

Hva er annerledes der som de ikke får til i fotballen? Kanskje vi må ha et nytt 2015/2016 år hvor et lag som Leicester kunne vinne Premier League med beskjeden økonomi i forhold til andre lag i den divisjonen. Selv da klarte ikke Norge å komme til EM i Frankrike. Jeg har den siste uken oppfattet det at NFF ikke liker det at andre kritiserer uten å kunne komme med konkrete eksempler. Godt jeg ikke er underlagt NFF, men jeg har mange områder jeg vet jeg kunne gjort store og drastiske endringer på. Endringer som kanskje også hadde ført til resultater på banen. Et av forslagene er å kutte i lederlønningene med flere millioner og gitt en helt annen fordeling av de midlene forbundet har til rådighet til en bedre utvikling av unge spillere, og en bedre støtte ut til breddefotballen.

Denne informasjonen hentet jeg fra en VG artikkel fra 25. februar 2016 hvor Siem kan forsvare et sløseri med penger. "NFF-konsernet omsatte for 1056 millioner kroner i 2015. Medregnet kretsene var omsetningen på rundt 1,2 milliarder kroner. Størst var omsetningen i NFF sentralt: 876,9 mill." Her er det mange ting hvis du ser gjennom artikkelen jeg ikke helt klarer å forstå. Det kan selvfølgelig ha noe med at jeg er blond, eller at jeg sliter å forstå hvorfor lederlønninger skal være så ekstremt store. Det må være flere enn meg som ikke klarer å forstå hvordan fotballen med 323,1 millioner VS NFFs 876,9 millioner skal gi resultater. Jeg er av den formeningen at NFF fint kunne fått gode resultater muligens hvis tallene var omvendt. Selvfølgelig måtte NFF kutte ned på fine luncher, høye lederlønninger og andre "goder", men igjen hadde vi kanskje også fått en landslagsfotball som kunne vist til resultater.

Tror neppe NFF kommer til å invitere meg som konsulent i hvordan pengene til forbundet kunne vært brukt bedre, for det tror jeg kanskje ikke hadde vært så populært for lommebøkene i til NFF-toppene. Men jeg tror skal Norge noen gang kunne heve seg og igjen komme seg til internasjonale mesterskap både på herre og damesiden må noe gjøres. Derfor er jeg veldig glad for at hovedsponsoren til landslaget Norsk tipping har kommet med et forslag til å gjøre fotballen mer likestilt. Hvis dere leser artikkelen fra VG som jeg linket til vil dere se at NFF administrasjonen sentralt brukte 33,8 millioner mer enn hva norsk toppfotball for kvinner får i støtte fra NFF. Det kan man ikke forvente at skal gi store resultater. Derfor vil jeg være tilbøyelig å støtte Ada Hegerberg og norsk tipping at her må også kvinnefotballen prioriteres i større grad. Støtter gjerne Norsk tippings ønske om 60 millioner til norsk kvinnefotball.

Da tror jeg at jeg skal takke for meg, men kan love dere at jeg skal gjøre mer research og komme med flere slike innlegg.

Del, lik eller legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet nedenfor!

Følg meg i sosiale medier for de seneste nyhetene!

Facebook
Snapchat og Instagram: KrFKenneth

Eller følg linkene i bannerne på sidene! Du kan også legge igjen eposten i Følg meg boksen for å subscribe til bloggen, og få et varsel neste gang jeg publiserer et innlegg. Jeg kan garantere at det vil komme veldig mye kult innhold den nærmeste tiden, så følg med!

Send en mail til meg til forslag dere måtte ha på oppskrifter, forslag til challenger eller andre innlegg dere gjerne vil at jeg skal dekke.

#fotball #nff #hvorblepengeneav #kritikk #konstruktiv #sport

Lag deg en nydelig og helt fantastisk dag. Det fortjener du! <3 :)


Følg meg i sosiale medier og nettbutikken min (My Forever)

Facebook

Instagram

My Forever (nettbutikk)


Mange Klemmer og Hjertelig hilsen fra


Kenneth :)

Liker

Kommentarer

NFF supporter
,
Du skriver om å sløse med penger, dette er sløsing av meninger. Selvfølgelig må man bruke penger for å få resultater og damefotball er ikke sport og skulle ikke fått en krone. Herrefotballen er langt mer attraktiv og da må alt av ressurser føres dit. Du har ingen meninger her som burde tas seriøst din oppblåste drittsekk.
Kenzystanker
Kenzystanker,
Tusen takk for kommentaren! Det finnes nok av dem, men dette er en nødvendig problemstilling å løfte
nouw.com/kenzystanker