Och vi går in i vecka 12 äntligen! Känns som om det var så många veckor sen som vi satt och räknade ut när vecka 12 skulle ske. I samband med att min app uppdaterades med info om bebisen tillväxt så ploppade också en liten bebismage ut (vill jag tro i alla fall). Innan har min mage varit svullen på kvällarna och ganska mjuk och ja svullen, men så pass att de gjort lite ont om jag rört vid den. Nu däremot känns det som om jag går runt med min hand på den hela tiden, haha.

Sen förra helgen (eller om det var helgen innan) så har jag ju blivit bättre med allt. Men de senaste dagarna känns det som om det börjat vända tillbaka igen. Men det är i alla fall hanterbart just nu. En annan intressant sak som hände igår kväll var att jag fick en väldigt kraftig sammandragning, eller i alla fall så är det vad jag misstänker att det var. Jag har fått det vid två tidigare tillfällen men inte alls lika kraftfulla som denna. Men som jag förstått det är det vanligt att livmodern framkallar detta för att "träna" eller förbereda kroppen för när förlossningen väl ska se.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Äntligen så börjar jag komma tillbaka på riktigt nu, sån skön känsla! Efter en väldigt lugn men bra helg så började jag känna att det är dags nu, dags att komma tillbaka till mina rutiner helt enkelt. Så denna vecka gick jag på mitt första ​seminarium och andra tredje tillfälle på universitet sen kursen började på för månad sen. Jag har till och med varit nere på avenyn och handlat lite nya kläder och tagit en promenad alldeles ensam en kväll. Jag kanske borde tillägga (om det inte redan varit uppenbart) att jag under senaste året utvecklat en sorts ångest av att göra saker själv. Så att ha det i bagaget i samband med att jag varit så orolig för att plötsligt må illa och allt som hör till detta plus att vara gravid har inte varit så lätt. Varken för mig eller min kille om jag ska vara ärlig. Men nu känner jag att jag är tillbaka. 

Bebisen då, hur mår den? Idag går vi in i vecka 11 och "bara" en vecka kvar tills vi är i säkra veckan. Men efter att har gjort ett ultraljud och fick se hjärtat så har vi känt oss väldigt lugna. Min mage svullnar upp ganska bra på kvällarna vilket känns väldigt mysigt och jag ser fram emot att den börjar växa på riktigt (det vill säga att det inte är mina tarmar som sväller upp min mage som det är just nu). Bebisen är nu ca 3 cm lång och alla fostrets organ är färdigbildade. 

Just nu känner jag att det fortfarande är så overkligt att jag är gravid och att det är ett litet barn i mig som ska växa i hela 7 månader till.

Likes

Comments

​Idag var vi hos en läkare för att få det bekräftat att det var ett missfall. Men tji fick vi för där inne fanns det en liten krabbat med ett slående hjärta. Herregud. Både jag och Adrian blev så glad, framförallt eftersom vi var så inställda och varit så ledsna för att vi trodde att vi förlorat vårat barn. 

Likes

Comments

​I onsdags var vi på inskrivning hos barnmorskan som jag väldigt bra. Vi fick en så himla trevlig barnmorska som gav oss väldigt mycket pepp om att vi befinner oss i rätt ålder och situation (studenter) i livet för att skaffa barn. Det kändes så fint att hon sa det till oss och all personal på avdelning som vi träffade var verkligen urtrevliga.

Samma natt hände dock det vi vart så rädda för. Ett missfall. Efter besöket på kvällen så hade jag mått så ovanligt bra och jag berättade för min kille att jag känner mig precis som vanligt igen... Jag ska inte gå in på detaljer men de var några saker som inte riktigt stämde in med ett klassiskt missfall så för säkerhets skull så ringde jag min bm. Hon trodde till en början att det var det vi fruktade men kunde inte säga helt säkert. Så nästa vecka ska jag in och träffa en gynläkare för ett ultraljud. Jag hoppas så innerligt att det finns ett tickande hjärta, men i och med att mina symptom börjat avta så misstänker vi dock de först nämnda. 

Likes

Comments

I torsdag gick vi in i vecka 6 vilket kändes till att börja med väldigt bra tills jag vaknade upp dagen efter... Jag har nämligen fått illamående och superlukt känslig. Jag kan tillägga att jag redan sedan tidigare väldigt lätt får kväljningar av vissa lukter och ofta och länge haft problem med min mage som producerar för mycket magsyra..

