volontärarbete

Jag har funderat ett tag på att skriva detta inlägg och har äntligen bestämt mig för att göra det, inte för min del, jag bryr mig inte så mycket om att bli prisad eller få lovord utan snarare för att kunna inspirera andra som är osäkra på om de ska ta steget och bli volontärer!

Jag arbetar som volontär för en organisation som bekämpar sexuellt våld. Det innefattar att alla, oavsett könstillhörighet, etnicitet eller ålder kan söka sig till oss. Mitt arbete som volontär går ut på att existera som stöd, eller bollplank med de som söker sig till våra tjänster.

Jag arbetar primärt med chatt, mail och sociala medier men föreningen erbjuder så mycket mer!

Jag valde att bli volontär eftersom jag har haft så många i min direkta närhet som har upplevt sexuellt våld där de själva har känt att det är svårt att kunna öppna upp sig för andra människor. Det kräver mod att känna att man är stark nog att kunna öppna upp sig om något så intimt och så personkränkande som sexuellt våld. Så jag ville kunna finnas där för andra som jag hoppas att det finns människor för de som jag bryr mig om. Jag vill kunna vara den där anonyma människan som inte existerar för att döma dig eller dina upplevelser utan som ständigt pushar dig till att bli bättre och ta tillbaka kontrollen över din egna situation!

Jag ser upp till alla människor som söker sig till organisationer för att få hjälp, ni är verkligen starka och förtjänar all cred!


Gillar

Kommentarer

Jessiekaos
Jessiekaos,
åhh volentär arbete är så behövligt, när ja mår bättre och har tiden skulle jag absolut också vlja göra en insatts så <3
nouw.com/jessiekaos
moahhansson
moahhansson,
Bra att du vill hjälpa andra 😊
nouw.com/moahhansson
asemartensson
asemartensson,
Du måste ha en hjärta av guld 💞
nouw.com/asemartensson
Michelle ,
Va fint att kunna hjälpa andra o ha det som arbete och det är bra att det finns en sådan organisation med stöd och hjälp 💕
michellefrandell.blogg.se
Amanda (Swedish Passport),
Alltså HEJA DIG! Volontärarbete är ju verkligen så himla viktigt, och framförallt inom det området du verkar inom.
swedishpassport.com
AnnaSkarblom
AnnaSkarblom,
Så bra att det finns sådana organisationer och ni som engagerar sig är fantastiska! Mitt mål är att kunna jobba med någon form av volontärarbete när jag har fått lite mer stabilitet i min vardag så att mäktar med och det inte blir ett för stort stressmoment.
nouw.com/annaskarblom
Mina ,
Grymt att du gör detta. Så viktigt att det finns människor som kan hjälpa andra i utsatta situationer.
nouw.com/minasvarld
Kamilla,
Vad fint att du hjälper till med voluntärarbete. Det skulle så många fler börja engagera sig med för allas vår värld.
kamillaskamera.com/
sofiefriden
sofiefriden,
Väldigt fint av dig att vara volontär så du kan hjälpa människor som behöver det stödet. ❤️
nouw.com/sofiefriden
MammaJenny
MammaJenny,
Så fint av dig 😊 Jag jobbar också som volontär fast via svenska kyrkan. Jobbar på stora högtider och delar ut julklappar till behövande innan jul. Kram!
nouw.com/mammajenny