Så jag har legat hemma hela helgen fram till idag måndag och försökt få i mig vad jag kunnat. Vatten går ner i alla fall utan problem vilket är skönt och strax efter middagstid är det som om alla besvär bara försvinner och jag kan äta igen. Väldigt märkligt... Idag skulle jag ha haft introduktion till vårens kurs men som jag helt enkelt fick hoppa för att försöka vila upp till morgondagens heldag(!!) på universitetet. Jag är ganska orolig hur jag ens ska få i mig någon och ha ork för att lyssna på föreläsningen. Som tur är så är jag inte på samma fakultet som mina förra kurs utan på en som är gångavstånd från vart vi bor (thank god), så troligtvis så kanske jag går hem på lunchen ett tag för att vila.

Det värsta av illamående har börjat gå över lite lätt jämfört med helgens mardröm. Jag märker också att mina hormoner börjar bli, hm ja hur ska man beskriva dem intensivare haha. Alla känslor jag har blir lite extra dramatiska misstänker jag. Extremt kär, ledsen och ångerfull är väl det jag känt den här helgen. Som tur är så har vi sluppit min ilska. haha.

Illamåendets bästa grej som jag upptäckt är morot förresten. Fick ett så starkt sug efter det och det var såå gott och inte alls så jobbigt för magen eller luktsinne. Så skönt att bara få sitta och tugga på något. Nu ska jag värma upp lite risgrynsgröt och se hur det går. 

Likes

Comments

Igår gick vi in i vecka 5 och det innebär att jag är gravid i andra månaden. Herregud. Det går fort nu! Men i alla fall så känns allting fortfarande bra, peppar peppar. Ringde in till barnmorskemottagningen idag för att skriva in oss och vi har ett informationsmöte om några veckor och första besöket hos barnmorskan dagen efter detta. Det känns bra med att ha ganska gott om tid dels för att smälta vad som händer men också att vi hinner ha många frågor tills dess. Just nu känner vi båda att vi inte riktigt vet vart man ska börja när det kommer till saker man bör veta. Ja bortsett från alla regler om vad som ej bör ätas men även kosttillskott. Vi har ju haft ett nästa intill helt vegansk hushåll sen i sommars och som jag gärna vill fortsätta med under hela graviditeten. Så planering av mat och allt som hör till i vegankosten har tagit ganska mycket prio senaste veckan. 

Igår kväll föreslog jag för min pojkvän att vi kanske skulle försöka dokumentera graviditeten och gav förslag om magbilder (eftersom alla andra har den vill ju jag såklart också ha det) med före och efter bilder. Dock slutade det med att vi började bråka och jag tog bort alla försök till bilder.. haha.

Ikväll har vi rensat och städat lägenheten och lite senare ska vi försöka (läs:försöka) lägga pussel för i helgen är jag tillbaka på jobbet igen.


Likes

Comments

Hej,

Eftersom ni är här så betyder det att min graviditet går som den ska. I och med att jag tycker att det är så kul att läsa om graviditeter och att jag befinner mig en bit ifrån alla er därhemma tänkte jag att det kunde vara en rolig idé att ni får följa mig via bloggen. Det kommer inte att bli dagliga uppdateringar men ett par inlägg i veckan borde inte vara helt omöjligt.

Vi kom hem till Göteborg igår kväll efter en visit hemma på 10 dagar. Alldeles lagom enligt oss. Det har ju bara gått 4 dagar sen jag gjorde gravtestet men så otroligt mycket har hänt under de senaste dagarna. Numera har jag vaknat vrålhungrig på morgonen så frukost har tillförts i mina rutiner. Jag har också börjat ta powernaps på 30-60 min om dagen. Imorse gick jag upp åt frukost, duschade, började plugga och sen gick och la mig en timma haha. När jag vaknade lagade vi lunch och jag blev såååå trött efter maten att jag satte mig i sängen lite. Viktigt att lyssna på kroppen säger man och det gör jag. Dock hamnar mitt pluggande lite efter.. Nu har jag bara en vecka kvar tills denna tunga kurs är slut och jag börjar nästa kurs som jag sett så mycket fram emot.


Likes

Comments